SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Tawny

Tawny! Én af de mest elskede portvinstyper. Ligesom Sherry og Vermouth er portvin en forstærket vin, hvilket betyder, at det er vin plus en stærkt neutral spiritus. Men portvin er mere end summen af ​​dens dele – den spænder over hele spektret fra forfriskende, tør, saftig, rig, fyldig og kompleks.

Pris
Serveringsforslag
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Tawny Portvin?

    Tawny er fantastisk, men kan være lidt forvirrende at finde rundt i - ligesom med rigtig meget anden portvin. Tawny er et blend af ældre portvine og er typisk ravfarvet med en pæn sødme. De ligger længere tid på egetræsfade og mister noget af sin farve, som går fra rød til at have et orange strejf. Tawny vil typisk være en mere nøddepræget portvin med hint af karamelliserede figner, dadler og svesker sammenlignet med f.eks. Ruby’ens mere friske, frugtige karakter. Ofte vil der stå en alder på Tawny’en. Det er gennemsnitsalderen på det blend, den består af. En særlig form for Tawny er Colheita, hvor alle druerne er høstet i samme år. Tawny udgives i ofte i 10-, 20-, 30- og 40-årige versioner. Den er lettere end Vintage Port og Ruby Port i både farve og aroma, og er ofte lavet af druer dyrket i køligere dele af Douro.

  2. Hvad er forskellen på Ruby og Tawny?

    I modsætning til Ruby, som lagrer det meste af sit liv på flaske, lagres Tawny Port på fad i flere år. Dette lader ilt interagere med vinen, hvilket giver Tawny Port dens mest karakteristiske karakter, og fører til den lysere, "tawny" farve, der giver stilen dens navn. Af samme grund har Tawny en tendens til at have en nøddeagtig, oxidativ karakter.

  3. Hvor længe kan Tawny gemmes?

    Jo ældre Tawny er, jo rundere og bløder bliver den, og jo flere karamel- og fadnoter udviser den. Tawny lagres på fade, men ældes ikke i flasken, så nogle kan opbevares i nogle få år, andre i årtier. En flaske Cockburn's fra 1864 blev drukket nylig og skulle have været fremragende. Selv når flasken er åbnet, kan Tawny sagtens muligvis holde i op til et par år. Vintage Port skal derimod drikkes inden for to til tre dage efter åbning af flasken. Med andre ord er en god Tawny Port en fantastisk tilføjelse til din vinkælder.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]