Chile

Verden har fået øjnene op for Chiles vine – ikke mindst landets rødvine. Chilenernes store gennembrud kom i 2004. Nærmere bestemt ved en efterhånden berømt vinsmagning i Berlin, hvor chilenske vine fra Vina Errazuriz tog første- og andenpladsen foran nogle af de mest berømmede vine fra Frankrig og Italien, bl.a. Château Latour og Château Lafite Rothschild fra Bordeaux og italienske Sassicaia. Det er altså voldsomt!

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 35 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Man kan sammenligne den chilenske triumf med Californiens i 1976, hvor den amerikanske delstats vine klarede sig på samme imponerende vis i Paris. I dag er der ingen, der er i tvivl om Californiens plads i verdenseliten – og det samme er på vej med de chilenske vine.


Når det kommer til rødvin, giver chilensk Syrah smukke, elegante vine fyldte med indtryk af sort peber, mørk frugt og krydderier. I 1980’erne og 90’erne troede man, at det var Merlot. Det var dog faktisk Carmenère, som man gav en forkert label. Dengang blev Chile kaldt for ”vinverdenens Volvo”: Den kørte sikkert, men var ikke særlig opsigtvækkende. Sådan er det ikke i dag. Nå er der nærmere en sportsvogn. Manden bag Viñedo Chadwick og Seña, Eduardo Chadwick, tager dog langtfra vinlandets succes for givet: ”Der er meget mere arbejde, der skal gøres. Flere rejser, mere uddannelse. Dette er kun begyndelsen”.