Snaps

Snaps. Akvavit. Brændevin. Livets vand. Kært barn har mange navne, og den oftest klare spiritus har lige så meget hjemme ved julefrokoster fra Blåvandshuk til Sønderborg og Smørumnedre som stegte sild, lun leverpostej og karrysalat, Last Christmas på anlægget og blinkende slips med rensdyrmotiv. I dag er udvalget kæmpestort og smagsnuancerne kan være milevidt fra de traditionelle typer. Så langt, at det faktisk ikke længere giver nogen mening at sige, at man ikke kan lide snaps. Du har bare ikke fundet den rigtige! 

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 57 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Julen er traditionernes tid, men faktisk er snaps ikke længere bare snaps . Der findes et utal af fadlagrede, krydrede og på anden vis videreudviklede snaps eller akvavitter, som kan andet og ofte mere end klassikerne fra eksempelvis Brøndums eller Rød Aalborg. Ikke fordi, at der er noget galt med dem, for de er lige så dejlige, som de hele tiden har været. 


Er snaps det samme som akvavit?

Nej, ikke helt. Snaps er en såkaldt ubeskyttet titel. Det betyder, at man kan bruge et hav af ingredienser, der giver smag. Sådan er det ikke med akvavit. Akvavit skal være en spiritus med kommen- og/eller dildsmag gennem et urte- eller krydderidestillat og have en alkoholprocent på mindst 37,5%.


Hvad er snaps?

Snaps er fremstillet ved destillation af væske, der har gæret på korn, kartofler o.l. Typisk har den været klar og med smag og aroma af kommen, men i dag er billedet mere komplekst. Flere producenter er begyndt at fadlagre, ligesom man kender det fra f.eks. whiskyens verden. Det giver ofte en mørkere, dybere farve og naturligvis mange ekstra lag af smag og ofte mere sødme og præg af tørret frugt. For mange, som måske synes at den klassiske akvavit kan være lidt krads, kan det være en oplagt mulighed. 


Nordiske smagsnoter

Mange snaps laves med inspiration i den natur, der omgiver producenten. Eksempelvis gør Det Norske Brenneri en dyd ud af at bruge urter og krydderier fra den norske kyst og natur i deres snaps. Lige så norske Hellstrøm, med Michelin-kokken Eivind Hellstrøm, sætter fokus på norske råvarer, norske mad- og drikketraditioner og laver et ægte, traditionelt produkt af norske råvarer med norsk håndværk og et evigt kompromisløst fokus på kvalitet. Danske Snaps Bornholm har skabt et spændende og kreativt univers, hvor du kan få elegante varianter som Blåbær & Citron, Vanilje, Chili & Honning, Figen og Havtorn, Dild & Agurk. Stockholms Bränneri er nordisk helt ud i fingerspidserne - ikke mindst deres sommerlige, svenske akvavit. Du kan også prøve den klassiske Sljivovica lavet på blommer. Det er ikke tilfældigt, at det er et stort hit i Østeuropa! 


Snaps og akvavit er tradition og nyskabelse

Hvad end du er til de gamle klassikere eller synes, at de er lige skrap nok kost, så er der en akvavit for dig. Smagsuniverset har simpelthen aldrig været større.