NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Hedvin

Hedvine/ dessertvine dækker over et bredt udvalg af vine fra rimeligt ordinært til sublimt - ligesom med al anden vin, i øvrigt. Hedvine spænder lige fra skønne, tørre sherry til overdådige Sauternes-vine og anvendelsesmulighederne er mange. 

Pris
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Undertype
0
Fine Wine
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 19 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Værd at vide

Tør sherry eller madeira er som skabt til aperitif, tapas eller f.eks. fisk, mens hedvinstype som portvin er perfekt som ”filosofidrink” eller i selskab med et godt stykke ost eller lækker dessert. Den generelle tommelfingerregel, når man serverer hedvin til mad/ desserter er lyst til lyst, mørkt til mørkt. Dvs. mørke hedvine som portvin og sherry til mørke desserter med f.eks. chokoladeholdige desserter, mens lyse hedvine går flot i spænd med lyse frugter, is og lyse kagetyper. Men dette er jo kun en tommelfingerregel – eksperimenter endelig selv og få derigennem endnu flere dejlige smagsoplevelser!


Hedvin er vin, der er blevet forstærket med druesprit eller brandy, så den opnår 15-22% alkohol. Alkoholprocenten er endda fastsat ved lov, og stærkere drikke skal kaldes spiritus.

Så enkelt kan det i virkeligheden siges, men reelt er billedet meget mere komplekst. Forskelle i jordbund, druesorter, klima, lagringsforhold samt forhold i vinificeringen giver et yderst komplekst mønster af forskellige vine, der smagsmæssigt spænder fra det knastørre til det meget søde. 


Læs mere om de enkelte vine fra Hedvine ved at klikke på de enkelte produkter