ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Inspiration

Velkommen til H. J. Hansen Vins inspirationsside. Her kan du læse spændende artikler og se relevante videoer  om vin og spiritus, finde lækre madopskrifter med de bedste vinanbefalinger, samt gøre dig klog på vores største producenter. Mangler du inspiration til weekendens cocktails, kan du også finde dem her.


Vores universer

champagne, bobler, nytår, mousserende vine

Nytårsguiden til de rigtige bobler

Vi har sammensat en lille guide til dig, så du får de helt rigtige bobler til din nytårsaften. Vi guider dig igennem hele aftenen lige fra velkomsten, til desserten til kransekagen når klokken slår 00! Lad dig inspirere og find netop de bobler der passer bedst til din nytårsaften eller anden festlige lejlighed!
​​​​​​​

gløgg, jul, rødvin, juletid

Det store juleunivers - Alt til julen

Hvad end, du mangler til julen, finder du det her. I hvert fald hvis det kan drikkes - men også de rigtige glas at drikke det af. De mest oplagte vine til julemaden, portvin til risalamande, opskrifter på gløgg, julesnaps, firmajulegaver og bobler og champagne til nytår.


Antinori, vinhus, Italien, italienske vine, rødvin,

Italienske vine

Her finder du fantastiske italienske vine, som bringer stemningen fra støvlelandet hjem i stuen. Italien er verdens største vinproducent med over 700.000 hektarer vinmarker. I intet andet vinland har befolkningen et så tæt forhold til vin som i Italien. ​​​​​​​Her får du en introduktion til alle vores fantastiske vinhuse fra Italien.

Antinori, vinhus, Italien, italienske vine, rødvin,

Italienske vine

Her finder du fantastiske italienske vine, som bringer stemningen fra støvlelandet hjem i stuen. Italien er verdens største vinproducent med over 700.000 hektarer vinmarker. I intet andet vinland har befolkningen et så tæt forhold til vin som i Italien. ​​​​​​​Her får du en introduktion til alle vores fantastiske vinhuse fra Italien.

Bordeaux, vinhuse, Italien, italienske vine, rødvin, univers, inspiration

Bordaux-univers

Det kan næsten ikke lade sig gøre at finde nogen, der ikke ved, at Bordeaux er berømt for vin. Det er herfra, nogle af verdens allerdyreste vine kommer. Det er også her, standarden i mange henseender at blevet sat for, hvad god vin er og som resten af verden har kunnet måle sig op imod. På siden her præsenterer vi et bredt udpluk af kvalitetsvine fra området.

gløgg, jul, rødvin, juletid

Alverdens gløgg til julens hyggestunder

Traditioner er en del af den søde juletid. Nogle ting skal være, som de altid har været, mens andre tåler fornyelse. Vi har samlet et bredt gløgg-sortiment til enhver smag. Vi har alt helt fra den klassiske gløgg til hvid gløgg til gin&tonic gløgg. Har du mod på selv at lave gløgg, har vi også samlet tre forskellige gløggopskrifter til dig.


Inspiration

Skovgaarde, vinhuse, Danmark, vine, rødvin, hvidvin, inspiration

Velko​​​​​​​mmen til Skovgaarde

Skovgaarde blev overtaget af familien Hempel-Hansen i 1998 – samme familie som bl.a. også ejer H. J. Hansen Vin. Med egen vinforretning var det naturligt at forsøge sig med egen vinmark, og H.J. Hansens direktør, Jens Hempel-Hansen, besluttede derfor i 2006 at plante 1.200 vinplanter på en 0,7 ha stor vinmark. Af røde druer blev der plantet Rondo, Regent og Leon Millot, og af grønne druer blev der plantet Orion, Solaris og Zalas Perle. Alle druetyper særdeles velegnet til det danske klima.

Vin og Madguide, inspiration, mad, vin, mad og vin skal følges ad

Den professionelle vinsmager, smager altid på vinen uden tilbehør, da vinen i sin rene fremstilling bedst "afslører" sine svage og stærke sider, karaktertræk og kvalitetsmæssige niveau. Når vin skal nydes og ikke dissekeres, kommer oplevelsen og nydelsen først til sin ret ved den optimale vin- og madkombination.
Mosgaard, gin, Mosgaard Whisky, Danmark, kom så Danmark, fodbold

KOM SÅ DANMARK - gin fra Mosgaard

Mindes du stadig de danske drenges flotte EM resultater? Vi har stadig nogle få af Mosgaard's økologiske Limited Edition Gin på lager.

