Spanien

Vi elsker spansk vin! Så meget, at ord som Rioja og Tempranillo efterhånden er blevet hvermandseje. Det er ikke så mærkeligt, for her skabes fantastisk vin. I Spanien producerer man ikke vin. Man bruger ordet "elaborar" i stedet - at uddybe. Jorden, klimaet, druerne. Med stor kærlighed.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 124 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 4

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad kendetegner spansk rødvin?

    Ud af de mere end 600 forskellige rødvinsdruer, der dyrkes i Spanien, er Garnacha (Grenache) og Tempranillo de vigtigste – og over 80% af al vinproduktion i Spanien er på kun 20 druer, inkl. netop Tempranillo, Garnacha og Monastrell og de hvide druer Albariño, Verdejo, Palomino og Macabeo – og endelig cava-druerne Parellada og Xarel·lo.


    Mange spanske vinproducenter bruger det spanske ord elaborar (uddybe), fremfor f.eks. at producere eller dyrke vin. Det siger noget om filosofien, hvor spanierne sætter druen i centrum og producenten kun som en formidler heraf. I mange år var den spanske vinproduktion præget af rustikke vintraditioner, hvor både rød- og hvidvine kunne fadlagres i op til 20 år. Det skabte smagsindtryk, som var unikt spanske og internationalt kunne man kende vinene fra især Rioja på den megen fadlagring.


    Men introduktionen af temperaturkontrollerede rustfri ståltanke er den spanske vinproduktion revolutioneret, især i det helt varme områder som Andalusien, La Mancha og Levante, hvor producenterne nu kan elaborere mere friske, sprøde og frugtigere vintyper. Samtidig er der dog også kommet en modbevægelse tilbage mod den klassiske fadlagring. Du kunne også overveje at kaste dig over et af de mest hypede spanske vinområder lige nu.

  2. Hvad er Tempranillo?

    Tempranillo er Spaniens mest berømte drue. Vi kender den mest fra Rioja og Ribera del Duero og fra Portugal, hvor den hedder Tinta Roriz og bruges til både rødvin og portvin. Lær mere om Tempranillo.

  3. Hvilke glas skal jeg vælge til spansk rødvin?

    Vi anbefaler altid, hvad vi opfatter som de glas vinglas i verden - Riedel. Det gælder ikke mindst, når det kommer til rødvinsglas. Hvis du vil give din Rioja, vin fra Priorat eller din kostbare Alvaro Palacios-vin de bedste muligheder for at smage så godt som muligt, så er det vejen frem.

  4. Hvor stor er spansk vinproduktion?

    Som i andre Middelhavslande, har man dyrket vin i Spanien i årtusinder, ikke mindst med hjælp fra først fønikerne og siden kartegenserne med ønologen Mago i spidsen – allerede inden romerne overtog det hele. Herfra blev spansk vin eksporteret til hele imperiet, senere til England og Den Nye Verden.

    Selv om Spanien i dag arealmæssigt er verdens største vinland, indtager det kun anden/ tredjepladsen i forhold til den samlede produktion. I varmen og den tørre jord får spanierne ikke de samme udbytter som i Frankrig og Italien, så vinbønderne må placere vinstokkene med større afstand, så de ikke skal ’slås’ om den samme næring. Det er dog ikke nødvendigvis negativt ift. kvaliteten på vinen. Vejret kan dog være ekstremt, men heldigvis kan det tørre vejr i store dele af Spanien også mindske risikoen for meldug.