Moscato d´Asti

Moscato d'Asti er elsket gennem generationer. Det er der ikke noget at sige til. Let, sødmefuld, frisk, perlende og liflig.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Moscato d'Asti

Moscato d'Asti er en skøn mousserende vin, som laves på Moscato Bianco-druen og hovedsageligt bliver produceret i provinsen Asti i det nordvestlige Italien. Moscato d'Asti bliver også produceret i mindre, nærliggende regioner i provinserne Alessandria og Cuneo. Det er en forholdsvis sødmefuld mousserende vin med en lav alkoholprocent, der er en eminent dessertvin. Den tæt beslægtede Asti produceres i samme område af samme drue.


Moscato d'Asti dyrkes i byen Asti på en bakketop i Montferrat i Piemonte. Den bliver fremstillet af små producenter i små partier. Allerede i middelalderen var den populær, og dokumenter, der fortæller om dens tilstedeværelse i Piemonte, går så langt tilbage som det 1300-tallet.


Vinproducenter i Piemonte laver traditionelt denne vin på Moscato Bianco, en druesort med små bær, der modner tidligt og producerer en bred vifte af vinstile: let og tør, let sød og mousserende eller en fyldig, honninglignende dessertvin.