Inspiration

Velkommen til H. J. Hansen Vins inspirationsside. Her kan du læse spændende og relevante videoer og artikler om vin og spiritus, finde lækre madopskrifter med de bedste vinanbefalinger, samt gøre dig klog på vores største producenter. Mangler du inspiration til weekendens cocktails, kan du også finde dem her.


Aktuelt lige nu

Velko​​​​​​​mmen til Skovgaarde

Skovgaarde blev  i sin tid overtaget af familien Hempel-Hansen i 1998 – den samme familie som blandt andet også ejer H. J. Hansen Vin A/S.

Med egen vinforretning var det naturligt at forsøge sig med egen vinmark, og H.J. Hansens direktør, Jens Hempel-Hansen, besluttede derfor i 2006 at plante 1.200 vinplanter på en 0,7 ha stor vinmark.

Når vin og mad skal følges ad​​​​​​​

Den professionelle vinsmager, smager altid på vin uden tilbehør, da vinen i sin rene fremstilling bedst "afslører" sine svage og stærke sider, karaktertræk og kvalitetsmæssige niveau.

Men når vin skal nydes og ikke dissekeres, kommer oplevelsen og nydelsen først til sin ret ved den optimale vin- og madkombination.

Velko​​​​​​​mmen til Skovgaarde

Skovgaarde blev overtaget af familien Hempel-Hansen i 1998 – samme familie som bl.a. også ejer H. J. Hansen Vin. Med egen vinforretning var det naturligt at forsøge sig med egen vinmark, og H.J. Hansens direktør, Jens Hempel-Hansen, besluttede derfor i 2006 at plante 1.200 vinplanter på en 0,7 ha stor vinmark. Af røde druer blev der plantet Rondo, Regent og Leon Millot, og af grønne druer blev der plantet Orion, Solaris og Zalas Perle. Alle druetyper særdeles velegnet til det danske klima.

Når vin og mad skal følges ad​​​​​​​

Den professionelle vinsmager, smager altid på vinen uden tilbehør, da vinen i sin rene fremstilling bedst "afslører" sine svage og stærke sider, karaktertræk og kvalitetsmæssige niveau. Når vin skal nydes og ikke dissekeres, kommer oplevelsen og nydelsen først til sin ret ved den optimale vin- og madkombination.


Nyeste indlæg

Laurent Chaberts​​​​​​​ tomattærte

På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.

Her får du Laurent Chaberts opskrift på formidable tomattærter. Tærternes små størrelser egner sig perfekt til frokosten eller til at tage med på tur. Laurent Chaberts opskrift er enkel og fantastisk velsmagende.

Laurent Chaberts​​​​​​​ tomattærte

På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.

​​​​​​​Her får du Laurent Chaberts opskrift på formidable tomattærter. Tærternes små størrelser egner sig perfekt til frokosten eller til at tage med på tur. Laurent Chaberts opskrift er enkel og fantastisk velsmagende.

Vi stiller skarpt

På Glenfarclas

Glenfarclas, ét af verdens bedste whiskydestillerier, blev købt af John Grant i 1865, og huset er siden – som noget helt unikt – gået i arv fra far til søn, hele tiden med fast og ufravigeligt øje for at producere den fineste singlemalt. I dag er kun Glenfarclas og Springbank destillerierne i Skotland familieejede, og tanken bag Glenfarclas er, at hver generation skal producere så god whisky som mulig, som næste generation kan sælge og være stolte af.

På Glenfarclas

Glenfarclas, ét af verdens bedste whiskydestillerier, blev købt af John Grant i 1865, og huset er siden – som noget helt unikt – gået i arv fra far til søn, hele tiden med fast og ufravigeligt øje for at producere den fineste singlemalt. [...]


Dyk længere ned

Vi stiller skarpt på: Calvados

Basis for calvados er æblemost, men udtrykket i den færdige brændevin skabes af de fade, der bruges til lagringen. Derfor var fadkælderen lige så spændende at se på som destilleriet, da vi besøgte Christian Drouin i Normandiet, lige da æblehøsten skulle i gang.​​​​​​​

Hvem er Gerard Bertrand?

