ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Tequila

Tequila er meget, meget mere end 'den med hatten', som man ofte støder på, når man er på bar, café eller diskotek i Danmark. Du kender måske den fremragende Patron Tequila. Der laves tequila af virkelig høj kvalitet af ildsjæle, som lægger samme passion i deres produkt, som eksempelvis skotterne lægger i whisky. Og resultaterne er derefter: Fremragende! Det er bare at komme i gang med at udforske.

Pris
Varegruppe
Producent
Land
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Undertype
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 16 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Tequila - de bedste fra Mexico

    God tequila bliver lavet af modne blå agaveplanter. Det er en lang proces, hvor de tager mindst seks år om at modne. De planter der plantes i højlandet, tager dog ofte meget længere tid om at nå modenhed og kan blive helt op til 12 år. I modsætning til eksempelvis whisky, hvor størstedelen af ​​tiden bruges i ældningsprocessen, kræver produktion af tequila en enorm mængde tid investeret i dyrkning. Ved modenhed producerer den blå agaveplante en enkelt blomst og dør derefter, men lige som planten begynder at blomstre, skærer dygtige høstere kaldet 'jimadors' skuddet af med et skarpt, buet værktøj kaldet en coa, og bevarer stivelsen, der er lagret i plantens hjerte. Hjerterne er kendt som piñaen. De ligner nemlig ananas, når plantens spidse blade er skåret så tæt på piñaen som muligt. De modne hjerter har en gennemsnitsvægt på 32 kg, men kan variere fra 10 og helt op til 100 kg. De halveres, deles og steges langsomt i traditionelle ovne kaldet 'hornos' i 24-48 timer eller bages i hurtigere dampovne kaldet 'autoclaves' i syv timer, hvor stivelsen omdannes til fermenterbart sukker.


    Nogle håndværkstequilaer er lavet ved hjælp af en af ​​de ældste og mest arbejdskrævende teknikker kendt som 'Tahona-processen'. Her flyttes de kogte hjerter fra den blå agaveplante flyttes ind under en enorm, 2-tons tung vulkansk sten, der er blevet mejslet ind i et groft hjul. Hjulet er fastgjort til en lang stang og mekanisk arm, eller endnu mere traditionelt et muldyr eller en okse, som langsomt trækker hjulet for at presse saften ud af agavehjerterne. Tahona er navnet på selve hjulet og kommer fra de indfødte aztekeres sprog, nahuatl. Processen er ikke meget udbredt i tequilaindustrien, hvor mange store mærker foretrækker mere effektive metoder. En håndfuld producenter foretrækker dog Tahona-processen på grund af den kompleksitet af smag, den giver den færdige tequila. Det er bl.a. Patróns Roca-linje, som produceres i små partier og fremstilles udelukkende ved hjælp af Tahona-processen.

  2. Tequila på tilbud

    Din tequila smager lige en tand bedre, når du har sparet penge ved at købe den på tilbud. Du kan også melde dig ind i Sélection Vinklub, hvor du altid får 5% rabat på tusindvis af varer. Det gælder ikke mindst tequila.

  3. Hvilken tequila er bedst?

    Det er ikke et entydigt svar på, hvad der er god tequila. Det afhænger naturligvis af dine egne smagsløg og også lidt af prisen. For tequila er ikke bare tequila. Du kan bl.a. få:


    • 100% agave
    • Mixto: Her er 51% tequilaen 100% agave
    • Mezcal: En form for Tequila, hvor forskellen ligger i, at tequila er begrænset til regionen Jalisco, hvorimod Mezcal også bliver produceret de andre mexicanske regioner.
    • "Gold" eller "Oro": Her er tale om gylden tequila, som er gylden i farven grundet tilsætning af karamel.


    Det bliver dog lidt mere komplekst endnu, for inden for 100% agavetequila findes der igen undertyper:


    • Blanco/Silver: Her får du ikke-lagret tequila, dvs. smagen af ren agave
    • Reposado: Fadlagret tequila. Det er oftest whiskyfade, hvor man har lagret i 3 måneder og op til et år.
    • Añejo: Fadlagret tequila, men i minimum 12 måneder
    • Extra Añejo: Tequila, der er fadlagret i ekstra land tid. Det er oftest de mest eksklusive.
  4. Olmeca Tequila

    Olmeca Tequila er prisvindende tequila, som flere og flere danskere har fået øjnene op for at nyder i større og større stil - ligesom tequila i det hele taget. Tag et kig på Olmeca Tequila og find din næste flaske.

  5. Don Julio Tequila

    Don Julio er ét af det mest populære brands i Danmark, når det kommer til tequila. Find din næste flaske Don Julio Tequila.

