- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
195-ÅRS FØDSELSDAGSFEST 🍷 Se alle tilbud!
Beerenauslese
Hvis du har mulighed for det, bør du mindst én gang i dit liv smage en vaskeægte Beerenauslese. Det er en sjælden nydelse, som de fleste af os til gengæld aldrig glemmer. Små skattekister af intens og præcist balanceret syre og sødme i højeste potens.
Vælg favoritliste
2003 Riesling, Beerenauslese, Hattenheimer Nussbrunnen, 37,5 cl
Balthasar RessDuften har toner af krydderier, marcipan og lime. I smagen er den meget sødmefyldt med en intens syre og en næsten olieagtig fylde og koncentration.999,95pr. flaskefør:1.799,95
Spar i alt v/1 flaske 800,00Kun 2 på lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Beerenauslese?
Beerenauslese betyder "udvalg af bær" og er en tysk betegnelse for en sent høstet vin med ædelråd, også kaldet botrytis. Botrytis er en svamp, der angriber druerne og får dem til at skrumpe og koncentrere sukkeret og syren i druerne.
Botrytis kan kun udvikle sig under specifikke klima- og vejrforhold, som kræver en kombination af fugtighed (til at starte svampeinfektionen) og tørre perioder (for at forhindre total rådnelse). Beerenauslese er i Prädikatswein-kategorien i de østrigske og tyske vinklassifikationer, og er én kategori over Auslese. Beerenauslese kaldes ofte bare "BA" som forkortelse.
Druerne til Beerenauslese høstes manuelt og udvælges nøje for at sikre, at kun de bedste botrytiserede druer bruges.
Høsten foregår sent i sæsonen, ofte i oktober eller november, hvilket tillader botrytis at udvikle sig fuldt ud. Der må ikke bruges chaptalisation - tilsætning af sukker. Vinene produceres i meget små mængder, når vejret er egnet til, at botrytis kan dannes og kun i vinmarker med passende forhold. Derfor er prisen da også derefter.
Vinene er kendt for deres fedme, intense sødme, komplekse aromaer og rige smagsnoter af honning, tørret frugt, kandiseret citrus og krydderier. På grund af den høje syre- og sukkerkoncentration er vinene meget fyldige, ofte viskøse og fremragende at gemme i årevis. De fineste Beerenauslese-vine bliver typisk lavet på Riesling, da druen bevarer en betydelig syrlighed, selv med vinens ekstreme modenhed. Det sikrer en vin, hvor sødmen er afbalanceret med meget lang holdbarhed, og som ofte vil forbedre sig i årtier.