Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

White Port

Hvid portvin kan både være knastør eller blød, rund og sødmefuld. Kan drikkes i cocktails, til ost eller bare med lidt is når solen skinner og himlen er blå.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er White Port?

Hvid portvin er lavet på samme måde som dens mere kendte røde pendant: Ved at tilsætte brandy for at stoppe vinen gæring. Det efterlader restsukker, som giver sødme til den færdige portvin. Så jo før, man tilsætter brandy, jo sødere bliver portvinen. Det fleste portvine er dog ret tørre og bør drikkes som aperitif, mens de stadig er unge. Den kan drikkes, som den er, over is eller i en portonic.


Hvid portvin er dog godt til meget andet også. De helt tørre udgaver kan minde om tør vermouth, dog uden vermouthens karakteristiske bitterhed. Ikke desto mindre kan tør, hvid portvin bruges i stedet for vermouth i et hav af cocktails. Du kan f.eks. lave en virkelig god Martini.


Der findes også fremragende, mere sødmefulde, hvide portvine. Graham's Blend #5 White Port er f.eks. fremragende en sommerdag med lidt isterninger. Du kan også overveje dem til ost eller som hyggeligt tilbehør til et godt stykke kage.