NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Franske vine

Fransk vin er uløseligt bundet op på landets kultur og historie. – også selvom det var romerne, der bragte meget vinproduktion med sig for mere end 2000 år siden – og endnu før dem, grækerne, som landede i det sydlige Frankrig omkring Marseille. Man kan ikke forestille sig Frankrig uden vin – og vinens univers kan man ikke forestille sig uden Frankrig. Frankrig er og vil altid være det land, forbrugerne, leverandørerne og ikke mindst vinbønderne verden over direkte eller indirekte vil bruge som udgangspunkt, når der skal produceres og handles vin. Når oversøisk vin er rigtig godt, vil producenten ofte fremhæve, at vinen kan sammenlignes med de bedste i Bordeaux eller Bourgogne. Det kan virke uambitiøst, men uanset hvor fremragende vin, der produceres i USA, Chile, Argentina, og Australien, er Frankrig bare stadig et fixpunkt og den målestok, producenter over hele verden måler sig efter.

Disse vine købes oftest fra Frankrig



Flot vinslot og grønne vinmarker fra Maison Joseph Drouhin i Frankrig

Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. For – som familien bag Maison Joseph Drouhin også selv siger: ”Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker”.

Drouhin - det autentiske Bourgogne. Hos Maison Joseph Drouhin er man meget bevidste om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med. Fremtiden er hele tiden i fokus ud fra familiens overbevisende filosofi om at der også skal være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.


Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. For – som familien bag Maison Joseph Drouhin også selv siger: ”Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker”.

Drouhin - det autentiske Bourgogne. Hos Maison Joseph Drouhin er man meget bevidste om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med. Fremtiden er hele tiden i fokus ud fra familiens overbevisende filosofi om at der også skal være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.

Flot vinslot og grønne vinmarker fra Maison Joseph Drouhin i Frankrig

Champagne Deutz råder over cirka 300 hektarer, hvoraf de 46 hektarer direkte ejes eller dyrkes, for det meste i og omkring Aÿ - et sand slaraffenland for Pinot Noir. Gæring foregår i små rustfrie stålkar for bedst at bevare druernes og terroirets identitet og særpræg. Det sker ved lave temperaturer for bedst at bevare aromaerne og undgå uønskede oxidering. Under Fabrice Rosset har Deutz øget sit salg fra 600.000 flasker i 1996 til over 2,5 millioner i 2019.Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.


Billede af den flotte indgang til Champagne Deutz

Billede af den flotte indgang til Champagne Deutz

Champagne Deutz råder over cirka 300 hektarer, hvoraf de 46 hektarer direkte ejes eller dyrkes, for det meste i og omkring Aÿ - et sand slaraffenland for Pinot Noir. Gæring foregår i små rustfrie stålkar for bedst at bevare druernes og terroirets identitet og særpræg. Det sker ved lave temperaturer for bedst at bevare aromaerne og undgå uønskede oxidering. Under Fabrice Rosset har Deutz øget sit salg fra 600.000 flasker i 1996 til over 2,5 millioner i 2019.Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.




Hos Delas Frères har man udvidet kapaciteten for bedre at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel. Det har bevirket, at man – på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner – også opkøber en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i områderne. Netop de store besiddelser af vinmarker, som Delas Frères har i Rhônedalen, er medvirkende til, at man i huset har vedtaget, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine. En af årsagerne til Delas Frères' store succes går tilbage til 1997, hvor den unge ønolog Jacques Grange blev ansat. Jacques Grange er født og opvokset i Bourgogne, og han har gennem sin relativt korte karriere været stærkt medvirkende til den renæssance, Rhône-distriktet har haft, og han er samtidig manden bag flere af distriktets 100 points-vine. Siden Jacques’ entré i Delas Frères’ kældre, er der på det nærmeste sket en revolution med vinene, og efter tidligere at have stået i skyggen af store huse som Guigal, er Delas Frères nyere årgange kommet med i Rhône-områdets fornemste vinelite. Og ikke nok med det – de er samtidig i et langt mere rimeligt prisleje.

Flot vinmark på bakkeside fra Maison Delas Freres i Frankrig

Billede af det flotte vinhus Château Minuty fra Frankrig

Familie-drevede Château Minuty ligger smukt i Provence med udsigt til halvøen Saint-Tropez. Her har vinstokkende godt af et tempereret, maritimt klima på bakkesiderne ved landsbyerne Gassin og Ramatuelle. Her er 60 hektarer vinmarker i kalkholdig jord og 80 hektarer i jord, som er mere rig på kalksten og yderligere 20 hektarer i Ramatuelle. Vinstokkene er bliver i høj grad influeret af Middelhavet, som ligger tæt på. Vinene får derfor små præg af havbrise. Den tørrer vinene om morgenen og mindsker risiko for sygdomme i vinmarkerne.

