SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Vodka

Vodka kan sagtens drikkes rent - når bare den er god. Der er dog stor forskel på kvaliteten og typisk kan det godt betale sig at betale lidt ekstra, hvis man vil forkæle sine smagsløg. Det er ikke altid en fordel at købe den billigste. Og så er vodka hovedingrediens i et hav af cocktails. Det er en spiritus, du bare MÅ have i din hjemmebar. 

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Dyrkningsmetode
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anmeldelser
Undertype
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 25 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Vodka - den bedste vodka i verden

  Som tommelfingerregel er det et plus, jo flere gange vodkaen er blevet destilleret. På den måde smager alkoholen mindre igennem og du står med et renere produkt i hånden. Når vodkaen er destilleret, skal den filtreres. Det kan være gennem kul, men i dag bruger nogle af de bedre brands også kalksten eller bjergkrystaller, som giver en endnu blødere og afrundet smag og fylde. Vandet, der bruges, er også vigtigt og spiller en stor rolle for smagen. Prøv italienske Silvio Cartas vodka, virkelig velsmagende og behagelig, fyldig og kompleks, rund og blød med noter af tørret frugt. Grey Goose er skabt på vand fra naturlige, franske kilder og filtreret gennem kalksten. På samme måde er canadiske Crystal Head udelukkende skabt med vand fra provinsen Newfoundland. Du må heller ikke gå glip af den berømte Belvedere Vodka - super-premium vodka produceret polsk rug og vand fra egen naturbrønd. Her er ikke tilsat nogle tilsætningsstoffer eller sukker og faktisk, så er den certificeret som kosher. En blød og elegant vodka, ren og med en let, balanceret sødme.

 2. Vodka på tilbud

  Spar penge på din næste flaske vodka ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Så sparer du altid 5% på tusindvis af varer - og du kan altid melde dig ud igen.

 3. De bedste drinks og cocktails med vodka

  Er vodkaen mere cremet og fyldig, vil den være velegnet til en Vesper. Er den lettere og mere frugtig, kan den være god sammen med tonic og lime. Du kan endda blande forskellige vodkaer i den samme cocktail ved at bruge den ene vodka for dens urteagtige kvaliteter og den anden for at tilføje styrke og balancere sødmen.

  Der findes et nærmest uendeligt stort antal cocktails med vodka. Det er bare at prøve sig frem og finde sine egne favoritter:

  Espresso Martini

  Vesper Martini

  Vodka Martini

  White Russian

  Cosmopolitan

  Moscow Mule

  Sour Melon

  Strawberry Daiquiri

  Long Island Iced Tea

  Bloody Mary

  Porn Star Martini

 4. Hvad er vodka lavet af?

  Vodka laves på hvede, rug eller kartofler og har dybe rødder i Polen og Rusland. Navnet stammer da også fra Rusland og det russiske ord for vand, nemlig "voda". Her er vodka nationaldrik og fylder endnu mere end den danske snaps gør i Danmark. Men også i Danmark vinder vodkaen frem - prøv f.eks. vodka fra Mikkeller


  Vodka kan destilleres fra ethvert plantemateriale, der indeholder sukker og stivelse. Det er f.eks. majs, rug eller hvede. Blandt kornvodkaer anses rug- og hvedevodkaer generelt for at være bedst. Nogle vodkaer er lavet af kartofler, melasse, sojabønner, vindruer, ris, sukkerroer og nogle gange endda af produkter fra olieraffinering eller forarbejdning af træmasse. I nogle centraleuropæiske lande, såsom Polen, fremstilles noget vodka ved blot at gære en opløsning af krystalsukker og gær. EU taler man nu om at standardisere vodkaproduktionen, og landene i Vodkabælter insisterer på, at kun spiritus fremstillet af korn, kartoffel- og sukkerroemelasse må mærkes som "vodka", efter de traditionelle produktionsmetoder. Det har ført til en "vodkakrig". Den blev udløst, da Diageo begyndte at markedsføre en vodka, der udelukkende var fremstillet af druer.

 5. Forskellen på vodka og gin

  Vodka og gin er ens på den måde, at de begge er klare former for spiritus destilleret på korn. De smager dog fuldstændig forskelligt. Hvor man stræber efter at skabe rene, neutrale vodkaer, får gin en masse smagsgivere, der dominerer smagen. Primært enebær. Det gør hele forskellen. Til gengæld kan man i dag få gin, der underspiller de forskellige botanicals for bedre at kunne ramme de mennesker, der mest er til vodka. Ikke desto mindre kan man ofte bruge både gin eller vodka i forskellige cocktails.

