Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her
Hedvin
Hedvine/ dessertvine dækker over et bredt udvalg af vine fra rimeligt ordinært til sublimt - ligesom med al anden vin, i øvrigt. Hedvine spænder lige fra skønne, tørre sherry til overdådige Sauternes-vine og anvendelsesmulighederne er mange.
Vælg favoritliste
1918 Ximenez-Spinola, Pedro Ximénez, Muy Viejo
Bodegas Ximenez-Spinola579,00Pr. flaske
På lager onlineVælg favoritliste
Spinola Pedro Ximenez Old Harvest 17%, 50 cl
Bodegas Ximenez-Spinola265,00Pr. flaske
På lager online- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
Vælg favoritliste
2018 Ximenez-Spinola PX Vintage 12%, 37,5 cl
Bodegas Ximenez-Spinola229,00Pr. flaske
På lager onlineVælg favoritliste
2020 Ximenez-Spinola PX Vintage 12%, 37,5 cl
Bodegas Ximenez-Spinola229,00Pr. flaske
På lager online- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- 11 på lager online
- På lager online
- På lager online
- 3 på lager online
Gå til side
ud af 1
Værd at vide
Tør sherry eller madeira er som skabt til aperitif, tapas eller f.eks. fisk, mens hedvinstype som portvin er perfekt som ”filosofidrink” eller i selskab med et godt stykke ost eller lækker dessert. Den generelle tommelfingerregel, når man serverer hedvin til mad/ desserter er lyst til lyst, mørkt til mørkt. Dvs. mørke hedvine som portvin og sherry til mørke desserter med f.eks. chokoladeholdige desserter, mens lyse hedvine går flot i spænd med lyse frugter, is og lyse kagetyper. Men dette er jo kun en tommelfingerregel – eksperimenter endelig selv og få derigennem endnu flere dejlige smagsoplevelser!
Hedvin er vin, der er blevet forstærket med druesprit eller brandy, så den opnår 15-22% alkohol. Alkoholprocenten er endda fastsat ved lov, og stærkere drikke skal kaldes spiritus.
Så enkelt kan det i virkeligheden siges, men reelt er billedet meget mere komplekst. Forskelle i jordbund, druesorter, klima, lagringsforhold samt forhold i vinificeringen giver et yderst komplekst mønster af forskellige vine, der smagsmæssigt spænder fra det knastørre til det meget søde.