NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Brand image

Tonic

Oprindelig drak man tonic, som indeholdt store mængder kinin, som middel mod malaria. Det behøver vi heldigvis ikke mere, men vi har holdt fast i tonic med den bitre kinin, simpelthen bare fordi, at det smager godt.

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Type
Proptype
Glastype
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er tonic?

    Tonic eller tonicvand eller grundlæggende bare en kulsyreholdig drik, hvor kinin er opløst i. Oprindeligt blev tonic brugt som et forebyggende middel mod malaria, men i dag er indholdet af kinin så lavt, at det kun bliver brugt for sin karakteristiske bitre smag. Mange moderne tonic tilsmages ofte med citrus, og er mindre bitre end de oprindelige tonic - tit sødes de endda.


    Så tidligt som i 1600-tallet brugte spanierne kinin fra barken på Cinchona-træer til at behandle malaria, noget de havde lært af indianerne i Peru, Bolivia og Ecuador. I de engelske kolonier i Indien brugte man i begyndelsen af 1800-tallet kinin til soldater og embedsmænd for også at forhindre malaria. Her blev det blandet med sodavand og sukker for at maskere dens bitre smag, hvilket skabte tonicvand. Koblingen til Indian Tonic Water var altså skabt.

  2. Hvorfor drikker man tonic til gin?

    Da man til søs og i kolonierne havde adgang til gin, var der ikke langt til at bruge ginen til at skjule kininens bitre noter og bum: Gin & Tonic! Der var endda masser af limefrugter på skibene for at bekæmpe skørbug, så helt skidt har livet til søs måske ikke været. Soldaterne i Indien fik allerede en fast gin-ration, så blandingen var nem at lave. I 1868 blev Gin & Tonic som cocktail nævnt første gang i "Oriental Sporting Magazine", hvor den blev beskrevet som en forfriskende cocktail for tilskuere af hestevæddeløb.