VILDT Pinot Noir vinkup - Kun 99,83 v køb af 6.fl (Spar 295,-)!

Mosel

Mosel er en af Rieslingdruens absolutte højborge. Nogle af verdens fineste hvide vine skabes her, ikke mindst takket være de stejle, sorte skiferskråninger, som danner rammerne for de perfekte vækstbetingelser for Rieslingdruen.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 49 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Skråningerne ved Mosel er nogle af de stejleste i verden, hvilket giver en optimal soleksponering for stokkene og druerne. Den sorte jord modtager solvarmen om dagen og afgiver omvendt denne varme om natten, hvilket hjælper druerne til at modnes bedre og rødderne til at forbedre transporten af næringsstoffer i de enkelte planter. Hertil kommer yderligere, at floden til en vis grad genspejler solens stråler, hvorved modningen hjælpes en tand mere på vej.


De største Moselvine bliver til på Mosels syd-sydøstvendte skråninger. De bedste Moselvine har en lidt stålsat karakter med smag af grønne æbler, men samtidig er de meget bløde, feminine og aromatiske med en underliggende frisk og blød syre.

  1. Hvilken vin forbinder man med Mosel?

    Man forbinder Mosel med druen Riesling. Mosel har ca. 5.000 hektarer, der er beplantet med Riesling. Det gør Mosel til verdens største Riesling-region. Og det er der ikke noget at sige til. Det er en drue, der kan varieres på utallige måde, men det er en drue med en skøn, forfriskende syre, som rigtig mange holder af. Den kan være sød, bruges som dessertvin, kan være knastør. Det er nok ikke for meget at påstå, at verdens bedste Riesling kommer fra Mosel. Og så er vine på tysk Riesling typisk ikke så dyre som andre hvidvine på et så højt niveau.

  2. Hvor stort er Mosel?

    Mosel består af omkring 5.000 vinbønder, der dyrker vin på næsten hektar fordelt på 125 vinbyer. Forholdende for producenterne er ofte under ekstremt vanskelige. Faktisk har ingen steder i verden mere stejle vinmarker. I dag er halvdelen af ​​vinmarkerne på stejle og terrasserede steder med en hældning på over 30 grader - nogle endda på en vanvittig 70-graders hældning. På disse bratte skråninger skal næsten alle druer plukkes i hånden. Det inkluderer at binde hver vin til sin egen otte fods træpæl og at bære skiferjorden op, der er skyllet ned med vinterregnen. Med andre ord er det meget arbejdskrævende.

  3. Hvorfor bliver Mosel forbundet med Riesling?

    Den sent modnende Riesling stortrives i Mosel. Den beskyttede placering i dalen gør Mosel til et af de varmeste klimaer i Tyskland. Samtidig lagrer de stejle skiferskråninger over floderne solens varme om dagen og frigiver den igen om natten. Vinstokkenes rødder trænger dybt ned i jorden for at søge vand og mineraler. På denne måde kan vinbønderne producere enestående fine og frugtige vine, der har en enorm smagsdybde og et relativt lavt alkoholindhold.

  4. Ældgamle traditioner i Mosel

    Mosel-floden løber gennem regionen af samme navn. Den er områdets smukke, bugtede rygrad. Den løber næsten 250 kilometer, men tilbagelægger faktisk kun den halve afstand, målt i luftlinje. Sammen med de to bifloder Saar og Ruwer, udgør Mosel én vinregion, der både er den ældste i Tyskland, men også den klart mest berømte og populære. Her har man lavet vin i årtusinder og gjort fund helt tilbage fra romertiden, herunder adskillige vinpresser, der vidner om Mosels lange historie med vindyrkning.