Tyskland

Det kan stadig komme som lidt af en overraskelse for nogen, at tyskerne laver rødvin – og faktisk er gode til det. De bliver endda nærmest bedre årgang for årgang. Tyskland er stadig et hvidvinsland, men rødvinsmarkerne fylder mere og mere, og tyskerne har lavet rødvin siden 1300-tallet. Selvom klimaet ikke giver samme muligheder som i Spanien eller Italien, kommer der komplekse, intense rødvine fra nabolandet, som kan gemmes i årevis. 

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 11 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Det skyldes ikke mindst klimaforandringerne og medfølgende varmere temperaturer. Det skyldes dog også dygtige, tyske winemakers, som er gode til nøje at udvælge de rigtige, solbeskinnede parceller til deres rødvinsdruer, så de får lov til at modne på bedst mulig vis. Mange af de tyske winemakers er forholdsvis unge og har taget tyske rødvinsdruer som Spätburgunder, Dornfelder og Portugieser til sig til glæde for os uden for Das Vaterland.


Spätburgunder

Spätburgunder er Tysklands mest berømte rødvinsdrue og den mest populære. Det er egentlig Pinot Noir, men tyskerne kalder den altså Spätburgunder. Faktisk er Tyskland verdens tredjestørste producent af Pinot Noir, selvom de altså ikke kalder den det, efter Frankrig og USA. De kommer typisk fra Tysklands varmere regioner, ikke mindst Baden, som ligger lige på den anden side af grænsen fra franske Alsace. Spätburgunder fra Baden er typisk fyldige, men selv inden for Baden er variationen stor. Andre regioner, der kærligt tager sig af Spätburgunder, er Pfalz, Rheinhessen, Mosel og Rheingau – særligt landsbyen Assmanhausen og dens vestvendte skråninger.