ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Whisky

Vores udvalg af whisky burde være nok til at tilfredsstille den kræsne kender. Om du drikker den, som den er, om du er til sødmefuld eller røget, Jameson, Ardbeg eller Talisker. Speyside, Highlands eller Islay.

Pris
Fadlagring
Varegruppe
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Undertype
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 251 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 7

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Whisky - de bedste fra hele verden

  Whisky (eller whiskey, hvis du er irer eller amerikaner) begynder sit liv som øl, bare uden tilsætningen af humle. Whisky er nemlig lavet af en 'urt', som er den 'øl', der bliver destilleret. En urt er lavet af vand og malt, som bliver varmet op. Malten laves på korn. Herefter destilleres urten. Den skal minimum være på 40% for at kunne kaldes whisky, men hvilken korntype, producenten bruger, er op til den enkelte. Typisk lagrer whiskyen på egetræsfade. 


  Ordet stammer fra gælisk, hvor ”uisce” betyder vand – eller retter ”uisce beatha”, som betyder ”livets vand” - fra det latinske ”aqua vitae”, hvor ordet ”akvavit” også kommer fra. I begyndelsen fordi, spiritussen blev brugt som medicin. Folk fik dog smag for det, og den første gang, whisky nævnes er i Irland i 1405, hvor en høvding skulle være omkommet ved at drikke for meget af de gode sager en juleaften.


  Alderen på whisky bliver defineret efter, hvor længe den er fadlagret. Med andre ord er det tiden mellem destillering og aftapning. Det er altså en måde at vise på, hvor meget fadet har påvirket whiskyen og ændret dens smag. Så whiskyer, der har ligget mange år på flaske, er altså dybest set ikke ”ældre” eller bedre end en whisky, der lige er blevet tappet efter, at den har ligget på fad.

 2. Whisky på tilbud

  Tilbud på whisky er altid populære. Du kan melde dig gratis ind i Sélection Vinklub, hvor du altid får 5% rabat på tusindvis af varer - også whisky. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.

 3. Dansk whisky

  Den danske whiskyproduktion har ikke århundreder på bagen som det berømte skotske destillerier, men den korte historie til trods, markerer de danske destillerier sig allerede nu på verdensplan med whisky, der kan måle sig med de bedste og ofte vinder store, internationale konkurrencer. Det er bare at kaste sig ud i fremragende dansk whisky.

 4. Skotsk whisky

  Skotland er for mange synonymt med whisky – og når en amerikaner bestiller i ”Scotch” er det en skotsk whisky. Det smukke land er inddelt i fem regioner: Highlands, Lowlands, Speyside, Campbeltown og Islay. Hver har de deres karakteristiske kendetegn og typiske smag og aroma, selvom de ikke er skrevet i sten. 

 5. Glenfarclas

  Glenfarclas skaber nogle af Skotlands bedste whiskyer og har gjort det i århundreder. Whiskyguruen Jim Murray skriver i Lademanns Whiskybog om Glenfarclas: "Jeg håber, at deres navn når vidt og bredt - deres malt bør opleves af enhver, der søger flydende skønhed."

 6. Irsk whiskey

  Irsk whiskey, som staves med et "e", har en særlig plads i whiskyens verden. Irsk whiskey er kendt for at være blød, rund og med en lang historie. Irsk whiskey er kendetegnet ved sin tredobbelte destillationsproces og brug af både maltet og umaltet byg. Her findes masser af whiskey, der til stadighed finder nye følgere blandt kendere og whiskyentusiaster verden over.

 7. Japansk whisky

  Japansk whisky er anerkendt verden over. Nogle japanske whiskyer har hentet stor inspiration i Skotland, mens andre er helt deres egne. Produktionen er også ældre end mange tror. Det første maltdestilleri åbnede i 1923 og i de hundrede år siden har et mindre antal destillerier defineret japansk whiskyproduktion. I det 21. århundrede er produktionen dog eksploderet mange flere, innovative destillerier.

 8. Svensk whisky

  Sverige kom før Danmark, når det gælder whiskyproduktion. Prisvindende Mackmyra så dagens lys i 2009, da fire ingeniørstuderende fik ideen. Allerede i 2012 blev destilleriet kåret som Europas Bedste Destilleri ved International Wine and Spirits Competition og har siden været et fyrtårn, når det gælder svensk whisky.