 6. Giver vodka færre tømmermænd?

  Ja, vodka er mindre tilbøjelig til at give tømmermænd. Du bliver lige så påvirket, men på grund af vodkas lave niveau af fuselolier og urenheder, bør du altså få mildere tømmermænd. Vodka er nemlig kendt for at være en ren spiritus, især når den er fremstillet af kvalitetsingredienser og gennemgår en grundig destillationsproces. Denne renhed betyder, at vodka indeholder færre fuselolier og urenheder sammenlignet med andre alkoholiske drikke. Fuselolier, som er biprodukter af gæringen, og andre urenheder er kendte for at bidrage til sværhedsgraden af dine tømmermænd. Derfor kan du, ved at vælge vodka, potentielt opleve færre og mildere symptomer på tømmermænd.


  Fuselolier og urenheder findes i højere koncentrationer i mørkere spiritus som whisky, rom og brandy. Disse stoffer kan have en toksisk virkning på kroppen, hvilket forværrer tømmermændssymptomer som hovedpine, kvalme, og træthed. Vodka, især af høj kvalitet, er destilleret flere gange for at fjerne disse uønskede komponenter, hvilket gør den til en renere drik.


  Selvom vodka kan give færre tømmermænd, er det dog vigtigt at huske, at dit alkoholforbrug stadig bør være moderat. Overdreven indtagelse af alkohol, uanset type, kan føre til alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Det er også værd at bemærke, at andre faktorer som hydrering, madindtag og individuel tolerance spiller en væsentlig rolle i, hvordan din krop reagerer på alkohol. Hvis du vil undgå tømmermænd, er det altså også en god idé at drikke rigeligt med vand og få mad i din krop.

 7. Smagsgivere i vodka

  De fleste vodkaer er uden smag tilsatte smagsgivere, men mange producenter bruger ekstra smagsgivere. Det kan være ingefær, hindbær, vanilje, chokolade, chili, kanel eller røg. I Rusland er også vodka med honning og peber meget populær. I Polen og Hviderusland tilsættes bladene fra det lokale bisongræs for at producere vodka med let sødmefuld, vaniljeagtig eller let marcipanagtig smag og lyse ravfarver.

 8. Hvad betyder vodka?

  Selve navnet vodka stammer fra det østeuropæiske, slaviske ord ”voda” – men i diminutiv, så fortolkningen bliver ”lille vand”. I engelsk litteratur optrådte ordet vodka omkring slutningen af 1700-tallet. I en rejsebog udgivet på engelsk i 1780 (formentlig en oversættelse fra tysk), forklarede Johann Gottlieb Georgi korrekt, at "kabak” på russisk betyder et ”offentligt hus, hvor almindelige mennesker kan drikke vodka”.


  Vodka drikkes traditionelt rent og afkølet i "vodkabæltet" Hviderusland, Estland, Letland, Litauen Finland, Island, Polen, Rusland, Sverige og Ukraine - nøjagtig som vi drikker snaps i Danmark. I vodkabæltet drikker man ofte vodka til maden, hvor den skærer igennem fedt og passer fremragende til mange østeuropæiske retter.

 9. Mad til vodka

  Vodka kan sagtens bruges i madlavning, og forskellige opskrifter bliver endnu ved at tilføje vodka. Vodkasauce er f.eks. en pastasauce lavet af tomatsauce, fløde og vodka, der vandt popularitet i 1970'erne og stadig er en virkelig lækker og populær ret. Vodka kan også bruges i skaldyrsretter eller endda i cheesecake. Vodka er også helt oplagt sammen med kaviar.

 10. Penne alla Vodka

  Det lyder måske skørt, men Penne alla Vodka er faktisk en populær, lækker pastaret. Den er lavet med vodka, der koger ind, ligesom mange tilsætter rødvin i deres bolognese eller Boeuf Bourguignon for at give den en ekstra smagsdimension.


  Penne alla Vodka er en både nem, superlækker og hurtig pastaret. Med andre ord perfekt til vores travle hverdag. Penne alla Vodka laves primært af tomater og fløde, som bindes sammen af vodkaen på en virkelig, virkelig velsmagende måde. Alkoholen i vodkaen fordamper under tilberedningen, og det er i øvrigt kun en temmelig lille del vodka, du skal bruge. Vi serverer den gerne til børn af samme årsag.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]