- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
195-ÅRS FØDSELSDAGSFEST 🍷 Se alle tilbud!
Argentina
Argentina er et af verdens vigtigste vinlande og skaber alt fra fantastiske vine til vine, der nok hurtigt er glemt igen. Men argentinsk vin er altid værd at beskæftige sig med.
Vælg favoritliste
2019 Noemia J Alberto
Bodega Noemia- Børsen
En intens, fyrrig og fyldig argentiner, som dog samtidig besidder tangolandets stil og store elegance. Kompleks og mangefacetteret i spændet mellem sødmefulde indtryk og en let, behagelig bitterhed, en smule læder, svesker og naturlig friskhed. Skøn d
369,95pr. flaske72 på lager onlineVælg favoritliste
2021 Noemia J Alberto
Bodega Noemia- 95 pointTim Atkin
Elegant Malbec fra ét af de mest sydlige vinhuse i verden.
369,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2021 A Lisa
Bodega Noemia- 92 pointVinous
Oplev argentinernes stjernevin par excellence.
299,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2018 Camelia Malbec
Camelia- 90 pointWineWherEver
Smag den argentinske "nationaldrue" fra det unikke klima i Mendoza.
99,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2022 A Lisa
Bodega Noemia- 94 pointVineXpressen
Stor, moden og samtidig elegant.
299,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
New Age Red
Valentin BianchiEn meget let og imødekommende vin med toner af røde bær i smagen samt en let sødme.69,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2020 Noemia Malbec
Bodega Noemia- 94 pointVinous
Topanmeldt og særdeles delikat.
1.299,95pr. flaskeKun 21 på lager onlineVælg favoritliste
2019 Noemia Malbec
Bodega Noemia- 97 pointVinous
Stor, stor argentinsk vin.
1.299,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Hvordan smager rødvin fra Argentina?
Argentina er på mange måder skabt til fantastisk rødvin: Et varmt og solrigt klima med minimal nedbør kombineret med druer, som år efter år høstes ved perfekt modenhed. Er man til rødvin med bløde tanniner, lav syre, kraftige aromaer og en nærmest cremet karakter, og er menuen ovenikøbet rødt oksekød, får man alt, hvad man søger i vinene fra Argentina. Med vinmarkerne placeret i den vestlige del af landet, ved udløberne af Andesbjergene i et rent ørkenklima, er der om noget behov for know-how og teknik. De huse, som forstår at udnytte dette, er blandt verdens bedste vinhuse, når vi taler om valuta for pengene.
Argentinsk vin ligner ikke vinene fra Den Gamle Verden, selvom befolkningen for 40 procents vedkommende er af italiensk afstamning, og druetyperne, der bruges til eksportmarkederne, primært er franske. Vinene afspejler i langt højere grad den kompleksitet og vildskab, der præger landets stolte befolkning, som trods modstand klarer sig på bedste vis.
Argentinsk rødvin
Argentina er Sydamerikas vigtigste vinland og verdens femtestørste vinproducent. Vinen derfra kan være alt fra kønsløse dagligvine til vine med karakter og personlighed, som konkurrerer med den absolutte elite på verdensplan. Men bare rolig! Vi har valgt de førstnævnte fra.
De vigtigste, argentinske vinregioner er San Juan, La Rioja, Salta, Catamarca og Rio Negro. Da mange af vinhusene ligger højt med lav luftfugtighed, er der sjældent problemer med insekter, svampe og andre sygdomme, som er enhver vinproducents mareridt. Derfor er der meget mindre brug for pesticider og det er forholdsvis let at omstille til økologisk produktion.
Argentina rummer også nogle af verdens højest beliggende vinmarker i landets nordvestlige hjørne i provinserne Catamarca, Jujuy og Salta.
Den argentinske vinhistorie
Vinproduktionen har sine rødder hos de spaniere, som koloniserede Den Nye Verden allerede i 1500-tallet og havde vinstokke med i de tungt lastede sejlskibe. De var disse spanske erobrere, der med avancerede vandingsteknikker, de havde lært fra inkaerne, bragte smeltevand fra Andesbjergene ned i dalene, hvor det blev gemt i store reservoirer. Andre, nyere vinmarker bruger alternative metoder som at grave brønde, men ellers er princippet det samme.
Landets øvrige immigranter har taget en lang række druer med sig. Det var primært europæere det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. Franskmændene tog Malbec med, som dag bliver brugt til nogle af Argentinas bedste vine. Derudover bruges der også Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay. I 1990’erne tog eksporten langsomt fart, og da den argentinske peso krakkede i 2002, eksploderede eksporten, da produktionsomkostningerne pludselig blev rigtig billige.