Spanien

Vi elsker spansk vin! Så meget, at ord som Rioja og Tempranillo efterhånden er blevet hvermandseje. Det er ikke så mærkeligt, for her skabes fantastisk vin. I Spanien producerer man ikke vin. Man bruger ordet "elaborar" i stedet - at uddybe. Jorden, klimaet, druerne. Med stor kærlighed.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Populære
0
Fine Wine
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 68 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om spansk rødvin

Ud af de mere end 600 forskellige rødvinsdruer, der dyrkes i Spanien, er Garnacha (Grenache) og Tempranillo de vigtigste – og over 80% af al vinproduktion i Spanien er på kun 20 druer, inkl. netop Tempranillo, Garnacha og Monastrell og de hvide druer Albariño, Verdejo, Palomino og Macabeo – og endelig cava-druerne Parellada og Xarel·lo.

Mange spanske vinproducenter bruger det spanske ord elaborar (uddybe), fremfor f.eks. at producere eller dyrke vin. Det siger noget om filosofien, hvor spanierne sætter druen i centrum og producenten kun som en formidler heraf. I mange år var den spanske vinproduktion præget af rustikke vintraditioner, hvor både rød- og hvidvine kunne fadlagres i op til 20 år. Det skabte smagsindtryk, som var unikt spanske og internationalt kunne man kende vinene fra især Rioja på den megen fadlagring.

Men introduktionen af temperaturkontrollerede rustfri ståltanke er den spanske vinproduktion revolutioneret, især i det helt varme områder som Andalusien, La Mancha og Levante, hvor producenterne nu kan elaborere mere friske, sprøde og frugtigere vintyper. Samtidig er der dog også kommet en modbevægelse tilbage mod den klassiske fadlagring. Du kunne også overveje at kaste dig over et af de mest hypede spanske vinområder lige nu.


Ren kærlighed

Danskerne har en længevarende kærlighedsrelation til spansk vin. Som i andre Middelhavslande, har man dyrket vin i Spanien i årtusinder, ikke mindst med hjælp fra først fønikerne og siden kartegenserne med ønologen Mago i spidsen – allerede inden romerne overtog det hele. Herfra blev spansk vin eksporteret til hele imperiet, senere til England og Den Nye Verden.

Selv om Spanien i dag arealmæssigt er verdens største vinland, indtager det kun anden/ tredjepladsen i forhold til den samlede produktion. I varmen og den tørre jord får spanierne ikke de samme udbytter som i Frankrig og Italien, så vinbønderne må placere vinstokkene med større afstand, så de ikke skal ’slås’ om den samme næring. Det er dog ikke nødvendigvis negativt ift. kvaliteten på vinen. Vejret kan dog være ekstremt, men heldigvis kan det tørre vejr i store dele af Spanien også mindske risikoen for meldug.


Hvilke vinglas skal jeg vælge?

Vi anbefaler altid, hvad vi opfatter som de glas vinglas i verden - Riedel. Det gælder ikke mindst, når det kommer til rødvinsglas. Hvis du vil give din Rioja, vin fra Priorat eller din kostbare Alvaro Palacios-vin de bedste muligheder for at smage så godt som muligt, så er det vejen frem.


De bedste spanske vine

Find de bedste spanske vine her på siden eller besøg din lokale Vinspecialisten/H.J. Hansen Vin, hvor der altid står en medarbejder klar til at skubbe dig i den rigtige retning.