ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Marlborough

Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island med områder som Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, og South Island, hvor det meget anerkendte vindistrikt Marlborough, der i dag regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine, bl.a. ligger. 

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Marlborough - verdensberømte hvidvine fra New Zealand

  Marlborough ligger på nordsiden af New Zealands South Island og er det mest berømte vinområde i landet. Vin fra New Zealand har vundet større og større indpas på de forskellige markeder – ikke uden grund for new zealandsk vin er ofte meget overbevisende smagsmæssigt. Skønne, ekspressive Sauvignon Blanc med solbærblade og hvide blomster, tilsat elegant syre. Bourgogne-agtige Pinot Noir med appetitvækkende toner af peberfrugt og frugtintensitet. Aromatiske og nuancerede Pinot Gris, som ofte er langt bedre end de fleste Alsaceproducenters.


  Biodynamik er vidt udbredt. Og på New Zealand har producenterne – i modsætning til i mange andre af verdens vinområder – den fordel, at man ikke først har skullet vække jorden til live efter mange års overgreb. Den er levende, så resultaterne ved biodynamik er hurtige og mærkbare.


  Det, der senere skulle vise sig at være et af verdens bedste områder til dyrkning af grønne druer, startede som en ren katastrofe. Da man for første gang i 1873 begyndte at beplante den golde spids af South Island i Marlborough på New Zealand med vinstokke, døde op til 75% af stokkene igen på grund af manglende vand. Dette fik i første ombæring langt den største del af vindyrkerne til at opgive deres forehavende og vende sig mod andre former for jordbrug og kreaturhold.


  Der gik næsten 100 år mere, før man for alvor begyndte at beplante jorden med vinstokke igen, – og denne gang lykkedes projektet til fulde. Ved hjælp af kunstvanding og nyere produktionsmetoder regnes Marlborough i dag for ikke alene et af de New Zealands fineste, men også et af hele verdens fineste vinområder til produktion af hvidvine.

 2. Marlborough-vin på tilbud

  Hvis du køber dine vine som medlem af Sélection Vinklub, sparer du altid 5% på tusindvis af produkter - det gælder også vine fra Marlborough. Det er gratis, og du kan altid bare melde dig ud igen.

 3. Hvad kendetegner Marlborough?

  Marlborough er karakteriseret ved moderate temperaturer med masser af solskinstimer, der giver druerne et herligt intenst indtryk med rigtig god syre. Placeringen mellem bjergene og østkysten med beskyttelse mod stærke vinde og nedbør garanterer en perfekt variation mellem dag- og nattemperaturer.


  Det gunstige klima er dog ikke det eneste, der gør området eminent. Det vigtigste er faktisk muligvis jorden. Marlborough-jorden er af glacial oprindelse og med god dræning. Flere floder gør jorden rig på sandet muldjord og fyldt med stenet grus, hvilket er med til at diversificere jorden i hver underregion i området.

 4. Hvor stort er Marlborough?

  Marlborough er den største vinregion i New Zealand med 23.000 hektarer vinstokke og 70% af hele New Zealands vinproduktion.

 5. Underområder i Marlborough

  Marlborough er opdelt i tre underregioner: Southern Valleys, Wairau Valley og Awatere Valley.


  Southern Valley producerer de fineste, meget aromatiske Pinot Noir i terroir af lerjord. Wairau-dalen er kendetegnet ved en gammel flodbund, og på grund af det kølige og tørre klima i området kommer ældningen af ​​druerne ret tidligt. Vinene fra Wairau Valley er typisk stærke og kraftige med frugtige aromaer. Awatere Valley har meget forskellige geografiske karakteristika, da den strækker sig fra havet til bjergkæden Kaikoura. Pinot Noir fra Awatere Valley er meget aromatisk på grund af det lave udbytte, men den mest karakteristiske sort, der vokser her, er Sauvignon Blanc.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]