Inspiration

Velkommen til H.J. Hansens inspirationsuniversitet, hvor du lærer alt, hvad du skal vide om vin. Du finder et hav af guides, som gør dig klogere på alt fra druer til lande og alt indimellem. Skal du imponere dine gæster, kan du lade dig inspirere af vores mange opskrifter. Her kan du også lære, hvordan du matcher den helt rigtige vin til maden. Hvad end du er til sæsonbaserede hverdagsretter, vegetarmenuer eller gourmetklassikere, finder du opskriften her.
Inspirationsuniverset er stedet, hvor du lærer at lave lækker mad og bliver klogere på vinsammensætningen.

Aktuelt lige nu

Vin for begyndere - Podcast

Vi er glade for at samarbejde med Jonas Landin omkring hans prodcast, Vin For Begyndere. Her smager Jonas og vinskribent og ekspert René Langdahl hver uge på forskellige vine og anmelder dem. I podcasten hjælper de dig med at finde dine personlige smagepræferencer inden for vin og gør dig klogere på vinens verden. Smag på vinene med denne uges smagekasse. Læs mere om de enkelte vine her.

Den ultimative guide til at sammensætte mad og vin

Leder du efter den perfekte vin til maden? Her får du sommelierens ultimative mad- og vinguide, så du altid er sikret den rigtige type vin.

Den vigtigste huskeregel er, at maden ikke må overdøve vinen og at vinen ikke må overdøve maden.


Nyt Julekatalog

Se vores store udvalg og lad dig blive inspireret til julehyggen eller den helt perfekte gave.

Spirituskatalog

Hvis ikke det var nok med et har vi hele to kataloger ude nu, se hele vores lækre spiritus katalog, og find dig noget godt at varme dig på.

Nyeste indlæg

Græskarkage

Her får du Fess Parker Winerys helt egen opskrift på græskarkage. Marcella Parker krydrer den med kanel og pekannødder for et ekstra crunch - et sikker hit hos Parker-familien! Græskarkage er nem at bage og holder sig i op til flere dage. Prøv selv!

Find også ud af hvilken vin der passer til.
Kagen kræver lidt ekstra power i sin vin, og derfor anbefaler vi en kraftig dessertvin til at underbygge kagens varme krydderier.

Vi stiller skarpt på: Glenfarclas

Glenfarclas, ét af verdens bedste whiskydestillerier, blev købt af John Grant i 1865, og huset er siden – som noget helt unikt – gået i arv fra far til søn, hele tiden med fast og ufravigeligt øje for at producere den fineste singlemalt. I dag er kun Glenfarclas og Springbank destillerierne i Skotland familieejede, og tanken bag Glenfarclas er, at hver generation skal producere så god whisky som mulig, som næste generation kan sælge og være stolte af.


Dyk længere ned

Vi stiller skarpt på: Calvados

Basis for calvados er æblemost, men udtrykket i den færdige brændevin skabes af de fade, der bruges til lagringen. Derfor var fadkælderen lige så spændende at se på som destilleriet, da vi besøgte Christian Drouin i Normandiet, lige da æblehøsten skulle i gang.​​​​​​​

Hvem er Gerard Bertrand?

Den tidligere rugbyspiller og i dag succesrige vinproducent Gérard Bertrand fortsætter med at udvide sine aktiviteter i det sydfranske Languedoc. Corbiéres-Boutenac, Limoux, La Clape, Minervois la Livinére og Les Terasses de Larzac med Château La Sauvageonne, som Gérard Bertrand [...]

Værd at vide om: Søde vine

Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.​​​​​​

Flere opskrifter

Grillet rødbedesalat med nødder og ost

Kast dig ud i Grilltips' lækre rødbedesalat med nødder og ost. Den passer både godt til grillen og til et glas dejlig vin.

Drinksopskrift: Espresso Martini

Nyd en forfriskende og lækker klassiker. Her finder du alt, du skal bruge og alt du skal vide til Espresso Martini.

Drinksopskrift: Christmas Rocks

Hvad går bedre hånd i hånd end rom, bær og en masse lækker krydderier til jul? Prøv denne cocktail og smag selv!

Oksespidsbryst eller Brisket i grill

Imponer dine gæster med et godt stykke kød. Grilltips viser dig hvordan du griller oksespidsbryst helt perfekt.

Læs videre

Champagne til julemaden!

Henrik Lund Nim fra Vinspecialisten, Assens:
"Jeg hader konformitet. Stilstand er et onde, og gentagelser er kedelige, medmindre det drejer sig om Brian Eno’s ambient mesterværk ”Discreet Music”, hvor de samme 2 toner gentages i over 30 minutter. Derfor krøb kedsomheden langsomt ind på mig, da jeg fik opgaven, at skrive om vinen til julemaden."

Peters Klumme: Er vin kunst?

Hvorfor hører vin egentlig under Fødevareministeriet? Hvorfor skal et produkt, som mennesket har forædlet siden 5.000 f.v.t., høre under samme lovgivning som ærter på dåse og toastbrød? Det er som om, der mangler noget.

Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at vin skal have sit eget ministerium på samme måde som byggeriet har det. Egentlig findes jo allerede et ministerium, som endog meget fint kunne rumme vinen: Kulturministeriet!

Læs om