En Primeur vine fra Bordeaux

Moët & Chandon

Dom Pérignon – selve navnet minder om klasse. Selv hvis du endnu ikke har poppet én af de berømte flasker, kender du sikkert navnet. Det er ikke tilfældigt. For det er en af verdens mest eksklusive champagner. En champagne, der åbnes til de helt store, positive begivenheder i livet. Prince Charles og Prinsesse Diana serverede Dom Pérignon årgang 1961 til deres bryllup – Dianas fødselsår. Der blev leveret 99 flasker, og det blev alle sammen drukket. Hvis du har set mange James Bond-film, vil du også vide, at Agent 007 netop drikker Dom Pérignon. Helst årgang 1953.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Druesammensætning
0
Undertype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Dom Pérignon fra Moët & Chandon

Dom Pérignon er en champagne, en prestige cuvée, det bedste et champagnehus kan præstere. Den bliver produceret af Moët & Chandon. Dom Pérignon er altid en Vintage Champagne – dvs. at der kun bliver brugt druer fra samme årgang og champagnen bliver dermed unik og et udtryk for netop det år. Af samme årsag er der år, hvor der slet ikke kommer nogen Dom Pérignon. Chef de Cave Vincent Chaperon udgiver kun de fine champagne i de år, hvor høsten er god nok. Det er typisk i 6/10 år.


Hvordan laver man Dom Pérignon?

Dom Pérignon er altid et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dog kan blandingsforholdene variere fra år til år og det er som regel enten 50/50 eller 60/40. Champagnen lagrer altid i minimum syv år, men gerne meget længere. En årgang udkommer i tre omgange; én typisk efter ni år, en efter ca. 18 år og den sidste efter ca. 25 år. Lagringen på bærme sikrer champagnen en dyb intensitet, kompleksitet og fylde.


Hvem var Dom Pérignon?

Benediktinermunken Dom Pérignon levede fra 1638 til 1715 i Champagne-regionen og havde hjemme på klostret Abbaye Saint-Pierre omgivet af smuk natur og kuperet landskab i Nordfrankrig. Der er mange, der vil fortælle, at det var munken Dom Pérignon, der opfandt mousserende vin og begejstret udbrød ”Jeg drikker stjerner”. Det gjorde han ikke. Det kendte man til længe før ham. Men han bidrog med vigtig viden ift. at sikre kvaliteten af champagne og mousserende vin. Den første mousserende vin, man kender til, er en Blanquette de Limoux, som benedektinermunke i Sydfrankrig skabte i 1531. De producerede en vin, som de hældte på flaske inden den første gæring var slut. Over 100 år senere skabte den engelske videnskabsmand Christopher Merret mousserende vin ved at tilsætte sukker, hvorved en andengæring gik i gang i flasken. Hermed var det, vi i dag kalder méthode traditionnelle skabt. Det var alt sammen før Dom Perignon.