  6. Hvad er de bedste cocktails med tequila?

    Der er flere rigtig gode muligheder for at lave skønne cocktails med tequila. Prøv f.eks. den berømte Long Island Iced Tea, den klassiske Tequila Sunrise eller måske en sommerlig Peach Margarita.

  7. Hvad er det bedste glas til tequila?

    I 2002 blev et officielt tequilaglas godkendt af Consejo Regulador del Tequila. Det er Riedels Ouverture Tequila.

  8. Hvordan serverer man tequila?

    I Mexico er den mest traditionelle måde at drikke tequila på, at drikke den rent ved stuetemperatur - dvs. uden citron og/eller salt. I nogle regioner er det populært at drikke lige store shots af tequila og sangrita (ikke at forveksle med sangria), en klassisk mexicansk drik lavet med appelsinjuice, limejuice, granatæblejuice og chilisauce. Dem drikker mexicanerne på skift. Tequilaen serveres oftest i et smalt shotglas kaldet en caballito, som betyder "lille hest".


    En anden almindelig drink i Jalisco er en 'Cantarito', som er lavet med friskpresset appelsin, grapefrugt og limejuice med tequila, en knivspids salt og grapefrugtsodavand. Blandingen serveres normalt i små lerkopper kaldet "Cantaritos", som betyder "lille kande".

  9. Er tequila sundt?

    Tequila skulle have visse fordele for dit helbred. Der er studier, der peger på, at tequila hjælper med at nedbryde fedt i kosten og sænker dit kolesterol. Endelig kan et lille glas efter middagen hjælpe fordøjelsen på vej. Desuden giver tequila færre tømmermænd ift. andre former for alkohol, da tequila indeholder færre congener, som bidrager til dine tømmermænd.

  10. Hvorfor tager man salt og citron med tequila?

    Oprindelig var det for at skjule den grimme smag af dårlig tequila. Vi vil hellere slå et slag for, at du drikker god tequila, du rent faktisk gerne vil nyde smagen af og ikke skjule den.

  11. Er mezcal tequila?

    Nej, men hvis du er glad for tequila, bør du også prøve den anden, store mexicanske spiritus, mezcal. Den er tæt beslægtet med tequila og er på samme måde en spiritus, som mexicanerne drikker rent.

  12. Hvor længe har man lavet tequila?

    Historien om mexicansk agave går tæt på 2000 år tilbage, da aztekerne drak pulque, en uklar, let syrlig. alkoholisk drik, som de fremstillede ved at udvinde den søde saft fra agaveplantens hjerte og siden gære den. Pulque var en hellig drik, og blev indtaget ved religiøse ceremonier og hellige ritualer. Det var dog først i det 1500-tallet, at de spanske conquistadorer, der havde slået sig ned i Mexico i 1521, løb tør for deres forsyning af brandy, at det besluttede at bruge deres viden om destillation til at forvandle pulque til en spiritus. Omkring 1600 blev den første masseproducerede tequila lavet. Der er i øjeblikket over 22.000 registrerede agavebønder i DOC Tequila-regionen, der dyrker flere hundrede millioner agaveplanter over 125.000 hektar. I dag findes tequila over hele verden - i hjemmebarer, på cafeer og diskoteker.

  13. Er tequila glutenfrit?

    Tequila lavet af 100% blå agave anses for glutenfri. Dog kan blandede tequilaer indeholde gluten, hvis yderligere ingredienser tilsættes under produktionsprocessen.

  14. Hvor mange kalorier er der i tequila?

    Ren tequila indeholder omkring 43 kalorier pr. genstand.

  15. Hvor længe kan en flaske tequila holde sig efter, den er åbnet?

    Holdbarheden afhænger af typen af ​​tequila og hvordan den opbevares. Generelt holder tequila i lang tid, hvis den opbevares korrekt.


    Blanco Tequila

    Når den er åbnet, vil en flaske blanco tequila typisk holde sig 1-2 år. Vi anbefaler, at du opbevarer den på et køligt og mørkt sted, væk fra direkte sollys, frost og for megen varme.


    Reposado Tequila

    En flaske reposado tequila kan holde sig omkring 2-3 år efter åbning, hvis den opbevares korrekt. Ligesom blanco er det bedst at opbevare det et køligt, mørkt sted.


    Añejo Tequila

    Lagrede tequilaer, såsom añejo, har typisk en længere holdbarhed efter åbning. Du kan godt regne med, at den holder 3-5 år eller endnu længere, hvis den opbevares korrekt.


    Gemmer du tequilaen længere, bliver den ikke nødvendigvis skadelig at drikke, men smagen kan ændres - til det værre. Husk at lukke flasken tæt og opbevar den korrekt.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]