Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Marsala

Marsala er ægte italiensk, og kan både drikkes til dessert, som aperitif eller efter en lækker middag, der lige skal sluttes rigtig godt af. Her i Danmark kender vi mest marsala som en hedvin, der kan minde en smule om portvin i struktur - og ligesom portvin, kan den både være sød eller tør. Italienerne bruges gerne marsala i madlavningen også.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvordan smager marsala?

Marsala er en tør eller sød hedvin, der bliver produceret i regionen omkring den italienske by Marsala på Sicilien. Det er en beskyttet oprindelsesbetegnelse i EU.

Marsala bliver produceret ved en proces, der hedder perpetuum, som minder om solera-systemet, der bruges til at lave sherry i spanske Jerez. Man bruger primært druerne Grillo, Inzolia, Catarratto og Damaschino. Der bruges altså lokale, sicilianske druetyper, hvilket gør Marsala til en unik hedvin og adskiller den fra netop eksempelvis sherry. Som med al anden vin, begynder processen med at druernes høstes, presses og mosten gæres. Alt efter om winemakeren vil have en sød eller tør marsala, stoppes gæringsprocessen ved at deres tilsættes brandy. Hvis brandyen tilsættes før gæringen er færdig, vil deres være mere restsukker i vinen, som dermed bliver sødere. Og omvendt, hvis den først tilsættes efter, gæringen er færdig. Så vil den være mere tør.

Marsala klassificeres efter dens farve, sødme og lagring og går fra forholdsvis tørre til temmelig søde. Typiske smagsnoter er abrikos, vanilje, tobak og brun farin.