Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Zinfandel

Zinfandel kan meget mere end at bruges til fyldige rødvine. I dag bruges den også til rosévine med en flot sødme, samtidig med at nye, unge winemakers laver tørrere rosévine på Zinfandel med forbillede i de berømte, provencalske rosévine.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Anbefalede Glastyper
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

White Zinfandel

Zinfandel bruges ikke kun til at lave rødvin. Druen bruges også til sødmefulde eller tørre rosévine, som faktisk blev opdaget ved et uheld. I første omgang var White Zinfandel ret tør og fik ikke den store succes. Der skulle faktisk endnu et held i uheld, før White Zinfandel blev populær. Det skete, fordi gæringen af en White Zinfandel simpelthen gik i stå og derfor endnu ikke havde omdannet sukkeret til alkohol. Resultatet blev helt naturligt en sødmefuld vin med et lavt alkoholniveau. Vinen blev en stor succes, drevet af dens lette drikkelighed og forholdsvis lille prisskilt. Langsomt gik udviklingen dog mod vellavede og mere tørre rosévine fra Frankrig, særligt Provence, som var forfriskende, sprøde og perfekte til mad. Og der er nok ingen tvivl om, at det er de vine, mange forbinder med rosévin. White Zinfandel gør dog i øjeblikket comeback. Unge vinproducenter i Californien leger med amerikanernes nyfundne kærlighed til rosévin ved at skabe tørrere rosévine af Zinfandel-druen.


Er hvid Zinfandel tør eller sød?

Det er et spørgsmål, mange stiller. Sandheden er, at White Zinfandel faktisk er en meget alsidig vin, der ofte bliver overset af både erfarne vindrikkere og de mindre erfarne. Muligvis på grund af vinens gamle ry som en billig, meget sød vin. Nutidens White Zinfandel er meget anderledes end dem, de fleste tænker på, når de hører nogen bestille hvid Zinfandel. Mange er stilfulde, sofistikerede, tørre og direkte liflige. De er et perfekt valg til brunch, men fungerer lige så godt med en salat eller til lyst kød. Og den festlige farve gør dem til et uventet valg som festvin eller til en pigeaften.


Hvad er White Zinfandel?

På trods af sit navn er White Zinfandel faktisk slet ikke en hvidvin. Det er en lillesøster i den store rosé-familie. Den er lavet på samme måde som en rosévin, men bruger en lidt anden proces for at bevare sin sødme. White Zinfandel er lavet på sorte og blå druer af samme navn - Zinfandel. På trods af deres mørkere skal, er druerne lyse indeni, og den lyserøde farve kommer fra farven på skallerne, der trækkes ud under iblødsætning.


Zinfandel er faktisk genetisk meget tæt på Primitivo-druen, som du måske kender fra Italien. Den fandt vej til USA i midten af ​​1800-tallet og begyndte at trives i Napa Valley og Sonoma County i Californien på grund af de ideelle vækstbetingelser for druen her. Faktisk dyrkes 70% af verdens Zinfandel-druer i USA, og 10% af alle californiske vinmarker dyrker Zinfandel. Klimaet, jordbunden og terrænet i en region er kendt som terroir, og de arbejder sammen for at påvirke smagen af ​​en vin. Derfor kan den samme White Zinfandel smage forskelligt fra år til år. Afhængigt af terroir, gæringsprocessen og andre faktorer, kan druerne give smag og aroma af hindbær, rosiner, tranebær, blommer og meget andet.