Vermouth

Vermouth er tilbage! I alt for mange år har den haft et lidt uheldigt ry som noget, bedstemor måske engang har drukket. I virkeligheden hører en god vermouth hjemme i enhver hjemmebar og findes i knastørre eller mere sødmefulde varianter fra Sydspanien til den tyske hovedstad.


Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 16 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Malurt, den grønne fe og og den moderne aperitif

Vermouth har fået sit navnet fra det tyske navn for malurt, nemlig ’Wermut’. Vermouth er da også en krydret hedvin, som formentlig har sin oprindelse hos italieneren Antonio Benedetto, som skulle have været ophavsmand til vermouthen tilbage i 1786 i Torino. Efter sigende fordi, han var imponeret af den føromtalte tyske hedvin med netop malurt. Den har sin oprindelse fra klostre, hvor udtrækket som udgangspunkt var tænkt som et helbredende medikament. Oprindelig var blandingen meget rig på malurt, som historisk er det bedste naturmiddel mod maveonde.


Der bruges dog ikke længere meget malurt, da urten fik et dårligt ry i forbindelse med diverse absinth-skandaler i begyndelsen af 1900-tallet, den berygtede grønne fe, som også indeholdt større mængder malurt. Der skal dog indtages endog meget store mængder før malurt er farligt, så ingen grund nervøsitet.