Whisky

De bedste skotske, danske, irske og svenske whiskyer. Amerikansk bourbon i verdensklasse. Røget whisky, sødmefuld whisky, fadlagret og ikke-fadlagret whisky. Eller hvad med japansk whisky? Den perfekte whisky til Whisky Sour? Eller Sazerac? Det hele finder du lige her på siderne. Og du kan læse om hver enkelt.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 248 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 7

Produkter pr. side
36
72
108
144

Introduktion til whisky

Den amerikanske forfatter Joel Rosenberg har sagt, at det eneste, han har brug for, er ’nok søvn for to, nok whisky til tre og nok kvinder til fire’. Vi kan hverken hjælpe med søvn eller kvinder, men vores udvalg af whisky, nærmest religion for mange skotter, burde være nok til at tilfredsstille den kræsne kender. Om du drikker den, som den er, i en Whisky Sour, om du er til sødmefuld eller røget, Jameson, Ardbeg eller Talisker.


Hvad er whisky lavet af?

Whisky (eller whiskey, hvis du er irer eller amerikaner) laves på korn, ligesom øl, hvorefter det destilleres. Den skal minimum være på 40% for at kunne kaldes whisky, men hvilken korntype, producenten bruger, er op til den enkelte. Typisk lagrer whiskyen på egetræsfade. Ordet stammer fra gælisk, hvor ”uisce” betyder vand – eller retter ”uisce beatha”, som betyder ”livets vand” - fra det latinske ”aqua vitae”, hvor ordet ”akvavit” også kommer fra. I begyndelsen fordi, spiritussen blev brugt som medicin. Folk fik dog smag for det, og den første gang, whisky nævnes er i Irland i 1405, hvor en høvding skulle være omkommet ved at drikke for meget af de gode sager en juleaften.