- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Prinsens rosé og mange andre gode tilbud 🍷 Se her!
Vinlandskortet
Er du nysgerrig på vinverdenskortet? Så er du kommet til rette sted. Her gør vi dig klogere på, hvad der kendetegner de forskellige lande, når det kommer til vinproduktion. Vi sætter fokus på alt fra Chilensk terrior til tysk vinlovgivning, hvordan den australske vinindustri er bygget op og meget mere. Dyk ned og lad dig blive inspireret af de forskellige stilarter. Måske du endda får lyst til at prøve noget nyt og spændende?
Når man vinmæssigt bevæger sig fra Chile, som vi serverede ved sidste Sélection-smagning, og til Argentina, så virker det som en længere rejse end blot over Andesbjergene. Argentinsk vin, som ellers har været inde i en yderst positiv udvikling, står i dag overfor langt flere udfordringer end Chile, og løsningerne ligger desværre ikke så lige for.Men inden vi tager fat på disse problematikker, bør vi dog kort introduceres til Argentinas vindistrikter.
I 1970 var den australske vinproduktion halvt så stor som Bordeaux´s. 30 år senere var den to gange større. Umiddelbart lyder det som en succeshistorie, men faktisk blev det udslagsgivende for en nedtur i den australske vineksport, hvis lige man ikke tidligere havde set. Planen, der blev vedtaget i 1996 af de australske vinproducenter, gik på, at man skulle øge produktionen fra de daværende 63.000 ha til 100.000 ha i år 2025.
Det er engang sagt, at da Gud havde skabt verden, stod han tilbage med en masse vidt forskellige brikker, som han ikke kunne få plads til. Af disse brikker skabte han Chile. Chile er rent klimatisk modsætningernes land. Mod øst er der bjerge og mod vest det åbne hav, mod nord er der ørken og mod syd ligger Antarktis. Herimellem er der et smeltedige af klimazoner, der dels gør det for varmt og dels for koldt at dyrke vinstokke.
Barolo, Amarone og Chianti Classico! Italien er danskernes foretrukne vinland. Her finder du fantastiske italienske vine, som bringer stemningen fra støvlelandet hjem i stuen. Italien er verdens største vinproducent med over 700.000 hektarer vinmarker. Der dyrkes vin i alle hjørner af landet fra Alperne til solbeskinnede Sicilien. Et italiensk vineventyr byder på både underskønne vinoplevelser.
Her opdagede vi danskere for alvor pizza, spaghetti, olivenolie og parmesan. Italienske restauranter med bastflasker hængende fra loftet dukkede op over alt, selv i små provinsbyer. Nu er Spaghetti Bolognese eller Ragú alla Bolognese, som det rettelig hedder i Italien, blevet vores national(børne)ret. Men vi må ikke glemme Lambrusco’en, som også holdt sit indtog i denne periode. Nu vil vi gerne introducere denne liflige [...]
Ligesom i de andre store europæiske vinlande klassificerer Tyskland sine vine i kvalitetskategorier, dvs Taffelwein, Landwein, Qba og Qmp. Her stopper ligheden så også, da Italien, Frankrig og Spanien klassificerer sine vine med fokus på kvaliteten af jorden.
Det er næppe gået nogen næsen forbi, at sommeren 2018 har været lige så varm og solrig, som 2017 var kold og våd. Hawaiiskjorter og sandaler har fyldt i gadebilledet, og fra Danmarks vinproducenter lyder jublende meldinger om rekordår og en fantastisk årgang.