Champagne

Hvad er en god champagne? Læs vores lille guide!

»Too much of anything is bad, but too much champagne is just right«. Sådan sagde den amerikanske forfatter Mark Twain. Champagne kan drikkes hele året og går fantastisk sammen med mad. Men hvad koster en god champagne? Det behøver ikke være så dyrt, mens andre flasker koster flere tusinder kroner.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 50 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er champagne?

Champagne er mousserende vin, men ikke al mousserende vin er champagne. Der findes mange typer mousserende vin, og vi har skrevet en lille guide her. Champagne kommer kun fra regionen Champagne i Frankrig. Derudover er der visse regler, som skal følges i produktionen og i vinmarken.

Der er mange, der vil fortælle, at det var munken Dom Pérignon, der opfandt mousserende vin. Det gjorde han ikke. Det kendte man til længe før ham. Men han bidrog med vigtig viden ift. at sikre kvaliteten af champagne og mousserende vin. Den første mousserende vin, man kender til, er en Blanquette de Limoux, som benedektinermunke i Sydfrankrig skabte i 1531. De producerede en vin, som de hældte på flaske inden den første gæring var slut. Over 100 år senere skabte den engelske videnskabsmand Christopher Merret mousserende vin ved at tilsætte sukker, hvorved en andengæring gik i gang i flasken. Hermed var det, vi i dag kalder méthode traditionnelle skabt. Det var alt sammen før Dom Perignon.  


Hvordan laver man champagne?

Méthode Traditionnelle er, som navnet antyder, den traditionelle måde at lave champagne på. Efter første gæring og tapning på flaske, sker en andengæring i flasken ved tilføjelse af gær og sukker. Der skal gå mindst halvandet år i flasken, før champagnen har udviklet sin smag. Hvis det har været en ekstra god høst, skriver, laver man champagne fra kun det år og skriver årgangen på – i stedet for at lave et blend af flere årgange. Så skal den ligge i tre år. Efter lagring bliver gærrester samlet i flaskehalsen, frosset og flasken åbnet. Presset i flasken presser isen med gærresterne ud. Så tilsætter man lidt vin fra tidligere årgange og lidt sukker for at justere sødmen og fylde flasken igen.