195-ÅRS FØDSELSDAGSFEST 🍷 Se alle tilbud!

Brand image

Primitivo

Danskerne elsker Primitivo! Og det er ikke så mærkeligt. Vinene er intense, fyldige, krydrede, ærke-italienske og nærmest blæksorte med flotte tanniner - og fremragende til en klassisk italiensk pizza- eller pastaret, til grillmaden på terrassen eller endda til julemaden i december.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvor kommer Primitivo fra?

    Primitivo kommer fra Apulien i det sydlige Italien. Egentlig stammer den oprindeligt fra Kroatien inden den kom til Italien, men det er en anden snak. I 1800-tallet blev druen taget til USA, hvor den i dag hedder Zinfandel. Hvis du har smagt Zinfandel før, er det altså ikke umuligt, at du tænker, at du har smagt Primitivo før. Druen modner ret tidligt, hvorfor den netop har fået navnet "Primitivo", som betyder nogen lignende "den tidlige". Druen er altså ikke primitiv på nogen måde.

    Primitivo har det bedst i et varmt klima som det syditalienske, hvor den får masser sol og en lang og varm vækstsæson. Det betyder, at den blå druesort udvikler alle de fantastiske, frugtige noter og en ofte høj alkoholprocent, den er kendt for.

  2. Er Zinfandel det samme som Primitivo?

    Ja, når man sammenligner DNA, er det den samme drue. Når det er sagt, kan man alligevel finde forskelle. Zinfandel er kendt som meget fyldig, frugtig, mørk, sødmefuld og krydret rødvin. Det kan Primitivo også, men den er ofte lidt mere tilbageholdende en sin amerikanske fætter. Du kan måske også finde lidt mere tørret frugt i Primitivo end i Zinfandel og måske en smule mere syre. Tag et kig på vores udvalg af Zinfandel.

  3. Hvordan smager Primitivo?

    Primitivo smager af fyldige frugter i en fed krop med præg af jordbær, kirsebær, rosiner og brombær. Du kan også forvente en smule rustik skovbund og flotte, fyldige tanniner, bær, svesker, cedertræ, kanel, læder, karamel, mørk chokolade og nødder. Som altid med et levende produkt som vin, kan smagen variere alt efter, hvor den dyrkes og af hvem. I lidt køligere klimaer kan vinen få lidt mere præg af hindbær. Det er oftest ikke en vin, der gemmes længe - faktisk bør den nok drikkes inden for 3-4 år.

  4. Hvilken temperatur bør jeg servere Primitivo ved?

    Primitivo har det bedst ved en temperatur på ca. 16-18 grader. På den måde opfatter du bedst vinens fyldige frugtsødme på en frisk, behagelig og balanceret måde. Hvis du drikker vinen for varm, kan den føles lidt for sød og marmeladeagtig.

  5. Hvad skal jeg servere til Primitivo?

    Primitivo er en helt fantastisk madvin. Med dens rustikke væsen og ofte rimelige priser, kan du sagtens drikke den på en helt almindelig hverdag. Det er ret oplagt med en klassisk italiensk pizza til din lige så italienske Primitivo. Det kunne også være en pastaret, oksemørbrad eller en burger. Lam er også godt selskab for Primitivo, lagret ost, auberginer og grøntsagsretter. Du kan også roligt bruge den til grillaften på terrassen. Men den går også perfekt til juleanden eller flæskestegen juleaften.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]