Brand image

Champagneglas

Champagneglas til livets største begivenhed, der får de gyldne bobler til at smage bedst muligt. Du finder dem lige her.

Pris
Anbefalede Glastyper
Glastype
Lagerstatus
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. De bedste champagneglas

  Champagneglas til livets festlige lejligheder - om du fejrer med champagne, cava, prosecco, cremant eller anden mousserende vin. Boblerne smager bare bedre i et glas, der er skabt til netop at rumme de mousserende vine. Der er flere muligheder, du kan vælge for at få mest muligt ud af de gyldne bobler. Champagneglas er ikke "bare" champagneglas. Med det store udvalg af forskellige champagner og mousserende vine, der findes bare på siden her, bliver udvalget af glastyper også større. Præcis som det er tilfældes med vinglas, varierer formerne på glassene.


  Fluteglas

  Du kender måske de høje, slanke og smalle "flute"-glas. En fordel ved dem er, at det ser flot ud, når boblerne perler op langs indersiden af glasset. Det er den mest udbredte glasform til champagne; det ser elegant ud og har en flot lang stilk, der gør det nemt for hånden; det er nok det mest genkendelige. Den lange stilk giver dig mulighed for at placere din hånd her i stedet for på skålen, hvilket forhindrer champagnen i at varme for hurtigt.


  Tulipanformede glas

  Det tulipanformede champagneglas adskiller sig fra fluteglasset på grund af en smalle top og en bredere skål. Nøglen til dette glas er kun at fylde det halvvejs op i skålen, det bredeste punkt, ligesom med anden vin. Formen gør, at glasset bedre fanger aromaerne inde i skålen og forhindrer dem i at spilde ud i det fri. Til gengæld vil det give dig en bedre smag, smag og aroma, en bedre helhedsoplevelse af champagnen. Ligesom med fluteglasset giver stilken dig masser af plads til at holde glasset.


  Champagneglas uden stilk

  Et lidt mere utraditionelt champagneglas er de nye glas uden stilk. Skålen er stadig designet, så det maksimerer champagnens smag og aroma. Derudover så er den store fordel, at glasset ikke så let bliver væltet, og det er lettere at transportere, hvis du vil servere champagne til skovturen.

 2. Champagneglas på tilbud

  Du kan spare penge på dine næste champagneglas ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Så sparer du 5% på tusindvis af varer - og det gælder også champagneglas.

 3. Sådan serverer du champagne

  Champagne skal serveres kold ved omkring syv graders varme. På den måde kan smag og aroma opleves af ​​til fulde. Denne temperatur kan typisk opnås ved at placere den uåbnede flaske i en isspand - dvs. halvt is og halvt vand - i 20-30 minutter. Ikke mere end 3-4 timer i køleskab. Køleskabets temperatur er for kold til, at flasken bør stå der i længere tid. Du må aldrig lægge din champagne i fryseren.

 4. Kan man drikke champagne af hvidvinsglas?

  Ja, hvidvinsglas kan sagtens bruges til servering af champagne, men de er naturligvis ikke designet til at vise champagnens brusende smag, fylde og aroma. Ikke desto mindre kan hvidvinsglas stadig give en tilfredsstillende drikkeoplevelse.


  Hvidvinsglas har typisk en bredere skål sammenlignet med champagneflutes, hvilket giver mulighed for større eksponering for luft og kan forstærke champagnens aroma. Den bredere skål giver også mere plads til at hvirvle vinen, hvilket kan frigive yderligere aromaer og smag.


  Det er dog vigtigt at bemærke, at brug af hvidvinsglas kan få boblerne til at forsvinde hurtigere sammenlignet med at bruge champagneflutes. Det bredere overfladeareal udsætter champagnen for mere luft, hvilket fører til hurtigere tab af kulsyre. Hvis det er en prioritet at bevare brusen, ville det være en bedre mulighed at bruge champagneflutes.


  I sidste ende afhænger valget af glas naturligvis af personlige præferencer og de specifikke egenskaber ved den champagne, du serverer.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]