NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Brand image

Moscato d´Asti

Moscato d'Asti er elsket gennem generationer. Det er der ikke noget at sige til. Let, sødmefuld, frisk, perlende og liflig.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Anbefalede Glastyper
Undertype
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Moscato d'Asti

Moscato d'Asti er en skøn mousserende vin, som laves på Moscato Bianco-druen og hovedsageligt bliver produceret i provinsen Asti i det nordvestlige Italien. Moscato d'Asti bliver også produceret i mindre, nærliggende regioner i provinserne Alessandria og Cuneo. Det er en forholdsvis sødmefuld mousserende vin med en lav alkoholprocent, der er en eminent dessertvin. Den tæt beslægtede Asti produceres i samme område af samme drue.


Moscato d'Asti dyrkes i byen Asti på en bakketop i Montferrat i Piemonte. Den bliver fremstillet af små producenter i små partier. Allerede i middelalderen var den populær, og dokumenter, der fortæller om dens tilstedeværelse i Piemonte, går så langt tilbage som det 1300-tallet.


Vinproducenter i Piemonte laver traditionelt denne vin på Moscato Bianco, en druesort med små bær, der modner tidligt og producerer en bred vifte af vinstile: let og tør, let sød og mousserende eller en fyldig, honninglignende dessertvin.