STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Gin

Mange mener, ​​at gin er den bedste spiritus, der findes. Den vigtigste smagskomponent for denne aromatiske, smagfulde spiritus er en tydelig enebærkarakter. Men hvad er en god gin? Gin fås i hundredvis af nuancer og farver og med et utal af mere eller mindre eksotiske botanicals som smagsgivere. Gennemgående er dog, at enebær stadig spiller hovedrollen. Der findes flere gin-baserede cocktails end nogen anden spiritus. Find din gin her til en eksklusiv Gin Hass, Pink Gin & Tonic eller eller James Bonds Vesper Martini, shaken, not stirred. Gin Mare, Monkey 47 eller danske gin - du finder det hele lige her. Tag samtidig et kig på vores store univers af cocktails lige her.

Pris
Fadlagring
Varegruppe
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Undertype
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 153 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 5

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fra Gin til Gin & Tonic

Til søs og i de britiske kolonier brugte man kinin, som dengang var det eneste effektive middel mod malaria. Schweppes opløste kininen i kulsyreholdigt vand og skabte deres berømte ’Indian Tonic Water’ for at få det til at glide lidt lettere ned. Da man til søs og i kolonierne havde adgang til gin, var der ikke langt til at bruge ginen til at skjule kininens bitre noter og bum: Gin & Tonic! Der var endda masser af limefrugter på skibene for at bekæmpe skørbug, så helt skidt har livet til søs måske ikke været. I dag indeholder tonic kun små spor af kinin, og den bruges faktisk som smagsgiver, selvom man oprindeligt forsøgte at skjule smagen. Find den helt rigtige tonic her.


Moderne gin 

I de senere år er gin kun blevet mere og mere populært. Over hele verden er der dukket et utal af producenter op, som tilbyder et univers af smagsnuancer. Tag et kig i vores store sortiment, hvor du finder gin fra Storbritannien, Sverige, Danmark, Columbia, Italien, Frankrig, Gibraltar, Spanien, Norge, USA, Tyskland, Japan, Irland og Holland, hvor det hele begyndte. Ét af de brands, der virkelig hitter lige nu, er Jawbox fra Irland. Du finder gin med alskens former for frugt, urter og krydderier i form af Pink Gin, Sloe Gin osv. Vi taler citrusfrugt, appelsinskal, anis, kvan, orrisrod, lakridsrod, kanel, mandler, koriander, muskatnød, kassiabark og meget, meget mere. 


Verdens første gincocktail

Den første gincocktail, der er skrevet i en cocktailbog, var en cocktail med ingefærsirup, orange curaçao og bitter. Den er med i William Terringtons bog "Cooling Cups and Dainty Drinks" fra 1869.


Gincocktail mod skørbug

Det var hård kost at være til søs i gamle dage, hvor mytteri, fjender og ikke mindst sygdom kunne tage livet af dig. Den engelske Royal Navy blandede gin med limejuice for at forhindre skørbug - manglen på C-vitamin. En cocktail, der i dag er kendt som Gimlet. Tak, Royal Navy.


Verdens mest ginglade befolkning

Gin er virkelig blevet populært i Danmark. Men dér er især ét land, hvor de er endnu mere begejstrede for den klare eliksir. Filippinerne står for enorme 43% af det globale ginmarked, og Filippinerne suger mest af alle. Der er endda et tagalog-ord for en gin-session: "Ginuman."


Gin som truet art

I dag, hvor der findes gin og ginbarer på hvert et gadehjørne fra Skagen til Rønne, kan det lyde mærkeligt. Men gin har næsten været truet på eksistensen. Hovedingrediensen i gin, enebær, kommer fra enebærtræer. Og de har næsten været udslettet og uddød som art, bl.a. pga. et udbredt udbrud af en svamp, der angreb enebærtræer og næsten ødelagde bestanden af ​​enebær. Heldigvis har man nu opbevaret millioner af frø for at sikre, at ginens fremtid er sikker.