 9. Hvad er Single Malt Whisky?

  Single malt er whisky fra et enkelt destilleri fra et batch, hvor der kun bruges én type maltet byg. Hvis ikke, der står Single Malt på flasken, kan du godt regne med, at whiskyen består af whisky fra flere fade og fra flere år, så blenderen når frem til den smag, whiskyen skal have – og evt. så den smager genkendeligt ift. det mærke, der sælger whiskyen. Den kan også bestå af whisky fra flere destillerier. Det meste skotske, irske og canadiske whisky bliver solgt som del af et blend. Amerikanske blendes kan endda indeholde neutral spiritus. 

 10. Røget whisky

  Røget whisky adskiller sig fra andre whiskyer på grund af dens unikke smagsprofil, der skyldes brugen af tørv under maltningsprocessen. Tørv er en slags mos, der bruges til at tørre byggen, og når den brændes, frigiver den røg, som trænger ind i kornet og skaber den karakteristiske røgede smag og aroma i whiskyen, som vi er så mange, der elsker.


  Det er denne særlige tørverøg, der giver røget whisky dens dybe og komplekse smagsnoter, som kan variere fra let røget til intens og kraftig. Mange mennesker elsker den subtile smag af røg, der tilføjer en ekstra lag af kompleksitet til whiskyen, mens andre lader det være en spændende smagsoplevelse...


  Røget whisky er ofte forbundet med områder som Islay i Skotland, hvor destillerier som Ardbeg, Laphroaig og Kilchoman producerer nogle af verdens bedste og mest kendte røgede whiskyer. Disse whiskyer tiltrækker mange med deres karakteristiske røgede aroma og jordagtige undertoner, der skaber en unik smagsoplevelse.

 11. Cask Strength Whisky

  Cask strength kendes også som barrel proof og er typisk sjældnere og tappes uden nogen form for tilsætning af vand. Du får altså den rene vare og derfor også en noget højere alkoholprocent. Det er som regel kun de bedste eksemplarer på destilleriets whiskyer, der sælges på den måde.

  Hvad er Single Cask?

  Single cask kan også gå under navnet ”Single Barrel” og er netop det. Whisky fra et enkelt fad. Tit vil fadets navn nummer stå på flasken. Fordi whiskyen kommer fra en enkelt fad, kan smagen variere.

 12. Hvordan skal man drikke whisky?

  Hvis det er en god flaske, bør man nyde den ren - evt. med et par dråber vand, som får whiskyen til at 'åbne sig' og smage af mere. Det skyldes ikke mindst frigivelsen af duftstoffer. Det er lidt teknisk, men alkoholmolekyler holder fast i duftmolekyler, hvis alkoholprocenten er høj i f.eks. en cask strength whisky. Når whiskyen fortyndes en smule, sænkes alkoholprocenten, hvorved flere duftmolekyler frigives og rammer dig i næsen. Når mennesker spiser eller drikker noget, bliver smagsindtryk meget påvirket af de duftstoffer, næsen opfanger.

 13. Skal man bruge isterninger i whisky?

  Nej, helst ikke. Det nedkøler naturligvis whiskyen og dæmper de aromaer, whiskyen har. Derudover fortynder det whiskyen meget mere end nogle få dråber, så medmindre du virkelig ikke kan lide din whisky, er det ikke en anbefaling.

 14. Dyreste whisky nogensinde

  Den bedste whisky er den, du bedst kan lide. Om du er til røget whisky, mere sødmefuld whisky, bourbon, fadlagret eller ikke fadlagret. Whiskyens verden er stor og broget. Her på siden finder du et kæmpemæssigt udvalg, hvor du uden tvivl kan finde en flaske eller to, der vil kunne ramme dine smagsløg helt rigtigt. I 2018 blev der sat ny rekord for den dyreste flaske whisky nogensinde. Det var en Macallan Valerio Adami fra 1926. Den blev solgt for for den nette sum af £848.750. Her hos os finde du et stort udvalg af fremragende og langt billigere whiskyer fra store dele af verden.

