- Superdeals
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen
Almacenista Manzanilla
Hvis du er til sherry, bør du kende til Almacenista Manzanilla. Lys, tør og forrygende sammen med spanske tapas. Det bliver med andre ord ikke ret meget mere spansk. Delicioso!
Gå til side
ud af 1
Hvad betyder Almacenista Manzanilla?
Almacenista Manzanilla er en type tør sherry, der produceres i Jerez i det sydlige Spanien. Det er en særlig kategori af Manzanilla-sherry, der bliver lavet af små, uafhængige producenter kendt som almacenistas. Producenterne er ansvarlige for lagring og aftapning af deres egen sherry, som de derefter sælger til større sherryhuse til blanding og distribution.
Almacenista Manzanilla er typisk lavet på druesorten Palomino Fino og er lagret under et gærlag kendt som en flor. Den beskytter sherryen mod oxidation og giver den sherryens karakteristiske smag. Vinen bliver lagret i et klassisk solera-system, som er en række fade stablet oven på hinanden. Den ældste vin er i den nederste tønde, og den yngste vin er i den øverste tønde. Efterhånden som ny vin tilsættes den øverste tønde, trækkes en lille mængde af den ældste vin fra den nederste tønde til aftapning.
Almacenista Manzanilla har ofte en lidt lys stråfarve, en herlig delikat aroma og en tør, let salt smag. Den har en let og sprød krop og serveres ofte afkølet som aperitif.
Endelig er det en fantastisk sherry at kombinere med en forskellige spanske tapas. Tænk på oliven, mandler og andre salte snacks.