Gin Mare

Gin Mare er på mange måder smagen af Catalonien og den moderne gin. Ren og mild aroma, hvor rosmarin byder dig velkommen. Du møder lidt urter og enebær, uden at det er overvældende. Blød på tungen med lidt mere rosmarin, appelsin og enebær, mens du til sidst bliver hilst på af en smule timian. En virkelig behagelig, blød og moderne gin. Brødrene Marc og Manuel Giró har skubbet til, hvad gin kan og skabt en nyklassiker.


Find den bedste gin

Gin-udviklingen står ikke stille, og der er meget, meget mere at opdage og give sig i kast med. Tag et kig her på siden eller læg vejen forbi din lokale Vinspecialisten/H.J. Hansen Vin. Vi er over hele landet og altid klar til at sende dig rigtigt på vej mod den helt rigtige gin til dig!

  1. Hvordan laver man gin?

    Gin bliver dybest set lavet ved at destillere og gære korn. Når man destillerer, adskiller man væsker, der har forskellige kogepunkter. De stivelsesmolekyler, der findes i kornet, koges, så de bliver brudt ned til sukkermolekyler. Ligesom når man brygger øl. Sukkeret kan omdannes til alkohol, når det gæres. Herfra er der flere forskellige måder, man kan lave sin gin på.

  2. Hvad er pot-distilled gin?

    "Pot" refererer her til en gryde og ikke en ingrediens. Det er en tidligste måde, man har lavet gin på, hvor den bliver lavet i en gryde, hvor man destilleret gæret kornmos. Det kan være byg eller andre korntyper. Det skal så re-destilleres for de ønskede botanicals for at skabe den smag, man vil have. Ginen skal som regel lagres på tanke eller på træfade, hvor den kan komme til at minde om whisky.

  3. Hvad er kolonne-destilleret gin?

    Udviklingen af gin tog endnu et skridt med opfindelsen af den berømte ”Coffey Still”, som fik sit navn fra Aeneas Coffey. Den destillerer væsken vha. varme, hvorefter den køler den ned for at kondensere dampen. Den type gin kan laves på korn, kartofler, druer, sukkerrør eller sukker. Igen skal spiritussen så re-destilleres med enebær og de andre botanicals, man måtte ønske. Her bliver smagen lidt lettere og lysere.

  4. Hvad smager gin af?

    Mange siger gran, og det skyldes, at den primære smagsgiver er enebær, som er en slægt af nåletræer. Derfor giver det mening, når folk nævner gran og ginen karakteristiske, lidt tørre smag. Enebær er altså ikke til at komme udenom, når vi taler om gin. Det er den vigtigste botanical, som smagsgiverne også kaldes. Mange andre kendte botanicals kan være:


    • Lakridsrod
    • Sort peber
    • Kvan
    • Orrisrod
    • Citrus
    • Rosenblade
    • Koriander
    • Appelsin
    • Citron
    • Grape
    • Rosmarin
    • Agurk


    Her sætter (næsten) kun fantasien grænser!

  5. Hvor kommer gin fra?

    Gin opstod i tidernes morgen som en form for medicin (nogle vil mene, at det er det stadig…). Det var munke i Sydfrankrig, Flandern og Holland, som destillerede korn og druer og skabte den velsmagende ’medicin’. Første gang gin nævnes er allerede i 1200-tallet, dog i form af den hollandske jenever. Det skete i encyklopædien Der Naturen Bloeme, mens den første opskrift er fra 1500-tallet i bogen Een Constelijck Distileerboec. Man har dog lavet spiritus med enebær endnu længere tilbage, faktisk så langt tilbage som 1000-tallets Syditalien, hvor enebærtræerne voksede nær klostrene. Man brugte faktisk også enebær i øl, hvor bærerne giv den bitterhed til øllet, vi i dag får fra humle.


    I 1700-tallet blev gin for alvor blev populært på De Britiske Øer. Man regner med, at der var 1500 destillerier alene i London i 1726, og at der på toppen bliv produceret gin i hver fjerde beboelige bygning i hovedstaden. Kvaliteten var dog ofte noget tvivlsom. Det var kutyme at bruge terpentin som smagsgiver, men også endnu mere tvivlsomme elementer som savsmuld og svovlsyre fandt vej i flaskerne. Folk blev syge eller decideret vanvittige, men det var billigt og let tilgængeligt i enorme mængder – og det var det vigtigste. Myndighederne fandt dog ud af, at det nok var bedst, hvis man skulle have en licens for at producere gin. Det kostede enorme 50£, så produktionen faldt voldsomt og hvis man havde nys om en illegal producent, kunne man tjene sig 5£ ved at anmelde pågældende til myndighederne. 

