STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Gin Hass

En af danskernes absolutte favoritter Glas: Neat bar glas Pynt: Lime eller citron, evt. myntekvist Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl Gin
  • 2 cl Mangosirup
  • 2 limebåde
  • Lemonsodavand
  • Isterninger
  • 2 lime- eller citron skiver til pynt

Fremgangsmåde

  • Mas to limebåde nede i glasset.
  • Tilsæt gin og mangosirup.
  • Fyld glasset op med is.
  • Fyld helt op med lemonsodavand.
  • Rør kort det hele rundt med en ske.
  • Pynt eventuelt med en skive lime eller citron
En af danskernes absolutte favoritter

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/vinglas-glas/spiritusglas/neat-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-01-2-pack|Neat bar glas]
Pynt: Lime eller citron, evt. myntekvist
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/98f33668-d7b8-4f9e-b8e8-f38b9f842fd4|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt historie om Gin Hass

Der er ikke noget at sige til, at Gin Hass har taget danskerne med storm. For Gin Hass er virkelig en skøn, sommerlig, saftig og læskende cocktail, som med sin smag af mango får dig hensat til troperne på sekunder.

Hvor kommer Gin Hass fra?

Gin Hass kommer fra Odense. Det var den fynske bartender Kim Hass, der opfandt og gav sit navn til Gin Hass ved et arrangement på natklubben The Gym. I dag drikkes den over hele verden og Kim Hass har taget navneforandring til Kim Gin Hass.​​​​​​​

Hvor mange kalorier er der i Gin Hass?

Der kommer primært an på, om du varierer mængden af sodavand og mangosirup. Men ca. 120 kalorier.

Gin Hass med sydafrikansk pift
Den sydafrikanske Marula-frugt er en slægtning til mangofrugten og smager forrygende. Ikke mindst Flowstone Marula Gin fra netop Sydafrika, som har vundet et hav af medaljer og er eminent i den mangobaserede Gin Hass. Match Made In Heaven!

Hvilken mangosirup er bedst?

Vi bruger mangosirup fra Vedrenne, men du kan også lave din egen.

Vodka Hass

Hvis du ikke er til gin, så prøv i stedet en Vodka Hass.Den er ikke så overraskende med vodka istedet for gin, og mangosiruppen er byttet ud med rabarbersirup. Ligesom Gin Hass, skal den toppes med lemonsodavand.

Sommertip!

Skal din Gin Hass emmer lidt mere af dansk sommer, så prøv at lave den med rababersirup og hyldeblomstgin. Så kan du høre fuglsang i det fjerne og mærke en let, sommerlig briser over dig.

Tag et kig i det store cocktailunivers her.