Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Pinot Blanc

Er du til vine med en flot, levende syre? Er du glad for Chardonnay, men vil prøve lidt andet? Så bør du overveje at kaste dig over Pinot Blanc, næste gang du skal smage vin.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Pinot Blanc

Pinot Blanc er en hvidvinsdrue, som egentlig er en mutation af Pinot Noir. Pinot Noir er genetisk ustabil og vil lejlighedsvis opleve en mutation, hvor den bærer hvid frugt. Drikker du Pinot Blanc, bør der være frugtige aromaer, gerne præg af æbler, citrusfrugter og blomster. Vine 100% på Pinot Blanc er sværere at finde, men den giver typisk stærkere indtryk af blomster, stenfrugter og en flot mineralitet. Typisk bør Pinot Noir-vine, uanset blandingen, have et ret høj syreindhold og vinificeres på tank, selvom mere prestigefyldte eksempler er gæret på store, 100% brugte egetræsfade.


Pinot Blanc rundt i verden

I Alsace, Tyskland, Luxembourg, Italien, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet giver Pinot Blanc herlige, fyldige hvidvine. I Tyskland er den kendt som Weißer Burgunder eller Weißburgunder. De mest kraftfulde versioner er oftest lavet i Baden og Pfalz. I 2018 var der 1.232 hektarer Pinot Blanc i Frankrig, hvor de fleste af plantagerne findes i Alsace, hvor den bruges til både hvidvin og samtidig er den mest almindelige druesort, der bliver brugt til den mousserende vin Crémant d'Alsace. Druen dyrkes også i Østrig og i Canada bruges Pinot Blanc ofte til at lave icewine. Canadas Okanagan Valley har udviklet et ry for Pinot Blanc som sin signaturvin. Man kan også bruge Pinot Blanc i Vin Santo.


I USA produceres Pinot Blanc primært i Californien, selvom vinstokkene i USA, som kaldes Pinot blanc, faktisk ofte er en anden sort, nemlig Melon de Bourgogne/Muscadet, der kan minde om Chardonnay, når den er på vinstokken. Fejlen blev opdaget i midten af ​​1980'erne af en fransk ønolog, som undersøgte grundstammen, mens han besøgte University of California. Pinot blanc kan forveksles med Chardonnay, og vinproducenter vinificerer ofte druen på lignende, evt. med fadgæring, nye egetræsfade og malolaktisk gæring. Den kan også behandles lettere og laves til en sprødere vin, der stadig har en vis evne til at ældes.