ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Zinfandel

Zinfandel kan meget mere end at bruges til fyldige rødvine. I dag bruges den også til rosévine, også kaldet White Zinfandel eller Zinfandel Rose, med en flot sødme, samtidig med at nye, unge winemakers laver tørrere rosévine på Zinfandel med forbillede i de berømte, provencalske rosévine.

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er White Zinfandel?

    På trods af sit navn er White Zinfandel faktisk slet ikke en hvidvin - derfor bruger mange navnet Zinfandel Rose. Det er en lillesøster i den store rosé-familie. Den er lavet på samme måde som en rosévin, men bruger en lidt anden proces for at bevare sin sødme. White Zinfandel er lavet på sorte og blå druer af samme navn - Zinfandel. På trods af deres mørkere skal, er druerne lyse indeni, og den lyserøde farve kommer fra farven på skallerne, der trækkes ud under iblødsætning.

  2. Er hvid Zinfandel tør eller sød?

    Det er et spørgsmål, mange stiller. Sandheden er, at White Zinfandel faktisk er en meget alsidig vin, der ofte bliver overset af både erfarne vindrikkere og de mindre erfarne. Muligvis på grund af vinens gamle ry som en billig, meget sød vin. Nutidens White Zinfandel er meget anderledes end dem, de fleste tænker på, når de hører nogen bestille hvid Zinfandel. Mange er stilfulde, sofistikerede, tørre og direkte liflige. De er et perfekt valg til brunch, men fungerer lige så godt med en salat eller til lyst kød. Og den festlige farve gør dem til et uventet valg som festvin eller til en pigeaften.

  3. Hvor kommer White Zinfandel fra?

    Zinfandel bruges ikke kun til at lave rødvin. Druen bruges også til sødmefulde eller tørre rosévine, som faktisk blev opdaget ved et uheld. I første omgang var White Zinfandel ret tør og fik ikke den store succes. Der skulle faktisk endnu et held i uheld, før White Zinfandel blev populær. Det skete, fordi gæringen af en White Zinfandel simpelthen gik i stå og derfor endnu ikke havde omdannet sukkeret til alkohol. Resultatet blev helt naturligt en sødmefuld vin med et lavt alkoholniveau. Vinen blev en stor succes, drevet af dens lette drikkelighed og forholdsvis lille prisskilt. Langsomt gik udviklingen dog mod vellavede og mere tørre rosévine fra Frankrig, særligt Provence, som var forfriskende, sprøde og perfekte til mad. Og der er nok ingen tvivl om, at det er de vine, mange forbinder med rosévin. White Zinfandel gør dog i øjeblikket comeback. Unge vinproducenter i Californien leger med amerikanernes nyfundne kærlighed til rosévin ved at skabe tørrere rosévine af Zinfandel-druen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]