USA

Amerikansk vin er på mange måde lig med californisk vin. Det meste af vinen kommer nemlig fra den store stat mod vest – faktisk kommer 9 ud af 10 flasker amerikansk vin fra Californien. 

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Amerikansk vin

Når det samtidig går op for en, at USA er verdens fjerdestørste vinproducent efter Italien, Spanien og Frankrig, giver det et godt billede af, hvor udbredt vindyrkning er i netop Californien. Staten producerer samtidig ni gange så meget vin som de næste tre stater – Washington, Oregon og New York – tilsammen.

Det vil ofte være californisk Zinfandel, danskerne hælder i glasset, og på en sommeraften rundt om grillen, der syder med store bøffer, kan det også være en fuldstændig fremragende vinoplevelse. Amerikansk vin er dog samtidig meget andet end store rødvine – og der er store vinoplevelser at hente i eksempelvis staten Oregon, hvor det lidt køligere klima end det californiske giver en drue som Pinot Noir gode forhold. Faktisk bliver der produceret vin i alle 50 amerikanske stater.

Der vokser også oprindelige amerikanske druetyper, men næsten al amerikansk vinproduktion er på importerede, europæiske druetyper. Da vikingerne trak deres langskibe op på kysten og satte foden på den jord, de kaldte ”Vinlandet”, havde indianerne allerede plantet vinstokke mange steder, og nød med stor fornøjelse de tørrede druer herfra. I dag er de bedre kendt som rosiner. Og det var da også pga. de mange druer, at nordboerne kaldte det nyopdagede land for ”Vinland”.