Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Amarone

Amarone kommer fra Valpolicella i Veneto-regionen i Norditalien, tæt på Gardasøen. Amarone er en type vin, og altså ikke et område eller en druesort, som mange ellers tror. Vinens fulde navn er egentlig Amarone della Valpolicella, og den er én af Italiens mest elskede vine – måske særligt i Danmark. Valpolicella kan man oversætte til ”dalen med de mange kældre” – og dem er der mange af i distriktet. Vinkældre, naturligvis. Der findes rigtig mange Amarone della Valpolicella vine, og kvaliteten af disse kan svinge enormt. Man kan finde Amarone i den lave ende af skalaen og fra allerøverste hylde. For mange er Amarone nærmest lig med god rødvin, og det er heller ikke helt forkert. Men når noget bliver populært, er der altid mange, der vil låne af den popularitet. Der findes producenter, den kun lige akkurat overholder retningslinjerne for at kunne kalde deres vin for Amarone. Her betaler man primært for navnet, desværre. Så kan det faktisk bedre betale sig at købe Amarones ”lillebror”, Valpolicella Ripasso. 

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Anbefalede Glastyper
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad kendetegner en Amarone?

Amarone-vine er typisk kendte for at være fyldige, intense og meget smagfulde med en sublim balance mellem sødmefulde og bitre indtryk. De typiske smagsnoter rammer hindbær, kirsebær, bagte blommer, lakrids, mørk chokolade, nelliker, friskristede kaffebønner og vanilje fra fadlagringen – med tiden en smule hasselnød. En god Amarone bærer fyldigheden flot uden at blive tung i en imponerende balance mellem koncentration, maskulinitet og styrke. Det er en publikumsfavorit og en vin, der virkelig falder i rigtig mange danskeres smag.


Hvordan laver man Amarone?

Traditionelt bruger man druetyperne Corvina, Rondinella, Corvinone og Molinara. Man kan dog også opleve, at den ældgamle Osaleta bliver fundet frem. Man benytter en tørringsproces kaldet appassimento, som betyder udtørret og kendes helt tilbage fra Det Gamle Rom, hvor romerne lod de høstede druer tørre under et halvtag inden presning og gæring. Det er faktisk en meget afgørende forskel i forhold til de fleste andre vine.

Druerne skal minimum tørre i 3 måneder. Samtidig må man ikke producere mere end ca. 45 hektoliter pr. hektar, så man skåner druestokkene og opnår en bedre kvalitet i druesaften. Gennem tørringen får druerne et højt sukkerindhold. Tørringen gør samtidig, at og 30-40% af vandindholdet i druerne fordamper. Det betyder, at deres skal bruges flere druer til den enkelte flaske vin, men samtidig at vinen netop for den større koncentration og fylde, vi er så mange, der elsker. Faktisk skal der typisk bruges dobbelt så mange druer som til de fleste andre vintyper. Efter fadlagringen, som kan vare op til fire år, er resultatet en vin, som er intens, fyldig og maskulin, men samtidig afbalanceret og moden. Vinen skal lagre i minimum 24 måneder og alkoholprocenten vil være på minimum 14%.

I 1990 blev Amarone klassificeret som DOC (Denominazione de Origine Controllata) og i 2009 klassificeret som DOCG (Denominazione de Origine Controllate e Garantita). DOCG er Italiens højeste klassifikation Derfor er du sikret en vin i absolut verdensklasse, tjekket af statsautoriseret personale.


Hvordan skal man servere Amarone?

Hvis du har brugt tid og kræfter på at lave lækker med til at følge med vinen, anbefaler vi, at du også kæler lidt ekstra for den. Den tid, du bruger på det, er gået givet ud. Vi anbefaler, at du åbner vinen 2-3 timer før, den skal drikkes. Skal det være endnu bedre, bør du dekantere vinen, så den får mere ilt. Er din Amarone mere end otte år gammel, er det bedst at lade være. De fleste Amarone-vine topper et sted mellem 5-10 år.


Hvilken mad passer til Amarone?

Med det danske klima, hvor vi desværre nok oplever flere dage med regn og rusk end sommerlige solskinsdage med sand mellem tæerne, er Amarone ofte et oplagt til maden. Med Amarone-vinenes styrke og fylde går de rigtig fint sammen med ret kraftige retter.


  • Rødt kød, bøf eller vildt
  • And
  • Simreretter
  • Charcuteri
  • Modne ost såsom parmesan og gorgonzola
  • Mørk og bittersød chokolade


Opbevaring af Amarone

Din Amarone har bedst af at blive opbevaret mørkt, køligt og roligt. Den skal helst have en stabil temperatur på 12-14 grader – så vil den udvikle sig bedst og give dig størst fornøjelse, når du åbner den. Alt efter årgangens og vinens kvalitet kan Amaronen vine typisk opbevares fra 5 år og op over 20 år.


Find den rigtige Amarone

Du kan være sikker på, at vores udvalg af Amarone-vine er lige præcis, som en Amarone bør være. Læs mere og bliv klogere på menneskene bag vinen, smag, aroma og meget mere.


Italienske rødvine

Er du vild med Amarone, er der helt sikkert også mange andre italienske rødvine, der vil falde i din smag. Tag et kig i det store udvalg. Der er noget til alle - og til alle pengepunge.