KÆMPE vinkup 🍷 Villa Antinori Rosso KUN 129,- v/2 fl (Spar 140kr i alt)!

Brand image

Single Quinta Vintage Port

Selv når vejret er værst herhjemme og regnen slår med ruderne, vil du med de fyldige og varmende aromaer fra din Single Quinta Vintage Port bliver inviteret på en sanserejse mod varmere, portugisiske himmelstrøg. Skabt med stor kærlighed af druer dyrket på en samme vingård med essensen af ​​dens terroir.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Single Quinta Vintage Port?

    I den smukke, smukke Dourodal i Portugal, portvinens hjem, ligger de mange hvidkalkede bygninger kaldet quintaer. Her har de producenter hjemme, som ejer vinmarkerne. F.eks. Quinta dos Malvedos, som er ejet af ikoniske Graham’s.


    I de bedste år, der bliver erklæret som en årgang, vil druerne fra disse vinmarker bruges til topvinen: husets klassiske, bedste portvine med druer fra dét ene år.


    Kæmpe forbedringer inden for vinfremstilling fra 1980'erne og frem betyder dog, at produktionen af god årgangsportvin er langt mindre tilfældigt, så selv i ikke-årgangs-år kan der laves vine af potentiel årgangskvalitet og tappes af store afskibere som 'Single Quinta'. De kommer samtidig fra kun én quinta - altså derfor "Single Quinta".


    Single Quinta-portvine laves på en måde, der minder om den for Vintage Port: De lagrer på tønde i 2-3 år før den tappes. Vinene er dog typisk billigere og kan være klar til at drikke tidligere.

  2. Hvad spiser man til Single Quinta Vintage Port?

    • Lagrede oste som cheddar, nanchego, Parmigiano-Reggiano eller gouda. Dybden og intensiteten i disse oste kan matche portvinens kompleksitet.


    • Mørk chokolade af høj kvalitet med et kakaoindhold på omkring 70 % eller højere. Chokoladens rige og let bitre noter harmonerer fremragende med vinens sødme.


    • Mandler, valnødder eller pekannødder


    • Stegt lam, oksekød eller vildt.


    • Foie Gras eller pâté. Den fede tekstur harmonerer enormt godt med Single Quinta Vintage Port. På ristet brød eller kiks er det en luksuriøs sammensætning.


    • Desserter med karamelliserede eller mørke frugter som kirsebær, blommer eller figner. Deres naturlige sødme og smagsdybde kan supplere portvinens frugtige og komplekse karakteristika.


    Husk at servere Single Quinta Vintage Port let afkølet (omkring 16-18°C) for bedst at fornemme dens smag og aroma.