ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Rhône

Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducenter i 2.000 år. 

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Rhône

Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducenter i 2.000 år. På grund af Rhônedalens ualmindelig gode beliggenhed kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler egnens store mangfoldighed.

Geografisk opdeler man Rhônes vindistrikt i to områder:

Den sydlige del, der har ni appellationer. Jordbunden er stærkt varieret, og klimaet er varmere og i højere grad influeret af Middelhavet end i den nordlige del af Rhône-distriktet. Der produceres frugtrig, behagelig og let tilgængelig Rhône vin, der ofte er prismæssigt til forbrugernes fordel.


Den nordlige del, der har otte appellationer. Ser man bort fra Saint-Péray, der udelukkende fremstiller hvide og mousserende vine, er alle øvrige appellationer specialister i stor rødvin. Rhône vin fra den sydlige del er ofte mere rustikke og bør tilbringe 5-10 år i kælderen, før de virkeligt udfolder de mange nuancer og talenter. Der produceres også lidt hvidvin og mousserende vin på Viognier og Marsanne, men de bør som oftest drikkes unge.

Ud over de forskellige appellationer opdeles vin fra Rhône også i to kategorier, nemlig Côtes-du-Rhône og Côtes-du-Rhône Villages – i grove træk er vine med Villages-status ofte kraftigere og mere lagringsværdige end de almindelige Côtes-du-Rhône vine.

Der findes i alt 21 ”autoriserede” druesorter til Côtes-du-Rhône vin, men de indiskutable hoveddruer er Syrah i nord og Grenache i syd.


Læs mere om de enkelte vine fra Rhône ved at klikke på de enkelte produkter

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]