STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Rye Whiskey

Rye whiskey bør være en del af enhver seriøs whiskyelskers hjemmebar. Rye whisky har sin egen smag og karakter, og er desuden uundværlig en flere klassiske cocktails.

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Undertype
Vis:
af 10 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er rye whiskey?

  I USA skal rye whiskey ifølge loven laves af mindst 51% rug (rye). De øvrige ingredienser er typisk majs og maltet byg. Rye whiskey, der er blevet lagret i mindst to år og ikke er blevet blandet med anden spiritus, kan yderligere betegnes som Straight Rye Whiskey.


  Rye var historisk den mest udbredte whisky i de nordøstlige stater i USA, især Pennsylvania og Maryland. Pittsburgh var centrum for produktionen af rye i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet. I 1808 solgte bønderne i Allegheny County i Pennsylvania en halv tønde for hver mand, kvinde og barn i landet. Det var big business.


  Rye bliver i dag igen mere populært i USA. Siden begyndelsen af det 21. århundrede har flere producenter eksperimenteret med rye. For har Brown-Forman skabt en Jack Daniel's rye.

 2. Hvordan smager rye whiskey?

  Rye Whiskey har typisk et lidt pebret bid og en lidt mere krydret smag, der skyller over ganen med hver tår. Nogle er lidt mere aggressive end andre, men når rug udgør størstedelen af ​​malten, er det et kendetegn.

 3. Hvad er forskellen mellem rye og bourbon?

  Rye har en krydret og forholdsvis frugtagtig smag. Bourbon, som laves med mindst 51 % majs, er mærkbart sødere og har en tendens til at være mere fyldig end rye. 

 4. Cocktails med rye whiskey?

  Ja da! Rye whiskey er oplagt til cocktails, hvor det lille ekstra bid skinner tydeligt igennem de andre smagsgivere. Prøv f.eks. klassikerne Sazerac eller Manhattan.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]