    Ikke så underligt faldt udbuddet af gin enormt og England blev en ølnation. Det var først i 1826 – 100 år senere - at den franskfødte irer Aeneas Coffey opfandt en column still, så man kunne destillere ren, neutral spiritus og skabe den enormt populære stilart London Dry Gin.

  6. Kan man fadlagre gin?

    Ja, nogle producenter eksperimenterer med at lagre gin på egetræsfade. Så får ginen ekstra smag fra træet, der tilføjer en ekstra smags- og aromamæssig dimension. Kommercielt tilgængelige lagrede gin er stadig forholdsvis sjældne, men du finder lidt her på siden.

  7. Hvad er de bedste cocktails med gin?

    Der findes rigtig mange gode cocktails med gin. Her finder du de bedste. Den første gincocktail i en bog med cocktailopskrifter findes i "William Terringtons bog Cooling Cups and Dainty Drinks" fra 1869, og var en gincocktail med ingefærsirup, orange curaçao og bitter.


    Læs mere om de enkelte gin ved at klikke på hver enkelt flaske. Når du så har fundet en gin, du synes er spændende, har vi naturligvis også fremragende tonic, som du kan nyde, mens du tænker over den lange udvikling, der ligger bag din Gin Hass eller Gin & Tonic i alskens variationer. Her er nogle fremragende bud:



    Find flere lækre cocktails til sommeren, nytårsaften eller daten, du vil imponere lige her. Men husk at bruge mange isterninger! Det er let at tro, at din cocktail så bliver voldsomt fortyndet, men det gør den ikke. De ekstra isterninger gør nemlig, at temperaturen bliver holdt nede, så de smelter meget langsommere.

  8. Hvad er den bedste garnish til gin?

    Det kommer helt an på, hvilken gin, det handler om. Vi har skrevet en lille guide med gode forslag, der passer til:


    Gin Mare - basilikum eller rosmarin

    Beefeater - appelsinskal, lime eller citron

    Beefeater Pink Gin - jordbær

    Beefeater 24 Gin - grapefrugt eller grapefrugtskal

    Bombay Sapphire - lime

    Brighton Gin - appelsin eller grapefrugt

    Citadelle Gin - appelsinskal, citron eller lime

    Edinburgh Gin - appelsinskal eller appelsin

    Geranium Gin - pink grapefrugt

    G'Vine Floraison Gin - druer eller kanel

    Hendrick's Gin - agurk eller lime

    Hernö Gin - citronskal

    King of Soho - pink grapefrugt eller lime

    Koval Gin - grapefrugt

    Larios Gin - citron eller appelsin

    Malfy Gin Con Arancia - appelsin

    Malfy Gin Con Limone - timian eller citronskal

    Malfy Gin Rosa - pink grapefrugtskal eller lime

    Monkey 47 - lime, appelsin eller salvie

    Old English Gin - citron eller grapefrugtskal

    Opihr Gin - ingefær eller appelsin

    Jinzu Gin - appelsinskal eller æble

    Silent Pool Gin - appelsinskal eller grapefrugt

    Sipsmith Gin - lime eller citron

    Pinkster Gin - mynte eller hindbær

    Plymouth Gin - lime eller citron

    Tanqueray Gin - lime eller citronskal

    Tanqueray No. 10 Gin - grapefrugt eller lime

    Thomas Dakin Gin - appelsinskal

    Whitley Neill Gin - appelsin eller appelsinskal

  9. Hvad er god gin?

    Gin er ikke bare gin, så det kommer an på, hvilke noter, du helst vil have i din gin. Markedet er eksploderet i de senere år, og efterspørgslen er enorm. Du kan faktisk sammenligne det med, hvordan markedet for øl voksede enormt fra midten af 1990'erne. Gin skal dog være minimum 37,5% og fås i dag i hundredvis af smagsnuancer og farver og med et utal af mere eller mindre eksotiske botanicals som smagsgivere - dvs. olier og planteekstrakter. Gennemgående for smagsnoterne i gin er dog historisk set – og stadig – at enebær spiller hovedrollen. Forvirret? Vi skal nok guide dig.