"KOM SÅ DANMARK!" er en hyldest til foråret, bøgen og de danske drenge. Nyd smagen af de friskt udsprungne bøgeblade, den spændende citrusharmoni med prikkende [...]
​​​​​​​Viniversitetet

rødvin, rødvinsdruer, druer, vin, Cabernet Sauvignon, Barbera, Grenache, Syrah, Malbec, Cabernet Franc, Argentina, Italien, økologisk, økologisk vin, økologi

Egentlig skal der skelnes mellem to former for økologisk vin. Dels vin der er lavet af økologiske druer, og vinificeret konventionelt, dels vin som er lavet af økologiske druer og vinificeret økologisk. At man vinificerer økologisk, betyder blandt andet, at man ikke må stabilisere vinen med SO2. Som oftest er det, vi i Danmark kalder økologisk vin blot vin, som er lavet af økologiske druer og vinficeret konventionelt.

rødvin, rødvinsdruer, druer, vin, Cabernet Sauvignon, Barbera, Grenache, Syrah, Malbec, Cabernet Franc, Argentina, Italien

Har du også svært ved at finde rundt i hvilke druetyper, man bruger til at producere vin? Vi har samlet en liste med 13 hurtige om rødvinsdruer, så du kan blive klogere på druernes karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte druetyper indenfor både hvidvins og rødvinsproduktion.rødvin, rødvinsdruer, druer, vin, Cabernet Sauvignon, Barbera, Grenache, Syrah, Malbec, Cabernet Franc, Argentina, Italien

Ind i mellem kan det være svært at finde rundt i alle de druetyper, der anvendes til vinproduktion. Vi har lavet en kort "opsummering" med karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte druetyper indenfor hvidvinsproduktion, som forhåbentlig kan være med til at give et lidt bedre overblik.
Vi stiller skarpt på

Silvio Carta

Silvio Carta

Silvio Carta er et italiensk spiritus brand med over 60 års erfaring. Silvio Cartas vin og spiritus produceres i Sardiniens middelhavsklima og deres brede sortiment inkluderer Vermouth, vin, gin, Aspide Spritz, Bitteroma og et udvalg af likører, bl.a. populære Limonello. Se alle vores opskrifter med Silvio Carta spiritus nedenfor, og læs mere om brandet.
​​​​​​​


Udvalgte cocktailopskrifter

drink, cocktail, riedel, rom, hj hansen winter, opskrift, drinksopskrift

H.J. Hansen Winter

Cocktail med mørk rom og vermouth til at varme sig på i de kolde vintermåneder.

drink, cocktail, riedel, rom, passion, passionsfrugt, straight up passion daiquiri, daiquiri, opskrift, drinksopskrift

Straight Up Passion Daiquiri

Daiquiri med et twist af passionsfrugt - en frisk og delikat cocktail at servere for vennerne.

drink, cocktail, riedel, new your sour, bourbon, rødvin, opskrift, drinksopskrift

New York Sour

En flot cocktail med alt godt fra baren.Udvalgte madopskrifter

opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin, oksemørbrad, hvidløgssmør

Oksemørbrad med hvidløgssmør

Oksemørbrad er noget af det fineste kød, du kan servere for dine gæster, men det er også et stykke kød, der skal forberedes og tilberedes korrekt på grillen. ​​​​​​​

opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin, rejecarpaccio 

Laurent Chaberts rejecarpaccio

Her får du mulighed for at imponere dine gæster med den italienske forret, Carpaccio. Ordet betyder tynde skiver, og derfor er bliver kødets skiver vigtige for både rettens udseende og smag. ​​​​​​​

Graham's Pandekager med appelsin og grape, mad, ingredienser, opskrifter, tilberedning, langtidssteges

Graham's Pandekager med appelsin og grape

Har du lyst til pandekager, får du Graham's helt egen opskrift på pandekager med et strejf af appelsin og grape.
​​​​​​​

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]