ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

White Port

Hvid portvin kan både være knastør eller blød, rund og sødmefuld. Kan drikkes i cocktails, til ost eller bare med lidt is når solen skinner og himlen er blå.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Populære
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er White Port?

  Hvid portvin er lavet på samme måde som dens mere kendte røde pendant: Ved at tilsætte brandy for at stoppe vinen gæring. Det efterlader restsukker, som giver sødme til den færdige portvin. Så jo før, man tilsætter brandy, jo sødere bliver portvinen. Det fleste portvine er dog ret tørre og bør drikkes som aperitif, mens de stadig er unge. Den kan drikkes, som den er, over is eller i en portonic.

 2. Findes der sød, hvid portvin?

  Ja, der findes fremragende, mere sødmefulde, hvide portvine. Graham's Blend #5 White Port er f.eks. fremragende en sommerdag med lidt isterninger. Du kan også overveje dem til ost eller som hyggeligt tilbehør til et godt stykke kage.

 3. Hvid portvin i cocktails?

  Ja, hvid portvin kan sagtens bruges i cocktails. De helt tørre udgaver kan minde om tør vermouth, dog uden vermouthens karakteristiske bitterhed. Ikke desto mindre kan tør, hvid portvin bruges i stedet for vermouth i et hav af cocktails. Du kan f.eks. lave en virkelig god Martini. Eller en klassisk portugisisk Portonic som på fortovscaféerne i Porto og Lissabon.

 4. Hvordan serverer man hvid portvin?

  Hvid portvin kan serveres på forskellige måder. Det er dog en god idé at drikke den afkølet, hvilket forstærker portvinens forfriskende præg. Du kan endda hælde et par isterninger i.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]