ROSÉFEST ☀️ (SPAR OP TIL 47%) - KLIK HER

Brand image

Grappa

Vi elsker Italien for landets store kulinariske arv og verdensberømte vine. Men italienerne kan også prale af en spiritus, der er dybt forankret i dets kulturelle bagage - nemlig grappa. Med en oprindelse, der ligger helt tilbage i middelalderen er grappa en integreret billede af den italienske vin- og spirituskultur. Idéen bag Grappa er et udtryk for den holdning, der altid har præget bondesamfundene verden over, nemlig at intet må gå til spilde.


Den stærke og aromatiske spiritus rummer aromaen, smagen og karakteren af ​​de anvendte druesorter og afspejler de forskellige regioner og terroir i Italien.

Pris
Producent
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Grappa - den italienske spiritus, der er helt sin egen

    Grappa er en spiritus, der ikke minder om så mange andre - og altså har rigtig meget at gøre med de druer, den kommer fra. Det fleste af os ender dog med at blive gladere og gladere for grappa, jo mere vi drikker det. Da man først begyndte at lave grappa, brugte man gerne en blanding af presserester fra række forskellige druesorter. Men fra 1960'erne begyndte producenterne at eksperimentere med at lave grappa på enkelte druer af højere kvalitet og ved at begynde at bruge med lagring i træfade for at give den enkelte grappa en dybere og mere kompleks smag.


    Grappa bliver, ligesom den franske Marc, lavet på druekvaset, der bliver tilovers fra selve vinproduktionen, og den bruges oftest som en "mavebryder", når den store middag er sat til livs, og man er en smule for mæt.


    Italienerne rækker gerne ud efter flasken med grappa, når det bliver koldt - eller når den helt tunge pastaret skal fordøjes. Den er et behageligt restprodukt af landets enorme vinproduktion og faktisk et fremragende eksempel på cirkulær økonomi, men det er en anden snak.


    Grappa stammer fra Italien og er tæt forbundet med italiensk kultur og traditioner. Men i andre lande laver man noget tilsvarende. Det er f.eks. marc i Frankrig, orujo i Spanien og bagaceira i Portugal. De deler ligheder med grappa, men kan have særskilte regionale karakteristika.

  2. Grappa på tilbud

    Tilbud på grappa kan vi alle side. Hvis du gerne vil spare penge på din næste grappa, så meld dig ind i Sélection Vinklub. Så sparer du 5% hver gang, du køber en vare her på siden - og det gælder tusindvis af varer. Også grappa. Det er gratis, og du kan altid bare melde dig ud igen.

  3. Sådan smager grappa

    Grappa har en karakteristisk smag, der kan variere afhængig af den anvendte druesort og produktionsprocessen. Generelt er grappa dog kendetegnet ved sin styrke, intensitet og med en smag, der spænder fra frugtig og blomsteragtig til urter og skovbund.

  4. Hvad er grappa lavet af?

    Man udvinder grappa af drueresterne af vinproduktionen. Målet er ikke kun at udvinde alkoholen, men også drueresternes aromaer - faktisk er det en nøgleegenskab ved grappa. En rigtig god grappa kan netop fange essensen af ​​den druesort, der bruges til at lave den grappaen. Drueresterne kombineres med vanddamp, opvarmes og destillationen begyndes. Det gør det muligt for blandingen at adskilles, og det efterlader en superpotent alkohol, der tappes og lagres i op til seks måneder, hvorefter den er klar til at kæle for vores smagsløg.

  5. Hvor kommer grappa fra?

    For at blive kaldt grappa, skal den være fremstillet i Italien udelukkende på druerester og efter en specifik destillationsmetode. I dag er grappa et beskyttet navn under europæisk lovgivning. Vi kan altså desværre ikke bare begynde en produktion af grappa i baghaven herhjemme.

  6. Hvordan drikker man grappa?

    Vi serverer helst grappa i små glas efter en god og fyldig middag. Andre bruger i dag også grappa i forskellige cocktails. Nogle italienere blander den med et skud espresso i en såkaldt caffé corretto - eller "korrigeret kaffe" på dansk. I regionen Veneto er det normalt at fylde nogle få dråber grappa i sit netop tømte glas espresso, hvirvle den rundt i glasset og drikke det. Det kaldes "lille skyllemiddel".

  7. Forskellige typer grappa

    Der findes forskellige typer grappa. Det er f.eks. Bianca, Chiara og Affinata. Hver type har egne egenskaber efter lagring eller yderligere botanicals og tilsætninger, der bidrager til variationerne.

  8. Hvad er det bedste glas til grappa?

    Vi elsker grappa - og det bliver kun en endnu bedre oplevelse, hvis den bliver serveret i et glas, der er skabt til netop grappa. Østrigske Riedel laver verdens bedste vinglas - og grappa er nært beslægtet med vin, så det er oplagt, at Riedel også har skabt et helt unikt grappaglas.

  9. Cocktails med grappa

    Grappa kan sagtens bruges i cocktails for at tilføje et unikt twist. Grappa passer godt sammen med citrusfrugt, forskellige urter og meget anden spiritus. Det er bare at kaste dig ud i det. Find inspiration til din næste cocktail.

  10. Er der gluten i grappa?

    Grappa er typisk glutenfri, da den er destilleret af druer. Dog kan krydskontaminering forekomme under produktion eller aftapning, så det er vigtigt at tjekke etiketten for glutenfri certificering, hvis du ikke kan tåle gluten.

  11. Kan grappa blive for gammelt?

    Grappa har en lang holdbarhed og bliver ikke for gammel, hvis den opbevares korrekt. Opbevar den på et køligt, mørkt sted, væk fra direkte sollys og tæt forseglet for at bevare dens kvalitet intakt.

  12. Er grappa sundt?

    Når grappa indtages i moderate mængder, har den nogle potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder forbedret fordøjelse og antioxidanter. Overdreven af alkohol er dog aldrig sundt.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]