- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
SLUTSPURT 🍷 Septembers bedste vintilbud - Klik her
Palo Cortado
Din sherrysamling er ikke komplet uden en flaske god Palo Cortado. Den kastanje- til mahognifarvede sherry er et perfekt match til spanske tapas og hensætter dig til en stemningsfuld bodega i Sevilla eller Granada.
- Kun 17 på lager online
- Kun 5 på lager online
- Kun 22 på lager online
- Kun 46 på lager online
Hvad er Palo Cortado?
Palo Cortado er en type sherry, der nærmest kan ses som en mellemting mellem en Oloroso og en Amontillado med en aroma som Amontillado og en smag og fylde som en Oloroso. Typen stammer fra begyndelsen af 1700-tallet.
Palo Cortado klassificeres ud fra smagen - produktionsmetoden. Den produceres på omkring 10 forskellige måder og tager udgangspunkt i enten en Fino/Manzanialla eller Oloroso.
Hvordan smager Palo Cortado?
Typisk smager den af ristede mandler, nødder, appelsiner, mørk sirup, tobak, krydderurter, citrus og måske en smule smør. Den er flot kastanje- over i mahognifarvet i glasset og efterlader en let bitter, lang eftersmag og en smule tørrede krydderurter.
Hvad spiser man til Palo Cortado?
Prøv spanske tapas til – evt. den klassiske sortfodsskinke – så spiller klaveret på alle tangenter. Du kan også prøve med pizza.