Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Pastis / Ouzo

Pastis emmer af sydfransk livsstil, det azurblå vand ved Middelhavet, solnedgang over de blå bølger og livsnydelse efter en god middag. Med din egen flaske pastis, kan du få en snert af netop det, men på vores køligere breddegrader.

Pris
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Undertype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Pastis - den franske apéritif par excellence

Pastis er en fransk apéritif med anissmag, som findes i forskellige afskygninger i Middelhavslandene. Det var Paul Ricard, som i 1932 først sende Pastis på markedet, og som stadig er populær i Frankrig - ikke mindst i de sydøstlige områder af landet. Andre middelhavsanislikører er dog også meget populære i Middelhavslandene. Det er f.eks. sambuca, ouzo, arak, rakı og mastika.


Franskmændene var stadig var bange for absint, og det er ikke mindst derfor, at ​​pastis kan have fået som gennembrud. Begge drikke er i dag lovlige og begge har en intens smag af anis, fennikel eller lakrids. De to er dog ret forskellige. Pastis blev skabt år efter forbuddet mod absint, og indeholder traditionelt ikke malurt (Artemisia absinthium), som absint har fået sit navn fra. Pastis får primært sin anismag fra stjerneanis, hvorimod absint traditionelt får sin smag fra et destillat af grøn anis og fennikel. Derudover er absint oftest noget stærkere.


Ifølge loven skal pastis være en spiritus med anismag, yderligere smag af lakridsrod, indeholde mindre end 100 gram sukker pr. liter sukker og aftappes med minimum 40% alkohol.