Brand image

New Zealand

Vin fra New Zealand vinder større og større popularitet over hele verden – det er der en grund til. Ikke mindst hvidvinene fra New Zealand er skønne, aromatiske, sommerlige og helt fantastiske.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Newzealandsk vin

Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island og South Island. I nord ligger Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, mens South Island byder på det meget anerkendte vindistrikt Marlborough, der i dag regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine – særligt Sauvignon Blanc, som man lokalt blot kalder for Sav og som fylder omtrent 70% af vinmarkerne i området. På mange måder er New Zealandsk vin om ikke synonymt med Sauvignon Blanc, så tæt på – også selvom der produceres meget andet, eksempelvis Riesling, Chardonnay, Gewürztraminer og Pinot Noir.

Kiwierne, som de kalder sig efter deres nationalfugl, er med rette stolte af deres Sauvignon Blanc, som man uden at blinke kalder verdens bedste, og hvis man kører en tur rundt i Marlborough og smager vin hos producenternes mange små Cellar Doors, vil man opleve gæstfrihed og stolthed i en charmerende blanding, mens man smager. Det er en klar anbefaling, hvis man befinder sig på de kanter.

De skønne, ekspressive Sauvignon Blanc’er med hint af solbærblade, passionsfrugt og hvide blomster, tilsat en meget elegant syre er for mange mennesker lige præcis sådan, Sauvignon Blanc bør smage. Og på en smuk sommerdag i Marlborough, Christchurch, Randers eller Køge Bugt føler man sin sjæl badet i sollys med newzealandsk Sauvignon Blanc i glasset. Newzealænderne laver dog også Bourgogneagtige Pinot Noir med appetitvækkende toner af peberfrugt og en flot, krydret frugtintensitet, aromatiske og nuancerede Pinot Gris, som ofte er langt bedre end de fleste Alsace-producenters, og skønne, krydrede og samtidig friske Gewürztraminer. I de senere år er Grüner Veltliner og Albariño endda også blevet brugt i landet, hvor 87% af produktionen er hvidvin.