Grappa

Idéen bag Grappa er et udtryk for den holdning, der altid har præget bondesamfundene verden over, nemlig at intet må gå til spilde.

Pris
Producent
0
Område
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Fine Wine
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 11 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er grappa?

Grappa er, ligesom den franske Marc, lavet på druekvaset, der bliver tilovers fra selve vinproduktionen, og den bruges oftest som en "mavebryder", når den store middag er sat til livs, og man er en smule for mæt.


Italienerne rækker gerne ud efter flasken med grappa, når det bliver koldt - eller når den helt tunge pastaret skal fordøjes. Den er et behageligt restprodukt af landets enorme vinproduktion og faktisk et fremragende eksempel på cirkulær økonomi, men det er en anden snak.


Hvad er grappa lavet af?

Mad udvinder grappa af drueresterne af vinproduktionen. Målet er ikke kun at udvinde alkoholen, men også drueresternes aromaer - faktisk er det en nøgleegenskab ved grappa. En rigtig god grappa kan netop fange essensen af ​​den druesort, der bruges til at lave den grappaen. Drueresterne kombineres med vanddamp, opvarmes og destillationen begyndes. Det gør det muligt for blandingen at adskilles, og det efterlader en super potent alkohol, der tappes og lagres i op til seks måneder.


Da man først begyndte at lave grappa, brugte man gerne en blanding af presserester fra række forskellige druesorter. Men fra 1960'erne begyndte producenterne at eksperimentere med at lave grappa på enkelte druer af højere kvalitet og ved at begynde at bruge med lagring i træfade for at give den enkelte grappa en dybere og mere kompleks smag.


I dag er grappa et beskyttet navn under europæisk lovgivning. For at blive kaldt grappa, skal den være fremstillet i Italien udelukkende på druerester og efter en specifik destillationsmetode.


Hvordan drikker man grappa?

Grappa serveres bedst i små glas efter en god og fyldig middag. Andre bruger i dag også grappa i forskellige cocktails. Nogle italienerne blander den med et skud espresso i en såkaldt caffé corretto - eller "korrigeret kaffe" på dansk. I regionen Veneto er det normalt at fylde nogle få dråber grappa i sit netop tømte glas espresso, hvirvle den rundt i glasset og drikke det. Det kaldes "lille skyllemiddel".


Grappa kan være noget, man lige skal vænne sig til. Det er en spiritus, der ikke minder om så mange andre - og altså har rigtig meget at gøre med de druer, den kommer fra. Det fleste ender dog med at blive gladere og gladere for grappa, jo mere de drikker den.