SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Andre vintyper

Vin er meget, meget mere end blot rød, hvid og rosé. Sherry, dessertvin eller frugtvin? Likør, madeira eller portvin? Vil du en tur til Japan og smage sake? Eller måske prøve en orangevin? Der er så mange former for god vin og flydende livsglæde, der bare venter på at blive opdaget og dyrket.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 237 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 7

Produkter pr. side
36
72
108
144

Sherry

Sherry er en hedvin, der fremstilles i ’sherrytrekanten’ i Sydspanien, hvor hjørnerne udgøres af byerne Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María og Sanlúcar de Barrameda. Byen Jerez er historisk hovedby for produktionen, og selve ordet ’sherry’ er en engelsk videreudvikling af ordene ’Xeres’ eller ’Xerez’.


Søde vine/dessertvine

Vi mennesker har fremstillet søde vine lige så længe, som vi har fremstillet vin. I gamle dage foregik det som oftest ved, at man sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket. Den mest anvendte metode i dag er ikke at tilføje yderligere sukker til vinen, men at koncentrere det sukker, der naturligt er i druerne.  


Alkoholfri vin

Alkoholfri eller alkoholreduceret vin bliver mere og mere populært blandt forbrugerne - med god grund. Der findes nemlig flere alkoholfrie vine, som er værd at drikke og ikke udgør en risiko for kørslen eller kommende børn. Mange har også opdaget, at alkoholfri vin er helt perfekt til en aperitif, lette frokostretter eller på en varm sommerdag på terrassen. Vores samarbejdspartnere inden for hotel- og restaurationsbranchen har ligeledes opdaget fornuften ved at tilbyde alkoholfri vin. Vintypen er nemlig oplagt til f.eks. frokostmøder/ frokostbuffeter, hvor deltagerne fortsat godt vil holde hovedet klart uden ligefrem at sidde og drukne smagsløgene i cola eller lignende! 


Frugtvin

Frugtvin kan produceres på næsten alle frugter, der kan gæres. De senere år har mange danskere samtidig opdaget, at vi på frugt kan en hel masse, vi ikke kan på samme niveau, når det gælder druer. Frugtvine bliver fremstillet i hele Danmark i årgange, der sagtens i kvalitet og nuancerigdom kan hamle op med vin produceret på druer. Samtidig bidrager frugtvinene med helt nye aromaer og smagsnuancer og får helt nye toner frem i maden, når der drikkes frugtvin til. Men det er naturligvis ikke kun i Danmark, at vi producerer vin på frugt. I Frankrig kender vi eksempelvis Calvados, Eau de vie og cider – som også produceres i bl.a. Storbritannien. 


Likør

Det er langtfra kun modne damer i Matador, der drikker likør. Likør har ofte en vis sødme, gerne med smag og aroma fra frugt, urter, krydderier og blomster. Selve ordet likør har sine rødder i det latinske liquifacere, som betyder ’at opløse’. Ordet henviser med andre ord til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i likøren. Derfor kan likør være stort set alt. Likører bliver ikke lagret (i modsætning til fx whisky), men hviler under fremstillingen, så smagsstofferne kan udvikle sig. Man har fremstillet likør så tidligt som det 13. århundredes Italien, men i dag findes likør i hele verden og kan drikkes rent eller sammen med andre ingredienser, over lidt knust is, blandet med kaffe eller i drinks. Ofte er likør fremragende i selskab med desserter og i madlavningen.


Vermouth

Vermouth har fået sit navnet fra det tyske navn for malurt, nemlig ’Wermut’. Vermouth er da også en krydret hedvin, som formentlig har sin oprindelse hos italieneren Antonio Benedetto, som skulle have været ophavsmand til Vermouthen tilbage i 1786 i Torino. Efter sigende fordi, han var imponeret af den føromtalte tyske hedvin med netop malurt. Den har sin oprindelse fra klostre, hvor udtrækket som udgangspunkt var tænkt som et helsende medikament. Oprindelig var blandingen meget rig på malurt, som historisk er det bedste naturmiddel mod maveonde. Prøv den nye tyske producent Belsazar lige her. Eller den helt klassiske italienske Martini.


Madeira

Som mange andre af livets bedste goder, blev Madeira i det 17. århundrede opfundet ved et uheld. Man opdagede, at den vin som havde stået i skibets indre under transport, hvor det var varmt, typisk smagte bedre end den vin, som havde stået mere køligt på dækket. Derfor begyndte man at inkludere denne varmebehandling som en del af selve fremstillingsprocessen. Denne fremstillingsproces har man siden industrialiseret, således at de billigste vine laves via en hurtig opvarmning på tanke, hvorimod de dyreste stadig gennemgår en mere tidskrævende proces, hvor vinen opvarmes og lagres naturligt og i en længere periode. Blandy Brothers fra Madeira er fremragende, hvis du vil kaste dig ud i madeiraens verden.


Portvin

Portvinen har rigtig mange år på bagen. Det var formentlig Grev Henry af Bourgogne, der i 1095 introducerede portugiserne for vin lavet på Pinot Noir, som sandsynligvis var forløber til den portvin, vi kender og elsker i dag. Den portugisiske Douro-dal er berømt for sin portvin og centrum i portvinsverdenen. Dourofloden har sit udspring i Spanien, hvorfra den flyder mere eller mindre vest på tværs af det nordlige Portugal og når havet ved Portugals næststørste by, Porto. Dalen langs floden er ekstraordinært smuk. Her er grønt og frodigt med bjerge, som skråner ned mod vandkanten.


Gave til Mors Dag eller Fars Dag?

Der er ret god sandsynlighed for, at begge dine forældre vil sætte pris på en god flaske portvin, likør, sherry eller meget andet, når du skal sige tak for, at de hentede dig i børnehaven og tørrede din næse, da du ikke selv kunne. Tag et kig på vores Mors Dag-side eller vores Fars Dag-side. Så hjælper vi dig på vej.


Vin på tilbud

En vin smager som regel bare en lille smule bedre, hvis du har købt den på tilbud. Hvis du er enig, så hold øje med vores tilbudsside. Her er altid mulighed for en kæle for dine smagsløg OG din pengepung på samme tid.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]