STORE besparelser på gaver og smagekasser (Op til 38% rabat)!

Grüner Veltliner

Grüner Veltliner bør kendes af alle, som holder af superfrisk og sommerlig hvidvin.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Grüner Veltliner?

  Grüner Veltliner er en sprød og tør hvidvin med en flot syre, der næsten udelukkende vokser i Østrig. Det er ellers en drue, der vil tiltale mange med flotte, fine noter af lime, citron, grapefrugt, nødder, urter, hvid og grøn peber i et fremragende alternativ til den super populære Sauvignon Blanc.

 2. Hvordan smager Grüner Veltliner?

  Lime, citron og grapefrugt. Det, der gør Grüner Veltliner til sin egen, er nemlig syren. Den springer nærmest ud i munden og er enormt frisk og levende. Læg hertil nogle af de friske, frugtige og eksotiske indtryk, vi også kender fra en drue som Sauvignon Blanc, er du har en vinder. I hvert fald, hvis det er den type vin, du er til. Og det er mange.

 3. Er Grüner Veltliner en tør vin?

  Ja, størstedelen af alle ​​Grüner Veltliner er produceret i en tør stil. Selvom nogle Grüner Veltliner-vine har et strejf af sødme, fordi syren er så høj, kan de fleste ikke smage den.

 4. Hvor kommer Grüner Veltliner fra?

  Der er omkring 50.000 hektarer Grüner Veltliner på verdensplan. Over 75 % af Grüner Veltliner-vinene kommer dog fra Østrig og det er på alle måde en østrigsk drue par excellence.

 5. Hvad betyder Grüner Veltliner?

  Navnet betyder ordret "Veltlins grønne vin". Veltlin var et område i Alperne, som i 1600-tallet var en del af Østrig. Nu er det dog en del af Valtellina i Italien. Men navnet hænger ved.

 6. Hvad spiser man til Grüner Veltliner?

  Grüner Veltliner er herligt sprød og en perfekt renser til mad med en rig, fyldig og fed smag. Det kunne f.eks. være en helt klassisk østrigsk wienerschnitzel. Evt. en fed ost som camembert. Grüner Veltliner er også en af ​​de få vine uden bobler, der holder op mod udfordrende grøntsagsretter som artiskokker eller grillede asparges.

 7. Hvad er det bedste glas til Grüner Veltliner?

  Den vin, du drikker, fortjener lige så meget kærlighed, som der er brugt på at lave vinen. Ikke i et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Grüner Veltliner til din Grüner Veltliner - selvfølgelig.