  10. Hvad er forskellen på typer af gin?

    Det kan være forvirrende at vælge sin gin, når de måske ligner hinanden. Læs mere her.


    London Dry Gin

    London Dry Gin bliver først destilleret, når alle ingredienser og botanicals er tilsat. Den er farveløs, men som regel meget aromatisk og man må ikke tilsætte kunstig aroma. Den behøver ikke være produceret i London.


    Dry Gin

    Dry Gin må der gerne tilsættes farve og der er typisk brugt flere aromaer. Det gør spektret lidt større og der er færre restriktioner.


    Plymouth Gin

    I modsætning til London Dry Gin, må Plymouth Gin kun produceret i engelske Plymouth. Den er gerne lidt mindre tør og med brug af flere lokale rødder og tilsætninger.


    Old Tom Gin

    Old Tom Gin er sødere end London Dry Gin og bliver derfor brugt i rigtig mange cocktails. Kender du den berømte cocktail Tom Collins? Skal det være helt historisk korrekt, skal man bruge Old Tom Gin til lige netop den.

  11. Findes der alkoholfri gin?

    Ja, danskerne har taget alkoholfri vin og spiritus til sig. Og også alkoholfri gin. Det er ikke så mærkeligt, for der bliver i dag produceret alkoholfri nydelse i hver afkrog af landet til brug for kørende og gravide - og de smager godt. Tag et kig på udvalget.

  12. Hvor mange kalorier er der i gin?

    Gin er én af ​​de mindst kalorieholdige spiritus med 97 kalorier pr. genstand. Det er ikke sundt at drikke for meget, men faktisk er det nok ikke gin, der er det værste at drikke i forhold til at tage på. Enebærrene i gin øger samtidig antallet af enzymer, der nedbryder din mad og hjælper din fordøjelse på vej. Det gør samtidig, at du bliver mindre oppustet. Faktisk er der mange, der mener, at enebær er en såkaldt superfood. De små, mørke bær kan hjælpe med at bekæmpe infektion og forebygge hjertesygdomme, forbedre blodcirkulationen og endda hjælpe med at bekæmpe nyre- og leversygdomme. Enebær er fulde af antioxidanter og booster de regenererende celler i din krop og hjælper med at give en glattere, sundere hud. De olier, der findes i enebær, kan lindre hoste ved at udstøde slim i halsen. Samtidig kan gin blandes med mange forskellige krydderurter og ingredienser, f.eks. ingefær, som vil være med til at dulme en halsbetændelse.

  13. Hvad skal jeg drikke gin af?

    Når du har de bedste ingredienser til en din yndlingscocktail, er det synd at drikke den af et glas, der lukker af for duft- og smagsnoterne. Østrigske Riedel skaber verdens måske bedste glas - også i dette tilfælde.

  14. Hvordan laver man den bedste Gin & Tonic?

    Når du prøver gin, så duft og smag den først ved stuetemperatur uden nogen form for tilsætninger. På den måde for det det mest ærlige billeder af ginen, og når du bruger den i cocktails, vil du forhåbentlig stadig kunne fornemme dens smag og aroma og på den måde få den største oplevelse af din gin. Hvis du ruller den lidt rundt i munden, vil du bedst kunne smage den fuldt ud. Tag dig god tid og mærk efter. Hold eventuelt en pause, så næsen ikke bliver overvældet og du bliver "næseblind". Hvis du laver en Gin & Tonic, så brug gerne et lidt stort, åbent glas, hvor der er rigeligt med plads til isterninger. Det giver nemlig de bedste forudsætninger for, at du fanger både smag og aroma. Hvis du ikke har et decideret glas til Gin & Tonic, så vil et rødvinsglas fungere.

  15. Gin til Fars Dag?

    Hvilken far vil ikke blive glad for en flaske gin af de bedre på Fars Dag? Nej vel? Skynd dig ind på vores side for netop Fars Dag, hvor der findes mange muligheder, eller find en flaske god gin lige her på siden.