Gin

Gin er ikke bare gin. Markedet er eksploderet og efterspørgslen er enorm. Gin fås i hundredvis af nuancer og farver og med et utal af mere eller mindre eksotiske botanicals som smagsgivere. Gennemgående er dog, at enebær stadig spiller hovedrollen. Fin din gin her til Gin & Tonic, Gin Hass eller Gin Fizz - om du så er til Gin Mare, Monkey 47 eller nye, danske gin.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 137 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 4

Produkter pr. side
36
72
108
144

En revolution af gin

Gin er ikke bare gin. Markedet er eksploderet i de senere år, og efterspørgslen er enorm. Gin fås i hundredvis af smagsnuancer og farver og med et utal af mere eller mindre eksotiske botanicals som smagsgivere. Gennemgående for smagsnoterne i gin er dog historisk set – og stadig – at enebær spiller hovedrollen. 


Arven fra munkene

Gin opstod i tidernes morgen som en form for medicin (nogle vil mene, at det er det stadig…). Det var munke i Sydfrankrig, Flandern og Holland, som destillerede korn og druer og skabte den velsmagende ’medicin’. Første gang gin nævnes er allerede i 1200-tallet, dog i form af den hollandske jenever. Det skete i encyklopædien Der Naturen Bloeme, mens den første opskrift er fra 1500-tallet i bogen Een Constelijck Distileerboec. Man har dog lavet spiritus med enebær endnu længere tilbage, faktisk så langt tilbage som 1000-tallets Syditalien, hvor enebærtræerne voksede nær klostrene. Man brugte faktisk også enebær i øl, hvor bærerne giv den bitterhed til øllet, vi i dag får fra humle.