- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
KUN TIL I MORGEN - SPAR 15% på vin, spiritus & glas 🔥 SE HER!
Hedvin
Hedvine/ dessertvine dækker over et bredt udvalg af vine fra rimeligt ordinært til sublimt - ligesom med al anden vin, i øvrigt. Hedvine spænder lige fra skønne, tørre sherry til overdådige Sauternes-vine og anvendelsesmulighederne er mange.
- På lager online
Vælg favoritliste
1918 Ximenez-Spinola, Pedro Ximénez, Muy Viejo
Bodegas Ximenez-Spinola579,00Pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Spinola Pedro Ximenez Old Harvest 17%, 50 cl
Bodegas Ximenez-Spinola265,00Pr. flaskePå lager online- På lager online
- På lager online
Vælg favoritliste
2020 Ximenez-Spinola PX Vintage 12%, 37,5 cl
Bodegas Ximenez-Spinola229,00Pr. flaske72 på lager onlineVælg favoritliste
2018 Ximenez-Spinola PX Vintage 12%, 37,5 cl
Bodegas Ximenez-Spinola229,00Pr. flaskeKun 1 på lager online- Kun 20 på lager online
- På lager online
- 68 på lager online
- Kun 28 på lager online
Vælg favoritliste
2019 Ximenez Spinola Delicato Cosecha 13%, 50 cl
Bodegas Ximenez-Spinola239,00Pr. flaskePå lager online- Kun 41 på lager online
- Kun 8 på lager online
- På lager online
- På lager online
- 61 på lager online
- Kun 32 på lager online
- Læs mereMidlertidig udsolgt
Gå til side
ud af 1
Hvad er hedvin?
Hedvin er vin, der er blevet forstærket med druesprit eller brandy, så den opnår 15-22% alkohol. Alkoholprocenten er endda fastsat ved lov, og stærkere drikke skal kaldes spiritus.
Så enkelt kan det i virkeligheden siges, men reelt er billedet meget mere komplekst. Forskelle i jordbund, druesorter, klima, lagringsforhold samt forhold i vinificeringen giver et yderst komplekst mønster af forskellige vine, der smagsmæssigt spænder fra det knastørre til det meget søde.
Hvad drikker man til hedvin?
Tør sherry eller madeira er som skabt til aperitif, tapas eller f.eks. fisk, mens hedvinstype som portvin er perfekt som ”filosofidrink” eller i selskab med et godt stykke ost eller lækker dessert. Den generelle tommelfingerregel, når man serverer hedvin til mad/ desserter er lyst til lyst, mørkt til mørkt. Dvs. mørke hedvine som portvin og sherry til mørke desserter med f.eks. chokoladeholdige desserter, mens lyse hedvine går flot i spænd med lyse frugter, is og lyse kagetyper. Men dette er jo kun en tommelfingerregel – eksperimenter endelig selv og få derigennem endnu flere dejlige smagsoplevelser!