 15. Hvad er forskellen på bourbon og whisky?

  Bourbon er lavet på et mash, der består af minimum 51% majs og er lagret på nye, brændte egetræsfade. Det skaber en karamellisering, som er med til at give bourbon sin egen, distinkte sødme. Maltwhisky derimod skal være minimum 51% maltet byg. Du kan også drikke rye, som så til gengæld er minimum 51% rug. 

 16. Hvad er det bedste whiskyglas?

  Østrigske Riedel laver ikke kun nogle af verdens bedste vinglas til restauranter og private verden over. Også whiskyglas har de kastet deres videnskabelige tilgang over og skabt glas, der kan fremhæve netop din whiskys allerbedste sider, den smag og dens aroma. Du kan også bruge et cognacglas til din whisky eller romglas.

 17. Hvad er Angel's Share?

  Under lagringsprocessen fordamper der noget whisky gennem trætønderne. Dette tab er kendt som "Angel's Share" eller "englenes andel", da det siges, at engle over destilleriet nyder whiskyaromaen, der stiger op. Det skulle samtidig være nogle af de lykkeligste engle, der findes, siges det...

 18. Hvor meget kostede den dyreste whisky nogensinde?

  Den dyreste flaske whisky, der nogensinde er blevet solgt er "The Macallan Fine & Rare 1926" fra destilleriet Macallan. Den kostede den nette sum af $1,9 millioner på auktion. Flasken er da også meget eftertragtet på grund af dens sjældenhed og efter sigende enestående kvalitet. Vi skal ikke kunne sige det dog, da ingen af os har smagt den.

 19. Cocktails med whisky

  Der findes et hav af gode cocktails med whisky. Prøv f.eks.


  Klik her, hvis du har lyst til endnu flere cocktails.

 20. Whisky til Fars Dag

  Der er ingen tvivl om, at en god flaske whisky har glædet fædre på Fars Dag lige siden, Fars Dag blev indført. Det er ofte et sikkert valg - find en flaske her på siden eller tag et kig på vores Fars Dag-side og find gaven, der gør Farmand glad.

 21. Whiskeylikør

  Whiskeylikør er whisky, som er kombineret med forskellige smagsstoffer, sødestoffer og nogle gange ekstra alkohol, frugt, urter, krydderier og eller honning. Derudover tilsættes sødestoffer som sukker eller sirup almindeligvis for at forbedre likørens samlede sødme. Whiskeylikør kan drikkes helt som den er, med is eller som ingrediens i cocktails.

 22. Vidste du at...

  • Der hvert sekund bliver solgt 42 flasker whisky - alene fra Skotland.
  • At der er over 20 millioner whiskyfade i Skotland - men kun lidt over fem millioner skotter.
  • Hvis man lagde fadene i forlængelse af hinanden, ville de kunne nå 30.000 kilometer.
  • Et 30 år gammelt whiskyfad fra Macallan i 2019 blev solgt som det dyreste nogensinde. Og prisen? 572.000 dollars.
  • Frank Sinatra blev begravet med en flaske Jack Daniel's.
  • Rapperen Drake har sit egen whiskybrand. Det samme har bokseren Conor McGregor.
  • Charles Joughin, som var bager ombord på Titanic, trådte i vande i tre timer, før han blev reddet. Han hævdede, at han ikke var bukket under for kulden på grund af mængden af ​​whisky, han havde drukket inden ulykken.
  • Den gennemsnitlige dram whisky indeholder kun 64 kalorier - færre end en banan.
  • Fysikeren Nikola Tesla drak whisky hver dag, fordi han troede, at det ville få ham til at leve i 150 år. Han blev 86.
  • I juni 1875 brød et varehus i Dublin i brand, og floder af brændende whisky flød gennem byens gader som lava. Katastrofen bliver kaldt The Great Dublin Whisky Fire og resulterede i 13 døde og 1.900 fade whisky, der gik tabt.
  • George Washington, USAs første præsident og én af de berømte Founding Fathers, drev sit eget destilleri. Det var endda et af sin tids største, men blev desværre ødelagt af en brand få år efter åbningen.
  • Da TV-serien Mad Men løb over skærmen for få år siden, steg den whiskybaserede cocktail Old Fashioned voldsomt i popularitet. Mange ville drikke den samme cocktail som hovedpersonen, reklamemanden Don Draper.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]