Minutys fremragende rosévine er produceret primært på Grenache og Tibouren, som har en særlig historik i Saint-Tropez og sikrer en lokal karakter til vinene. Hvidvinene bliver primært lavet på Rolle, mens rødvinene er på Syrah og Mourvèdre.


Familie-drevede Château Minuty ligger smukt i Provence med udsigt til halvøen Saint-Tropez. Her har vinstokkende godt af et tempereret, maritimt klima på bakkesiderne ved landsbyerne Gassin og Ramatuelle. Her er 60 hektarer vinmarker i kalkholdig jord og 80 hektarer i jord, som er mere rig på kalksten og yderligere 20 hektarer i Ramatuelle. Vinstokkene er bliver i høj grad influeret af Middelhavet, som ligger tæt på. Vinene får derfor små præg af havbrise. Den tørrer vinene om morgenen og mindsker risiko for sygdomme i vinmarkerne.

Minutys fremragende rosévine er produceret primært på Grenache og Tibouren, som har en særlig historik i Saint-Tropez og sikrer en lokal karakter til vinene. Hvidvinene bliver primært lavet på Rolle, mens rødvinene er på Syrah og Mourvèdre.

Billede af det flotte vinhus Château Minuty fra Frankrig


Domaine de grande Courtade er beliggende midt i et fantastisk amfiteater hvor jordbunden har et højt indhold af kalksten, hvilket gør det nærmest ideelt til vindyrkning. Grande Courtade er omgivet og vinmarker og oliventræer i et terroir, som nærmest hensætter én til et romersk amfiteater. Druerne er usædvanlig friske og fyldige for området. Det kan Familien Fabre takke en udtørret mose fra middelalderen for. Leret i de nedre vinmarker skaber udgangspunktet for flotte, mineralske hvidvine, mens den sandede jord længere oppe er godt terroir for rosévin og det øverste, solbeskinnede marker er ideelt for rødvinsdruer.Her ligger små gårde om omgiver familiens stenbygning fra 1500-tallet. Her bruges stadig familiens egne, selvbyggede egetræsfade, som bruges til at modne vinene i den delvist underjordiske kælder. Det varierede terroir gør det anvendeligt for en bred vifte af druetyper. Her er den klassisk franske Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir og Merlot. Men også Alicante-Bouschet, Malbec og Alvarinho.

Billede af de forskellige vine fra Famille Fabre fra Frankrig

De franske klassifikationer

Fransk vin er uløseligt bundet op på landets kultur og historie. – også selvom det var romerne, der bragte meget vinproduktion med sig for mere end 2000 år siden – og endnu før dem, grækerne, som landede i det sydlige Frankrig omkring Marseille. Man kan ikke forestille sig Frankrig uden vin – og vinens univers kan man ikke forestille sig uden Frankrig. Frankrig er og vil altid være det land, forbrugerne, leverandørerne og ikke mindst vinbønderne verden over direkte eller indirekte vil bruge som udgangspunkt, når der skal produceres og handles vin. Når oversøisk vin er rigtig godt, vil producenten ofte fremhæve, at vinen kan sammenlignes med de bedste i Bordeaux eller Bourgogne. Det kan virke uambitiøst, men uanset hvor fremragende vin, der produceres i USA, Chile, Argentina, og Australien, er Frankrig bare stadig et fixpunkt og den målestok, producenter over hele verden måler sig efter.

Fransk hvidvin​​​​​​​​​​​​​​

Spændvidden er fransk hvidvin er enorm. Fra det sprøde, friske, let syrlige og frugtige til det mere sødmefulde, bløde og runde. Der er ikke noget, de franske hvidvine ikke kan. Vin en del af dagligdagen i det franske. Det er lige fra små køkkener på landet, hvor den drikkes med jord under neglene, til cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser. For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.

​​​​​​​  Fransk rødvin

I Frankrig er rødvin en del af dagligdagen. I de små køkkener, hvor den drikkes med jord under neglene. På cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser.For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.



Meld dig ind i vores vinklub og få en masse fordele!​​​​​​​

Få 5% i kontantrabat når du handler i vores butikker

Få 5% i kontantrabat når du handler på webshoppen (husk at logge ind)

Invitation og rabat ved forskellige arrangementer og smagninger

Lav dit eget vinkort med vores "Byg vinkort-funktion"


Modtag vores katalog og tilbud før alle andre  

Deltag i spændende konkurrencer med attraktive præmier