Den tidligere rugbyspiller og i dag succesrige vinproducent Gérard Bertrand fortsætter med at udvide sine aktiviteter i det sydfranske Languedoc. Corbiéres-Boutenac, Limoux, La Clape, Minervois la Livinére og Les Terasses de Larzac med Château La Sauvageonne, som Gérard Bertrand [...]

Værd at vide om: Søde vine

Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.​​​​​​

Dyk længere ned

Vi stiller skarpt på: Calvados

Basis for calvados er æblemost, men udtrykket i den færdige brændevin skabes af de fade, der bruges til lagringen. Derfor var fadkælderen lige så spændende at se på som destilleriet, da vi besøgte Christian Drouin i Normandiet, lige da æblehøsten skulle i gang.​​​​​​​

Hvem er Gerard Bertrand?

Den tidligere rugbyspiller og i dag succesrige vinproducent Gérard Bertrand fortsætter med at udvide sine aktiviteter i det sydfranske Languedoc. Corbiéres-Boutenac, Limoux, La Clape, Minervois la Livinére og Les Terasses de Larzac med Château La Sauvageonne, som Gérard Bertrand [...]

Værd at vide om: Søde vine

Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.​​​​​​

Flere opskrifter

Flæskesteg og kamsteg i grill

Julen står for døren, og skal du prøve noget nyt, så giv dig i kast med en grillet flæskesteg. Vi guider dig til perfekt tilberedning og den helt rigtige vin.

Drinksopskrift: Espresso Martini

Nyd en forfriskende og lækker klassiker. Her finder du alt, du skal bruge og alt du skal vide til Espresso Martini.
​​​​​​​

Drinksopskrift: Christmas Rocks

Hvad går bedre hånd i hånd end rom, bær og en masse lækker krydderier til jul? Prøv denne cocktail og smag selv!
​​​​​​​

Oksespidsbryst eller Brisket i grill

Imponer dine gæster med et godt stykke kød. Grilltips viser dig hvordan du griller oksespidsbryst helt perfekt.
​​​​​​​

Fees Parkers saftige græskarkage

Marcella Parkers græskarkage er krydret med kanel og pekannødder for et ekstra crunch - et sikkert hit i Parkerfamilien!

Drinksopskrift: Christmas Rocks

Er det noget, der går bedre sammen end bær, masser af lækker krydderier og så rom? Prøv denne julede cocktail og smag selv!
​​​​​​​

Balsamico-glaseret rosenkål

Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta. Det er en fantastisk smagfuld ret til hverdagen!​​​​​​​

Læs videre

Champagne til julemaden!

Henrik Lund Nim fra Vinspecialisten, Assens:
"Jeg hader konformitet. Stilstand er et onde, og gentagelser er kedelige, medmindre det drejer sig om Brian Eno’s ambient mesterværk ”Discreet Music”, hvor de samme 2 toner gentages i over 30 minutter. Derfor krøb kedsomheden langsomt ind på mig, da jeg fik opgaven, at skrive om vinen til julemaden."

Champagne til julemaden!

"Jeg hader konformitet. Stilstand er et onde, og gentagelser er kedelige, medmindre det drejer sig om Brian Eno’s ambient mesterværk ”Discreet Music”, hvor de samme 2 toner gentages i over 30 minutter. Derfor krøb kedsomheden langsomt ind på mig, da jeg fik opgaven, at skrive om vinen til julemaden."

Peters Klumme: Er vin kunst?

Hvorfor hører vin egentlig under Fødevareministeriet? Hvorfor skal et produkt, som mennesket har forædlet siden 5.000 f.v.t., høre under samme lovgivning som ærter på dåse og toastbrød? Det er som om, der mangler noget.

Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at vin skal have sit eget ministerium på samme måde som byggeriet har det. Egentlig findes jo allerede et ministerium, som endog meget fint kunne rumme vinen: Kulturministeriet!

Peters Klumme: Er vin kunst?

Hvorfor hører vin egentlig under Fødevareministeriet? Hvorfor skal et produkt, som mennesket har forædlet siden 5.000 f.v.t., høre under samme lovgivning som ærter på dåse og toastbrød? Det er som om, der mangler noget. [...]

Læs om