Spiritus

Kom indenfor i et univers af whisky, rom, vodka, tequila og gin. Verden over findes et nærmest astronomisk udbud fra utallige producenter, store som små, internationale som danske. Her finder du noget af det absolut bedste i alle prisniveauer - og du finder de helt rigtige ingredienser til den bedste Sazerac, Whisky Sour, Espresso Martini og mange andre cocktails!

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 966 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 27

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er spiritus?

Spiritus er produceret på destilleret korn, frugt eller grøntsager, der forinden har gennemgået en alkoholisk gæring. Destilleringen øger alkoholprocenten og giver spiritussen sin styrke. Allerede i antikkens Babylon i 1200 f.v.t. producerede man spiritus, så det er på ingen måde noget nyt for menneskeheden. Destilleringen adskiller vandet fra alkoholen og alkoholprocenten skal minimum op på 20%.


Fra Sydfyn til Stockholm og Colombia

Ligesom verden indenfor craft beer er eksploderet med små mikrobryggerier i det meste af verden, er mængden af mikrodestillerier, som tager et kreativt udgangspunkt i det lokale område, destilleriet ligger i, også vokset voldsomt. Et fremragende eksempel er Sydfynske Mosgaard, som skaber whisky og gin i verdensklasse med udgangspunkt i den danske natur, det hårde, fynske vand, en masse læring fra Skotland og mindst lige så meget kærlighed. Det Norske Brenneri tager udgangspunkt i den norske natur med særlige norske botanicals fra de lange, rå og smukke kyster. Normanniske Christian Drouin fanger essensen af Normandiet og de velsmagende normanniske æbler med sin calvados i verdensklasse og i mange, mange årgange. Colombianske Dictador står bag noget af den bedste rom i hele Sydamerika – og det siger ikke så lidt. Svenske Stockholms Bränneri laver kreativ, moderne og nordisk gin i et gammelt jaguarværksted. Kentucky Bourbon Distillers’ bourbon emmer af amerikansk ånd, kultur og historie. Franske Daniel Boujus cognac er højt skattede af flere generationer. Og endelig byder skotsk whisky fra destillerier som Glenfarclas, Kilchoman, Ardbeg og mange flere på skotsk kultur og historie hver eneste dag. Og så videre og så videre. Det er altså ikke kun en velsmagende dram og måske en let snurren i hovedet, man nyder, når man drikker spiritus. Det er også ofte summen af mange, mange års levende historie, der er koncentreret ned i den flaske, man sidder med foran sig. Og det er da fascinerende.