HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER

Brand image

Brandy

Her finder du vores brede udvalg af brandy! Brandy er betegnelsen for brændevin, der er fremstillet ved destillation af vin, og kommer fra andre steder i verden end de kendte Cognac og Armagnac.  

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvor kommer brandy fra?

  Selve ordet brandy stammer fra faktisk fra ordet brændevin, men på hollandsk: ”brandewijn". Du kender måske den typisk østeuropæiske slivovitz? Slivovitz, som er lavet af blommer og ses i lande som Ungarn, Tjekkiet og det tidligere Jugoslavien. Eller den græske Metaxa? Måske dansk kirsebærbrændevin? Eller selvfølgelig den franske calvados, for slet ikke at tale om den gode, gamle danske snaps.

 2. Hvordan laver man brandy?

  Man laver brandy ved at destillere vin. Vinen bliver typisk lavet af gæret druesaft, men kan også laves af andre frugter som æbler, pærer og kirsebær. Destillationsprocessen fjerner det meste af vandet fra vinen, hvilket efterlader en højere koncentration af alkohol og en mere koncentreret smag.


  Brandy kan også lagres på egetræsfade, hvilket kan give den ekstra smag og aroma. Lagringsprocessen gør det muligt for alkoholens lidt hårdere kant at bløde op, hvilket resulterer i en blødere og mere kompleks oplevelse. Nogle populære typer brandy er bl.a. cognac, armagnac og calvados.

 3. Hvad er forskellen på cognac og brandy?

  Cognac er en brændevin af brandy-typen, der er produceret i Cognac-området i Frankrig. Brandy er derimod "bare" destillerede vindruer, som laves mange steder i verden. Faktisk kan brandy også laves på andre gærede frugter som f.eks. kirsebær, æbler, abrikoser osv.

 4. Hvad skal jeg drikke brandy af?

  Brandy drikkes traditionelt af et ballonformet brandyglas. Formen hjælper med at koncentrere brandyens nuancer, og så ligger det perfekt i hånden.