ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

White Lady

White Lady er frisk, sofistikeret og helt klassisk. Glas: Riedel Sour Bar Glas Pynt: Citronskal Download opskrifter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Knus is og kom det i glasset.
  • Hæld gin, appelsinlikør, citronsaft og is i shakeren og shake i ca. 10 sek.
  • Finestrain i det afkølede glas.
  • Pynt med citronskal.
White Lady er frisk, sofistikeret og helt klassisk.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/sour-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-06-2-pack|Riedel Sour Bar Glas]
Pynt: Citronskal

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/72266ee4-160a-4728-b401-4f6483f81a40|Download opskrifter]

Det skal du bruge:

Den hvide dame - White Lady

Vi elsker simpelthen cocktailen White Lady for dens friske og bløde smag og karakter. White Lady blev opfundet af den berømte bartender Harry MacElhone i 1919, da han arbejdede på Ciro's Club i London. Cocktailen indeholdt oprindeligt crème de menthe, triple sec og citron i en ret usædvanlig kombination af ingredienser. Den holdt ikke i længden. MacElhone ændrede cocktailen i 1929, da han arbejdede bag baren på sit eget bar, Harry's New York Bar i Paris.Opskriften fra 1929, som stadig er dagens foretrukne opskrift, kræver gin, appelsinlikør, citronsaft og sirup. Det er ukendt, præcis hvorfor MacElhone lavede ændringen, men der var og er bred enighed om, at den nye version, som snart er 100 år gammel, er en forbedring i forhold til originalen.

Hvordan smager en White Lady?
Smagen af ​​en White Lady er syrlig, citrusagtig og forfriskende. Ginen giver en cocktailen strejf af enebær, mens appelsinlikøren tilføjer et præg af sødme og appelsin. Citronsaften balancerer smagene og tilføjer et syrligt element til drinken. Nogle varianter kan også indeholde en æggehvide, som giver cocktailen en cremet og skummende konsistens. Samlet set er White Lady en velafbalanceret og smagfuld cocktail, vi er mange, der holder af.

Hvad er forskellen på White Lady og Pink Lady?
Pink Lady har nogle af de samme smagsnoter som White Lady, men grenadinen i en Pink Lady giver en mere blød frugtighed end appelsinlikøren i en White Lady.

Alternative opskrifter på en White Lady
Der er flere fremragende twists af den klassiske White Lady:

Elderflower White Lady
Udskift den appelsinlikøren med hyldeblomstlikør. Det tilføjer en delikat blomsternote til cocktailen, der komplementerer gin- og citronsmagene.

Blueberry White Lady
Bland et par friske blåbær i shakeren, før du tilsætter de øvrige ingredienser. Dette twist giver en subtil og frugtagtig sødme til cocktailen, en levende farve og et strejf af blåbær.

Lavender White Lady
Lad tørrede lavendelblomster trække i ginen i et par timer eller natten over. Det giver en duftende blomstersmag til cocktailen og hæver dens aromatiske profil på en yderst behagelig måde.

Smoky White Lady
Brug en røget gin, såsom en Islay-gin, i stedet for en mere klassisk gin. Det giver din White Lady et røget element til cocktailen i et unikt twist på klassikeren.

Spiced White Lady
Tilføj en sjat kanel- eller ingefærsirup til blandingen. Det giver varme og yderligere kompleksitet til cocktailen.

Hvor mange kalorier er der i en White Lady?
En klassisk White Lady indeholder 190 kalorier.
​​​​​​​


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]