Tequila

Hvad er den bedste tequila? Tequila er meget, meget mere end 'den med hatten', som man ofte støder på, når man er på bar, café eller diskotek i Danmark. Du kender måske den fremragende Patron Tequila. Eller er du til mezcal? Der laves tequila af virkelig høj kvalitet af ildsjæle, som lægger samme passion i deres produkt, som eksempelvis skotterne lægger i whisky. Og resultaterne er derefter: Fremragende! Det er bare at komme i gang med at udforske.

Pris
0
Varegruppe
0
Producent
0
Alkohol
0
Proptype
0
Undertype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er der i tequila?

Tequila laves på blå agave. Og der findes næppe noget mere mexicansk. Det er faktisk en brændevin, der fremstilles på saften fra den blå agave, elskes dog fra Guadalajara til Tijuana, Brønderslev og New York. Man dampkoger og presser den ananaslignede kerne i den modne, blå agave. Saften er meget sukkerholdig og destilleres til tequila. Man regner med, at tequila første gang blev produceret i 1500-tallet i nærheden af byen... Tequila i regionen Jalisco.


Hvilken tequila er bedst?

Det er ikke et entydigt svar på, hvad der er god tequila. Det afhænger naturligvis af dine egne smagsløg og også lidt af prisen. For tequila er ikke bare tequila. Du kan bl.a. få:


  • 100% agave
  • Mixto: Her er 51% tequilaen 100% agave
  • Mezcal: En form for Tequila, hvor forskellen ligger i, at tequila er begrænset til regionen Jalisco, hvorimod Mezcal også bliver produceret de andre mexicanske regioner.
  • "Gold" eller "Oro": Her er tale om gylden tequila, som er gylden i farven grundet tilsætning af karamel.


Det bliver dog lidt mere komplekst endnu, for inden for 100% agavetequila findes der igen undertyper:


  • Blanco/Silver: Her får du ikke-lagret tequila, dvs. smagen af ren agave
  • Reposado: Fadlagret tequila. Det er oftest whiskyfade, hvor man har lagret i 3 måneder og op til et år.
  • Añejo: Fadlagret tequila, men i minimum 12 måneder
  • Extra Añejo: Tequila, der er fadlagret i ekstra land tid. Det er oftest de mest eksklusive.


Hvorfor er der en orm i tequila?

Tequilaormen er et marketingtrick. Tilbage i 1940'erne blev ormen brugt til at markedsføre mezcal, og man hævdede at ormen fungerede som elskovsmiddel med decideret magiske kvaliteter. Det har altså ikke meget med autentisk tequila at gøre og for så vidt heller ikke mezcal. Men hvis du tror på de magiske egenskaber eller synes, det er sjovt, at der er en orm i flasken, så kan du finde flasker, der dækker dit behov.


Tequila og sundhed

Det er muligt, at du må droppe ideen om den lille orm, der hjælper dit elskovsliv på vej mod nye højder. Til gengæld skulle tequila have visse fordele for dit helbred. Der er studier, der peger på, at tequila hjælper med at nedbryde fedt i kosten og sænker dit kolesterol. Endelig kan et lille glas efter middagen hjælpe fordøjelsen på vej.


Find den bedste tequila til dig

Der venter store smagsoplevelser for de fleste indenfor tequilaens store univers. Det er bare at kaste sig ud i det. Du kan klikke dig rundt på siden her og lade dig inspirere og evt. gøre dig et indkøb. Eller du kan tage et smut forbi din lokale Vinspecialsten/H.J. Hansen Vin, hvor en dygtig medarbejder altid venter på at guide dig i den rigtige retning.


Cocktails

Tequila kan også bruges i hamrende lækre cocktails. Tag et kig på vores store univers af cocktails her.