ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Palo Cortado

Din sherrysamling er ikke komplet uden en flaske god Palo Cortado. Den kastanje- til mahognifarvede sherry er et perfekt match til spanske tapas og hensætter dig til en stemningsfuld bodega i Sevilla eller Granada.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Alkohol
Flaskestørrelse
Anmeldelser
Fine Wine
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Palo Cortado?

  Palo Cortado er en type sherry, der nærmest kan ses som en mellemting mellem en Oloroso og en Amontillado med en aroma som Amontillado og en smag og fylde som en Oloroso. Typen stammer fra begyndelsen af 1700-tallet. 

  Palo Cortado klassificeres ud fra smagen - produktionsmetoden. Den produceres på omkring 10 forskellige måder og tager udgangspunkt i enten en Fino/Manzanialla eller Oloroso.

 2. Hvordan smager Palo Cortado?

  Typisk smager den af ristede mandler, nødder, appelsiner, mørk sirup, tobak, krydderurter, citrus og måske en smule smør. Den er flot kastanje- over i mahognifarvet i glasset og efterlader en let bitter, lang eftersmag og en smule tørrede krydderurter.

 3. Hvad spiser man til Palo Cortado?

  Prøv spanske tapas til – evt. den klassiske sortfodsskinke – så spiller klaveret på alle tangenter. Du kan også prøve med pizza.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]