Brand image

Hvidvinsglas

De fleste er helt med på, at der er stor forskel på rødvinsglas og hvidvinsglas. Men der er også stor forskel indenfor både rød- og hvidvinsglas. Forskning viser, at formen på det enkelte glas har stor indvirkning på, hvordan det frigiver aroma, rammer tungen og derfor er med til at bestemme forbrugerens smags- og duftindtryk. Du kan evt. prøve at hælde den samme vin i forskellige glas og dufte, om det gør en forskel for den måde, du oplever vinen på.

Find vores druespecifikke hvidvinsglas her: Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay

Pris
Anbefalede Glastyper
Lagerstatus
Vis:
af 28 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvidvinsglas - de bedste i verden

    Et hvidvinsglas består af fire dele - bunden, stilken, skålen og kanten. Basen er det, der giver glasset stabilitet. Derfra kommer stilken, som giver dig noget at holde på uden at hæve temperaturen på vinen. Skålen sidder på toppen af ​​stilken, og det er her, glas bliver til en videnskab. Den øverste del af skålen er der, hvor kanten ligger. En tyndere kant er mindre distraherende, når man drikker vinen. Tykkere, rundere kanter er tegn på et billigt fremstillet glas.


    Riedel revolutionerede markedet for glas, da østrigeren Claus J. Riedel designede sin første kollektion af vinglas i 1974. Det var ’Sommeliers’-serien, og den satte nye standarder. Georg J. Riedel, tiende generation i familien, tog arven op efter sin far Claus og satte et øget fokus på den nærmest videnskabelige tilgang, der præger de østrigske glasdesignerens arbejde. Georg J. Riedel introducerede således RIEDEL Sensory Workshops, hvor man testede og forfinede glassene med hjælp fra sommelierer og vinproducenter. På den måde skabte man verdens første serie af druespecifikke glas i 1986. Det var Vinum-serien, som fremhæver vinens dybde og karakter.

  2. Hvad er forskellen på rødvinsglas og hvidvinsglas?

    Rødvinsglas og hvidvinsglas adskiller sig i form og størrelse, afhængigt af den type vin, de er beregnet til at holde på og også af den eller de druetyper, vinen er lavet på. Rødvinsglas er typisk højere og har en større skål end hvidvinsglas. Da rødvine generelt er større og mere fyldige vine, kræver de et større glas for at tillade alle disse aromaer og smage at komme frem.


    Hvidvin skal bruge mindre plads til at ilte end rødvin. De har som regel bedre af glas, som koncentrerer og bevarer vinens frugtighed. Når det kommer til lette hvidvine, er det derfor en fordel af bruge smalle glas med en snæver åbning. Det bevarer bedre vinens frugtige indtryk og holder temperaturen nede. Det samme glas er samtidig oplagt til vin med en høj syre, hvor den snævre åbning lader vinen ramme tungen midtpå – dér hvor vinens syrlige kvaliteter opleves bedst. Det kan være Sauvignon Blanc, tør Riesling eller endda rosévin.

    Hvidvine skal altså typisk drikkes af et mindre glas for at bevare vinens delikate og subtile aromaer. Hvidvinsglas vil også have længere stilke end rødvinsglas. Det skyldes, at hvidvin typisk serveres ved en lavere temperatur, og din hånd kan varme vinen, hvis den er for tæt på glassets skål. For at afbøde dette, giver hvidvinsglassets lange stilke dig mulighed for at holde hånden længere fra skålen.


    Glas til fyldige vine er større med bredere åbninger (dog stadig smallere end de fleste rødvinsglas). Dette tillader alkoholdampene at flyde forbi næsen, mens de fremhæver fyldige hvidvine som Chardonnays eller Viogniers fyldige kvaliteter.

  3. Maximillian Riedel

    I 2014 tog 11. generation tøjlerne i skikkelse af Maximilian Riedel, og i det udvikler Riedel fortsat grænserne for, hvad man kan med glas til fordel for vin-, spiritus-, og cocktailnydere verden over. Det er bl.a. i form af O-serien og decanters og karafler, at Maximilian bygger videre på den flotte arv, han har overtaget.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]