ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Vinglas / Glas

Velkommen til glassenes verden, hvor hver detalje betyder noget. Vi vil udforske vinglassets betydning og kaste lys over, hvordan og hvorfor de markant kan løfte din samlede smagsoplevelse.


Tager du vin, spiritus, cocktails og øl bare en smule seriøst, er det et must, at du har gjort en lille smule ud af at drikke af glas, der passer til. Vin og spiritus kan smage meget bedre eller meget værre - alt efter om du drikker af et glas, der fremhæver vinens eller cocktailens bedste sider eller modarbejder dem. 

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Anbefalede Glastyper
Glastype
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 208 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 6

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvorfor betyder vinglas noget?

  Mange vin-entusiaster tænker måske: "Gør glasset virkelig en forskel for vinen?" Svaret er et rungende JA! Vinglasset er designet til at forbedre specifikke egenskaber ved forskellige typer vin, herunder aroma, smag og generel nydelse. Formen, størrelsen og materialet af et glas kan påvirke, hvordan vinen interagerer med luft, og hvordan dens buket og smag opfattes.

 2. Vinglas på tilbud

  Her på siden finder du ofte flotte vinglas på tilbud. Derudover får du altid 5% rabat på tusindvis af varer - også vinglas - som medlem af Sélection Vinklub. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.

 3. Verdens bedste vinglas

  Østrigske Riedel har taget glassets kunst og løftet det til en videnskab. Det var Riedel, der opfandt de druespecifikke glas og skabte glas, der fremhæver hver enkelt drues specifikke karakteristika. Om du er til fyldige rødvine, lette hvidvine, cocktails, snaps, øl, tequila eller sake - så er der et glas, der fremhæver det bedste sider af det, du drikker. Det kunne også være Bourgogne-glas. Vidste du f.eks. at Riedel laver et fremragende ølglas og karafler?

 4. Hvor mange centiliter er der i et rødvinsglas?

  Det kommer an på hvilken rødvin, du drikker. Men generelt vokser rødvinsglas i størrelse. I nogle glas kan der næsten være en hel flaske vin. Find det helt rigtige rødvinsglas her.

 5. Hvordan skal man holde på et vinglas?

  Du bør holde dit vinglas på stilken. Alle vinglas med stilk holder du bedst ved at tage fat i stilken nede ved glassets fod. Det gør man dels for ikke at varme vinen unødigt op med dine fingre, dels for ikke at sætte fedtfingre på glasset. 

 6. Hvorfor er hvidvinsglas mindre end rødvinsglas?

  Rødvinsglas bør oftest have en lidt større overflade end hvidvinsglas, da man ved hvidvin ønsker en lidt langsommere opvarmning af vinen. Derudover har rødvine et større indhold af tanniner, som gerne må få ilt, så de blødgøres, inden man drikker vinen. Dog kan man sagtens få hvidvinsglas med en bred overflade og rødvinsglas med en smallere overflade. Det kommer an på druen.

 7. Hvor meget vin skænker man i glasset?

  Ikke for meget. Typisk ikke mere end til dér, hvor glasset er bredest. Der skal nemlig være plads til, at man du kan slynge vinen rundt i glasset for at frigive vinens aroma samtidig med at vinen får lov at åbne sig. Og det er altså svært, hvis du næsten fylder op til kanten. Så hellere skænk nogle flere glas.

 8. Hvornår skal man dekantere en vin?

  Typisk anbefaler man at åbne kraftige rødvine minimum to timer inden, den skal drikkes. F.eks. Barolo eller Amarone eller vine med et højt indhold af tanniner. Hvis vinen er af ældre dato og er lidt gammel, behøver du ikke dekantere dem. Så risikerer du bare, at de bliver flade og kedelige.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]