ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Hedvin

Hedvine/ dessertvine dækker over et bredt udvalg af vine fra rimeligt ordinært til sublimt - ligesom med al anden vin, i øvrigt. Hedvine spænder lige fra skønne, tørre sherry til overdådige Sauternes-vine og anvendelsesmulighederne er mange. 

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Vis:
af 15 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er hedvin?

  Hedvin er vin, der er blevet forstærket med druesprit eller brandy, så den opnår 15-22% alkohol. Alkoholprocenten er endda fastsat ved lov, og stærkere drikke skal kaldes spiritus.

  Så enkelt kan det i virkeligheden siges, men reelt er billedet meget mere komplekst. Forskelle i jordbund, druesorter, klima, lagringsforhold samt forhold i vinificeringen giver et yderst komplekst mønster af forskellige vine, der smagsmæssigt spænder fra det knastørre til det meget søde.

 2. Hvad drikker man til hedvin?

  Tør sherry eller madeira er som skabt til aperitif, tapas eller f.eks. fisk, mens hedvinstype som portvin er perfekt som ”filosofidrink” eller i selskab med et godt stykke ost eller lækker dessert. Den generelle tommelfingerregel, når man serverer hedvin til mad/ desserter er lyst til lyst, mørkt til mørkt. Dvs. mørke hedvine som portvin og sherry til mørke desserter med f.eks. chokoladeholdige desserter, mens lyse hedvine går flot i spænd med lyse frugter, is og lyse kagetyper. Men dette er jo kun en tommelfingerregel – eksperimenter endelig selv og få derigennem endnu flere dejlige smagsoplevelser!

 3. Hvad er de bedste hedvine?

  De klart mest populære typer hedvin er portvin, sherry, madeira, moscatel og marsala.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]