Spanien

Vi elsker spansk vin! Så meget, at ord som Rioja og Tempranillo efterhånden er blevet hvermandseje. Det er ikke så mærkeligt, for her skabes fantastisk vin. I Spanien producerer man ikke vin. Man bruger ordet "elaborar" i stedet - at uddybe. Jorden, klimaet, druerne. Med stor kærlighed.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 59 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Ren kærlighed

Danskerne har en længevarende kærlighedsrelation til spansk vin. Som i andre Middelhavslande, har man dyrket vin i Spanien i årtusinder, ikke mindst med hjælp fra først fønikerne og siden kartegenserne med ønologen Mago i spidsen – allerede inden romerne overtog det hele. Herfra blev spansk vin eksporteret til hele imperiet, senere til England og Den Nye Verden.

Selv om Spanien i dag arealmæssigt er verdens største vinland, indtager det kun anden/ tredjepladsen i forhold til den samlede produktion. I varmen og den tørre jord får spanierne ikke de samme udbytter som i Frankrig og Italien, så vinbønderne må placere vinstokkene med større afstand, så de ikke skal ’slås’ om den samme næring. Det er dog ikke nødvendigvis negativt ift. kvaliteten på vinen. Vejret kan dog være ekstremt, men heldigvis kan det tørre vejr i store dele af Spanien også mindske risikoen for meldug.