En Primeur vine fra Bordeaux

Mad og rosé

Mad og rosévin

Rosévin forbindes ofte med sene, varme sommeraftener på terrassen, men den er faktisk også en formidabel til mad, ganske som med hvidvin. Sommer indbyder til let mad, friske råvarer og små måltider. Det er samtidig højsæson for rosé, og hvorfor så ikke kombinere de to? ​​​​​​​

Hvilken mad passer til rosévin?

Rosévinen kan drikkes til lidt af det hele. Det er samme princip, som med hvidvin, da den både kan være let som fyldig. Det afhænger af, hvad du serverer den til, og om der er tale om forret, hovedret eller dessert. Du bør som regel matche vinen til madens udtryk, læs mere om parring af hvidvin med mad her. Til en forret kan vi anbefale en let men smagfuld Décore, til hovedret en god Errazuriz og til dessert en lækker, sød New Age.

rose, mad og rose

Kan man bruge rosé i madlavning?

Ja, ganske som med hvid- og rødvin kan du bruge rosévin i din madlavning. Det fungerer på samme måde som hvidvin, læs mere om, hvordan du matcher hvidvin med madlavning her.

Hvilke glas drikker man rosé af?

Rosévin drikkes af druespecifikke glas fra Riedel for den bedste smagsoplevelse. Afhængigt af, hvilke druer din rosévin er lavet af, kan du finde det rette druespecifikke glas til rosé her.

Kan rosé erstatte hvidvin?​​​​​​​

Rosé og hvidvin er jo ikke samme produkt, men de to vintyper kan ofte erstatte hinanden, da de har samme smagsprofiler. Vær dog opmærksom på, at rosévinen og hvidvinen er lavet på samme druer, før du begiver dig ud i at erstatte dem for hinanden.