Rom

Danskerne har i efterhånden flere år kastet deres kærlighed på rom. Rommen har en lang historie bag sig og en plads i folks bevidsthed sammen med pirater, dødningeflag, skumsprøjt og kanonild. Det er da heller ikke forkert, at bl.a. den engelske flåde gav sine sømand en daglig ration rom. På samme måde havde danske søfolk, som gjorde tjeneste i den danske krigs- eller handelsflåde, ret til at få en portion rom hver dag. 

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 126 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 4

Produkter pr. side
36
72
108
144

Rom

Den sødmefulde, destillerede spiritus laves på sukkerrør og har derfor oftest rødder i Caribien eller Sydamerika. Det har dog ikke forhindret danske producenter i at fremelske rom i hjemlandet med flere flotte resultater.


Produktion

Det var Columbus, der på sin anden rejse til Den Nye Verden medbragte sukkerrør. Herfra blev de en vigtig eksportvare, så man begyndte at importere billig arbejdskraft i form af slaver fra Vestafrika. Sukkerrørene knuses efter høst, så den søde sukkerrørssaft kan anvendes. Den opvarmes og sukker krystalliseres på overfladen, og den resterende saft bliver mørk og sirupagtig. Den kan raffineres yderligere, så saften bliver mørkere og mere bitter og får navnet melasse. Den største mængde rom bliver produceret på melasse, mens Rhum Agricole produceres på den rene, rå sukkerrørssaft. Melassen fortyndes og tilsættes gær, så den alkoholiske gæring kan begynde. Efter gæring er alkoholprocenten typisk mellem 5-9%.