Cognac

Cognac er fransk brændevin eller brandy, som laves i Cognac-området. Gyldne, franske dråber, der emmer af kvalitet, stil og klasse. Den laves af destilleret hvidvin, som lagres på egetræsfade. Hvilken cognac skal man vælge? Læs mere i vores lille guide og tag kegler til familiefesten eller når du får venner på besøg.



Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 41 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er cognac?

Cognac er en form for brandy, som har taget navn fra det område, hvor den bliver produceret, nemlig Cognac i Frankrig. Cognac falder under den franske appellation d'origine contrôlée, så der stilles krav til produktionen og navngivningen. Den mest udbredte drue er Ugni Blanc og det er et krav, at cognac'en destilleres to gange i kobberpotstills og lagrer mindst to år på franske egetræsfade fra Tronçais eller Limousin. De fleste ligger dog længere. Efter destillationen og under lagringen, kalder man den for Eau de Vie.


Hvordan laver man cognac?

Hvidvinen, som danner basen for den færdige cognac, er meget tør, tynd og med en del syre. Faktisk er den slet ikke til at drikke. Det ændrer destillationen og fadlagringen dog på. Hvis din cognac skal være en Cru, skal mindst 90% af druerne være Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard.