SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

New Zealand

Hvidvin fra New Zealand kan være noget af det mest intense, sommerlige, blomstrede, aromatiske, krydrede og frugtige hvidvin, du nogensinde kommer til at smage.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 26 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvidvin fra New Zealand

  Vin fra New Zealand vinder større og større popularitet over hele verden – det er der en grund til. Ikke mindst hvidvinene fra New Zealand er skønne, aromatiske, sommerlige og helt fantastiske og landets Sauvignon Blanc regnes som nogle af verdens allerbedste. De er med rette glade og stolte over deres hvidvine i New Zealand, hvor 87% af produktionen netop er hvidvin.


  Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island og South Island. I nord ligger Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, mens South Island byder på det meget anerkendte vindistrikt Marlborough, der i dag regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine – særligt Sauvignon Blanc. De lokale winemakers kalde den for "sav" (rimer på det engelske ord "have"), og den fylder omtrent 70% af vinmarkerne i området.

  På mange måder er hvidvin fra New Zealand om ikke synonymt med Sauvignon Blanc, så tæt på – også selvom der produceres meget andet, eksempelvis Riesling, Chardonnay, Gewürztraminer og Pinot Noir.

 2. Hvad er den bedste vin fra New Zealand?

  Det må næsten være Sauvignon Blanc. Det var Sauvignon Blanc, der sikrede landets plads som ét af verdens bedste vinlande og gjorde, at verden fik øjnene op for, hvad de kan så langt mod syd. Kiwierne, som newzealænderne kalder sig efter deres nationalfugl, er med rette stolte af deres Sauvignon Blanc, som man uden at blinke kalder verdens bedste. Hvis man kører en tur rundt i Marlborough og smager vin hos producenternes mange små Cellar Doors, vil man opleve en gæstfrihed og stolthed i en charmerende blanding, mens man smager og fornøjes. Det er en klar anbefaling, hvis man befinder sig på de kanter. De skønne, ekspressive Sauvignon Blanc’er med hint af solbærblade, passionsfrugt og hvide blomster, tilsat en meget elegant syre er for mange mennesker lige præcis sådan, Sauvignon Blanc bør smage. Og på en smuk sommerdag i Marlborough, Christchurch, Randers eller Køge Bugt føler man sin sjæl badet i sollys med newzealandsk Sauvignon Blanc i glasset.


  Newzealænderne laver dog også nuancerede Pinot Gris, som ofte er langt bedre end de fleste Alsace-producenters, og skønne, krydrede og samtidig friske Gewürztraminer. I de senere år er Grüner Veltliner og Albariño endda også blevet brugt i landet.


  Biodynamik er vidt udbredt. Og på New Zealand har producenterne – i modsætning til i mange andre af verdens vinområder – den fordel, at man ikke først har skullet vække jorden til live efter mange års overgreb. Jorden er levende, så resultaterne ved biodynamik er hurtige og mærkbare.


  Det er bare at kaste sig ud i New Zealands spændende vine. Landet, som kun producerer samlet én procent af verdens samlede produktion, præsterer fremragende. Tag et kig i vores udvalg – her er verdensklassevine til meget rimelige priser.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]