Mosel

Mosel er en af Rieslingdruens absolutte højborge. Nogle af verdens fineste hvide vine skabes her, ikke mindst takket være de stejle, sorte skiferskråninger, som danner rammerne for de perfekte vækstbetingelser for Rieslingdruen.

Pris
Serveringsforslag
0
Producent
0
Årgang
0
Alkohol
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 19 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvilken vin forbinder man med Mosel?

Man forbinder Mosel med Riesling. Mosel har ca. 5.000 hektarer, der er beplantet med Riesling. Det gør Mosel til verdens største Riesling-region. Og det er der ikke noget at sige til. Det er en drue, der kan varieres på utallige måde, men det er en drue med en skøn, forfriskende syre, som rigtig mange holder af. Den kan være sød, bruges som dessertvin, kan være knastør. Det er nok ikke for meget at påstå, at verdens bedste Riesling kommer fra Mosel. Og så er vine på tysk Riesling typisk ikke så dyre som andre hvidvine på et så højt niveau.


Skråningerne ved Mosel er nogle af de stejleste i verden, hvilket giver en optimal soleksponering for stokkene og druerne. Den sorte jord modtager solvarmen om dagen og afgiver omvendt denne varme om natten, hvilket hjælper druerne til at modnes bedre og rødderne til at forbedre transporten af næringsstoffer i de enkelte planter. Hertil kommer yderligere, at floden til en vis grad genspejler solens stråler, hvorved modningen hjælpes en tand mere på vej.


De største Moselvine bliver til på Mosels syd-sydøstvendte skråninger. De bedste Moselvine har en lidt stålsat karakter med smag af grønne æbler, men samtidig er de meget bløde, feminine og aromatiske med en underliggende frisk og blød syre.