Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon er uden tvivl verdens mest kendte og populære rødvinsdrue. Den kendes særligt fra Bordeaux, men den bruges efterhånden globalt, hvor den står bag en stor del af verdens største vine. Druerne, der modnes sent, er ofte meget små og mørke. Det sikrer vinen en intens farve, udpræget duft af solbær og godt indhold af garvesyre og dermed evne til at lagre - ofte på fad. Det bliver ikke meget mere klassisk!

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 149 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 5

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fra Bordeaux til hele verden

Sammen med Merlot er Cabernet Sauvignon de to vigtigste druer i Bordeaux - som i sig selv er ét af de helt store, vigtige, historiske områder i hele verden. Her bruges den også gerne sammen med Cabernet Franc. Det er dog i dag langtfra kun i Bordeaux, da man også finder druen i stort set alle verdens vinområder, hvor solen skinner - lige fra Okanagan Valley i Canada til  Beqaa Valley i Libanon. Det siger lidt om spændvidden! Heldigvis smager vinene dog langtfra ens, men er påvirket af geografi, vind og vejr, terroir og den enkelte winemakers evner. Derfor er Cabernet Sauvignon faktisk netop en god drue, når man vil illustrere det lokale terroir. Det er samtidig faktisk en relativt ny drue og resultatet af en tilfældig krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc i 1600-tallets Frankrig. Så giver navnet mening.


Fransk, australsk eller californisk er ikke lige meget

Cabernet Sauvignon er tannin- og farverige i forhold til Merlot. Derfor skal Cabernet Sauvignon-vine lagre i længere tid før de bør drikkes. Omvendt er vinene netop ofte gode at lagre. De gode Bordeux-vine på Cabernet Sauvignon kan f.eks. lagre 20-40 år, hvis du ellers kan holde dig fra dem. Her skal man dog lige huske, at Cabernet Sauvignon-vine fra varme områder som Australien, Californien og Chile skal drikkes hurtigt. Faktisk er Bordeaux nogenlunde det nordligste sted i verden, hvor Cabernet Sauvignon kan modnes - og når solen ikke skinner så meget i en given årgang, modnes druerne ikke nok. Til gengæld er her ikke for meget varme. Det betyder dog, at Bordeaux-vinene kan svinge meget fra år til år, men de er typisk forholdsvis lette, balancerede og med blød frugt som hindbær, blåbær og brombær, tobak, cedertræ, røg og grøn peber i en fin balance mellem tanniner og syre. Tager du en oversøisk flaske, hvor solen skinner nærmest hele tiden, bliver vinene noget mere modne i udtrykket med en fed krop og indtryk af blommer og marmelade - og i Australien eukalyptus eller menthol. Det er voksent og opulent.