Vodka

Vodka kan bruges i et hav af cocktails eller drikkes rent. Der er dog stor forskel på kvaliteten og typisk kan det godt betale sig at betale lidt ekstra, hvis man vil forkæle sine smagsløg.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 33 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Spiritus med uendelige muligheder

For mange mennesker er vodka primært en spiritus, man bruger i drinks - og der er da også utallige muligheder for at skabe drinks og cocktails, hvor vodkaen spiller en hovedrolle. Endnu andre nyder vodka rent, præcis ligesom med snaps eller akvavit. Og der er da også stor forskel på smag og kvalitet, når det kommer til vodka. Vodka laves på hvede, rug eller kartofler og har dybe rødder i Polen og Rusland. Navnet stammer da også fra Rusland og det russiske ord for vand, nemlig "voda". Her er vodka nationaldrik og fylder endnu mere end den danske snaps gør i Danmark. Men også i Danmark vinder vodkaen frem.


Hvad er god vodka?

Det er altid svært at diskutere smag, men som tommelfingerregel er det et plus, jo flere gange vodkaen er blevet destilleret. På den måde smager alkoholen mindre igennem og du står med et renere produkt i hånden. Eksempelvis den russiske klassiker Stolichnaya Vodka. Når vodkaen er destilleret, skal den filtreres. Det kan være gennem kul, men i dag bruger nogle af de bedre brands også kalksten eller bjergkrystaller, som giver en endnu blødere og afrundet smag og fylde. Vandet, der bruges, er også vigtigt og spiller en stor rolle for smagen. Grey Goose er skabt på vand fra naturlige, franske kilder og filtreret gennem kalksten. På samme måde er canadiske Crystal Head udelukkende skabt med vand fra provinsen Newfoundland.