ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Tyskland

Hvis du endnu ikke rigtig kender til tysk rødvin, så er du ikke alene. Men det er en skam, for de kan virkelig hamle op med nogle af de bedste rødvine fra f.eks. Bourgogne. Men til andre priser.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 20 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Laves der rødvin i Tyskland?

  Ja, og det er godt! Det kan dog stadig komme som lidt af en overraskelse for nogen, at tyskerne laver rødvin – og faktisk er gode til det. Rigtig gode til det, endda. De bliver faktisk nærmest bedre årgang for årgang. Tyskland er stadig primært et hvidvinsland, men rødvinsmarkerne fylder mere og mere, og tyskerne har lavet rødvin siden 1300-tallet.


  Selvom klimaet ikke giver samme muligheder som i Spanien eller Italien, kommer der komplekse, intense rødvine fra nabolandet, som kan gemmes i årevis. Og hvis du er typen, der elsker Pinot Noir fra Bourgogne, men ikke har det så godt med de prisstigninger, der er kommet på det seneste, vil tysk Spätburgunder være et meget velkomment alternativ. Det er nemlig samme drue og ofte vil de klimatiske forhold minde om de franske.


  Her skal det også nævnes, at klimaforandringerne ofte gør det sværere for franskmændene at skabe de elegante Pinot Noir-vine, de med rette er så berømte for. Det er simpelthen blevet varmere - og omvendt gør de lidt varmere temperaturer, at man får nye muligheder i Tyskland.


  Det skyldes dog også dygtige, tyske winemakers, som er gode til nøje at udvælge de rigtige, solbeskinnede parceller til deres rødvinsdruer, så de får lov til at modne på bedst mulig vis. Mange af de tyske winemakers er forholdsvis unge og har taget tyske rødvinsdruer som Spätburgunder, Dornfelder og Portugieser til sig til glæde for os uden for Das Vaterland.

 2. Hvad er Spätburgunder?

  Spätburgunder er Tysklands mest berømte rødvinsdrue og den mest populære. Det er egentlig Pinot Noir, men tyskerne kalder den altså Spätburgunder. Faktisk er Tyskland verdens tredjestørste producent af Pinot Noir, selvom de altså ikke kalder den det, efter Frankrig og USA. Du behøver altså ikke nødvendigvis se mod Bourgogne, selvom der også kommer fantastisk Pinot Noir herfra. De tyske udgaver kommer typisk fra landets varmere regioner, ikke mindst Baden, som ligger lige på den anden side af grænsen fra franske Alsace. Spätburgunder fra Baden er typisk fyldige, men selv inden for Baden er variationen stor. Andre regioner, der kærligt tager sig af Spätburgunder, er Pfalz, Rheinhessen, Mosel og Rheingau – særligt landsbyen Assmanhausen og dens vestvendte skråninger. 


  Du kan også finde tyske Pinot Noir - bare lige for at gøre forvirringen en smule større. Eksempelvis bruger tyske Chat Sauvage det franske navn for druen for netop at understrege koblingen til Frankrig.

 3. Hvad er de bedste vinglas til tysk rødvin?

  De bedste vinglas er østrigske Riedel. Det er vi og rigtig mange restaurantejere slet ikke i tvivl om. Det gælder naturligvis også, når det kommer til rødvinsglas. Din tyske Spätburgunder vil have klart bedst af de rigtige glas, der understøtter dens kvaliteter og ikke modvirker dem.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]