Inspiration

Velkommen til H.J. Hansen Vins inspirationsuniversitet, hvor du lærer alt, hvad du skal vide om vin. Du finder et hav af guides, som gør dig klogere på alt fra druer til lande og alt indimellem. Skal du imponere dine gæster, kan du lade dig inspirere af vores mange opskrifter. Her kan du også lære, hvordan du matcher den helt rigtige vin til maden. Hvad end du er til sæsonbaserede hverdagsretter, vegetarmenuer eller gourmetklassikere, finder du opskriften her.
Inspirationsuniverset er stedet, hvor du lærer at lave lækker mad og bliver klogere på vinsammensætningen.

Aktuelt lige nu

Vind en vinrejse for 2 til Sydfrankrig

Vi har gemt en Golden Ticket i én af vores sydfranske Gérard Bertrand-smagekasser. Finder du den, får du en helt unik mulighed for at besøge den karismatiske vinmagers verdensberømte Château l'Hospitalet og få en vinoplevelse for livet.

Det eventyrlige Château l'Hospitalet er et yderst populært rejsemål for vin- & gastronomielskere verden over!

Når vin og mad skal følges ad​​​​​​​

Den professionelle vinsmager smager altid på vin uden tilbehør, da vinen i sin rene fremstilling bedst "afslører" sine svage og stærke sider, karaktertræk og kvalitetsmæssige niveau. Men – når vin skal nydes og ikke dissekeres, kommer oplevelsen og nydelsen først til sin ret ved den optimale vin- og madkombination. Smag og behag er forskellig.

Nyt udsalgskatalog

Spar gode penge på vine fra hele verden. Se alle tilbudene i vores nye katalog.

Nyeste indlæg

Graham's pandekager med appelsin og grape

Ifølge historikere trækker den kristne lysfest, kyndelmissen, særlige hedenske rødder fra romerske frugtbarhedskulter. Selve fejringen af lysmessen fandt sted i midten af februar omkring tidspunktet for bøndernes første såning for at markere vintersolhvervet.

For mange handler kyndelmissens pandekagetraditioner mest af alt om at samles med familien. For Gerard Bertrand hænger en stak pandekager uløseligt sammen med en god flaske frugtbåren rosévin. Han lader sine tanker lede sig hen mod røde bær og hvide blomster. Men en pandekage kan også med fordel ledsages af en frisk og sød portvin.

Vi stiller skarpt på: Glenfarclas

Glenfarclas, ét af verdens bedste whiskydestillerier, blev købt af John Grant i 1865, og huset er siden – som noget helt unikt – gået i arv fra far til søn, hele tiden med fast og ufravigeligt øje for at producere den fineste singlemalt. I dag er kun Glenfarclas og Springbank destillerierne i Skotland familieejede, og tanken bag Glenfarclas er, at hver generation skal producere så god whisky som mulig, som næste generation kan sælge og være stolte af.


Dyk længere ned

Vi stiller skarpt på: Calvados

Basis for calvados er æblemost, men udtrykket i den færdige brændevin skabes af de fade, der bruges til lagringen. Derfor var fadkælderen lige så spændende at se på som destilleriet, da vi besøgte Christian Drouin i Normandiet, lige da æblehøsten skulle i gang.​​​​​​​

Hvem er Gerard Bertrand?

Den tidligere rugbyspiller og i dag succesrige vinproducent Gérard Bertrand fortsætter med at udvide sine aktiviteter i det sydfranske Languedoc. Corbiéres-Boutenac, Limoux, La Clape, Minervois la Livinére og Les Terasses de Larzac med Château La Sauvageonne, som Gérard Bertrand [...]

Værd at vide om: Søde vine

Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.​​​​​​

Flere opskrifter

Flæskesteg og kamsteg i grill

Julen står for døren, og skal du prøve noget nyt, så giv dig i kast med en grillet flæskesteg. Vi guider dig til perfekt tilberedning og den helt rigtige vin.

Drinksopskrift: Espresso Martini

Nyd en forfriskende og lækker klassiker. Her finder du alt, du skal bruge og alt du skal vide til Espresso Martini.
​​​​​​​

Drinksopskrift: Christmas Rocks

Hvad går bedre hånd i hånd end rom, bær og en masse lækker krydderier til jul? Prøv denne cocktail og smag selv!
​​​​​​​

Oksespidsbryst eller Brisket i grill

Imponer dine gæster med et godt stykke kød. Grilltips viser dig hvordan du griller oksespidsbryst helt perfekt.
​​​​​​​

Læs videre

Champagne til julemaden!

Henrik Lund Nim fra Vinspecialisten, Assens:
"Jeg hader konformitet. Stilstand er et onde, og gentagelser er kedelige, medmindre det drejer sig om Brian Eno’s ambient mesterværk ”Discreet Music”, hvor de samme 2 toner gentages i over 30 minutter. Derfor krøb kedsomheden langsomt ind på mig, da jeg fik opgaven, at skrive om vinen til julemaden."

Peters Klumme: Er vin kunst?

Hvorfor hører vin egentlig under Fødevareministeriet? Hvorfor skal et produkt, som mennesket har forædlet siden 5.000 f.v.t., høre under samme lovgivning som ærter på dåse og toastbrød? Det er som om, der mangler noget.

Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at vin skal have sit eget ministerium på samme måde som byggeriet har det. Egentlig findes jo allerede et ministerium, som endog meget fint kunne rumme vinen: Kulturministeriet!

Læs om